Suriname niet gebaat bij discussie over inflatie

1

PARAMARIBO, 5 mei – Suriname is niet gebaat bij de huidige discussie over inflatie. Dit zegt directeur Siegmund Proeve van DSB Bank. Met name de kritiek op het standpunt van de Centrale Bank van Suriname is niet goed voor een gezonde economische atmosfeer. Vakbondsleiders die koste wat kost looneisen de voorkeur geven, moeten zich goed bewust zijn van de gevolgen.

President André Telting van de Centrale Bank vindt daarom dat de drang getemperd moet worden tot het eisen van onredelijke loonsverhogingen. Het zou inflatie in de hand werken en de hele samenleving weer in de problemen brengen. “De Centrale Bank heeft de plicht de koopkracht te beschermen, tegen deze achtergrond heeft Telting gemeend een signaal te moeten afgeven”, zegt Proeve.

Dit signaal is sommige vakbondsleiders in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vinden Teltings oproep onnodig, omdat de vakbeweging zich voldoende maatschappelijk zou opstellen. Bovendien wordt werkgevers een argument in handen gespeeld, omdat die bij de loononderhandelingen steeds verwijzen naar Teltings standpunt. Volgens Proeve zal toch rekening gehouden moeten worden met het algemeen belang.


1 REACTIE

 1. Dan begrijp ik als arme man niks, het gaat goed, het gaat goed, maar zie niks.

  En als ik voor mijn deel kom, zegt men dood leuk er is niks.

  Wat heeft de buurt aan lekkere bak lucht uit een bakkerij.

  Dom en doodleuk honger, maar je zal toch geen lucht kunnen vreten.

  De rijken hebben geld en dat is nu stabiel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.