maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname in Amerikaans rapport over terrorisme

Suriname in Amerikaans rapport over terrorisme

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – Suriname is opgenomen in het laatste Amerikaanse rapport over landen die terrorisme ondersteunen. Dit meldt De West. Door Washington als positieve en negatieve punten van Suriname worden beschreven in maar liefst twee paragrafen. Volgens de Amerikaanse ambassade in Paramaribo is er niets aan de hand.

Volgens ambassadefunctionaris Jessy Sanders betekent de opname niet dat Suriname aangemerkt wordt als een terroristisch land. Het rapport zou eerder door de regering gebruikt moeten worden als leidraad om relevant beleid te verbeteren of te versterken. Volgens het rapport, uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft Suriname ook goed werk verricht.

Genoemd wordt het instellen van het Anti-Terrorisme Team. Aan de andere kant vormen Surinaamse paspoorten een risicofactor. Hoewel is overgegaan tot uitgifte van Caricom-paspoorten, zijn er nog veel oude in de omloop. Dit kan makkelijk leiden tot identiteitsvervalsing. Bovendien heeft Suriname de VN-conventie over beteugeling van financiering van terrorisme nog niet ondertekend.

Ook is nog geen wetgeving ingevoerd voor het bevriezen van bezittingen en fondsen waarmee terrorisme worden gefinancierd. Een ander knelpunt vormen het immigratiebeleid en de grenscontrole. Hoewel de politie over een Amerikaanse lijst van terroristen beschikt, wordt vanwege de gebrekkige controle betwijfeld of deze te achterhalen zijn als zij zich in Suriname bevinden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Jammer noh, Saddam hebben zij laten vermoorden, door tegenstanders, maar nog steeds oorlog.
  Waar is terreur dan voor nodig en wie wil terreur.
  Mi no sabi jammer als anderen alleen de zaakjes voor voordeel, enkel en alleen willen hebben.
  Wat een wereld.


  Maak melding

 2. Kinderen en Vrouwen worden dagelijks in Irak en Afhanistan vermoord door de Amerikanen. Suriname moet het bedelen afleren! Ik kreeg ook problemen met Amerikaanse Entomologen. Ze willen die nieuwe soorten van Suriname zelf beschrijven. Amerikanen doen net of de Wereld van hun is.


  Maak melding

 3. wij zijn een vredelievend natie en hebben geen boter in ons hoofd met terrorisme CIA is de wortel van terrorisme wie had OSAMA BINLANDEN ondersteund tegen de Russen in Afghanistan van wie mag Israél moorden in de naam van verdediging wie werkt altijdt de VN tegen omtrent oorlog heb niks tegen Amerika maar t beleid van de Amerikaanse regering hun hebben terrorisme in de wereld geplant en gevoed en betrekt ons geliefd land niet met je vuile was hebben ze niet een MOSKEE naast een SYNAGOGE gezien dat is Suriname


  Maak melding

 4. Het anti-amerikanisme,propaganda-machine van Osama schijnt te winnen in Su.Zo te horen en te lezen.Vrijheid van meningsuiting ,niet waar?


  Maak melding

 5. Ken mensen uit die regio:irakezen bijv.gaan niet zo gauw naar Saudie Arabië,want ze worden gezien als derde rangs burgers! en de slaven arbeid(ers)tiert welig in die de zgn rijke olielanden.Zo praat men hier als een papagaai,napraten,.De amerikanen zijn de slechterikken…denk a tori noh??


  Maak melding

 6. Het geeft toch stof voor nadenken waarom er terrorisme zou “heersen” tegen de USA.
  Waarom willen terroristen de USA plat hebben???

  Of schade aan USA toebrengen??? Oorzaken hebben gevolgen, en dit is dus 1 van de gevolgen, van die oorzaken. Dus onderzoek van die oorzaak dat resulteert in terrorisme tegen de USA zou moeten gedaan en gepleegd worden worden door de stomste USA-ers in de USA..

  En niet steeds maar Anti Terrorisme Bestrijden, domme USA-ers , als jullie weten welke feiten van jullie aktie´s terrorisme tegen de USA aanwakkert, kunnen jullie als USA-ers daar tegen wat doen.

  En niet steeds mensen en Landen plaatsen op jullie zogenaamde geweldige poetslijst van Terrorisme, achterlijkheid ten top.
  Vriendelijke Groeten,………………


  Maak melding

 7. Het zou beter zijn als Amerika de balk in zijn eigen ogen zou zien.Laten zij hun president BUSh adviseren zijn manschappen terug te trekken uit Irak.Zoveel Amerikaanse vrouwen en kinderen zitten vandaag aan de dag zonder man en vader , omdat die gesneuveld zijn.Laat Bush dat eerst oplossen en dan pas naar Suriname kijken.Bush heeft een zeer goeie minister van Buitenlandse zaken RICE,waarom wordt zij geen president dan weet ik zeker dat er geen oorlog meer zal zijn in Irak.

  De Amerikanen willen overal de baas spelen zelfs in Suriname.De Dr.Sophieredmondstraat hebben zij ook beslist wegens veiligheids rede.Men moet zich afvragen waarom de Amerikanen zo achter Irak zitten.Daar liggen de meeste olie voorraden en koste wat het kost zal Amerika vechten om het te bemachtigen.Saddam was niet meer bruikbaar voor Amerika en daarom verdween hij uit het toneeltje.

  Amerika is echt niet wat men doet geloven.Wanneer je daar persoonlijk gaat dan vraag jezelf af waar die geweldige artiesten zijn die men op t.v laat zien.Ze zijn nergens te bespeuren.Daar hebben ze ook daklozen,zwervers en druggebruikers.Dus Amerika moet ophouden om alleen arme mensen van Afrika te vertonen terwijl er ook zoveel steenrijke Afrikanen in Afrika wonen.

  Wat ik wil zeggen is dat Amerika ons vredelievend land met rust moet laten en ons land niet moet besmette met zijn terroritische syndroom en wij doen niet onder voor Amerika laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 8. Amerika is momenteel de grootste beschaafde terrorist die de wereld terroriseert. Het is ook verantwoordelijk voor de meeste doden in huidige vieze oorlogen die plaatsvinden. Het doden van onschuldige burgers, gebruik van clusterbommen etc. etc. is aan de orde van de dag.


  Maak melding

 9. ik leef liever in een wereld waar de amerikanen de baas zijn dan een waar moslims het te zeggen hebben , ik heb ook mijn twijfels over de amerikaanse politiek en dat mag , je heb mensen die amerikanen satan noemen maar toch willen ze een visum om daar te gaan wonen vind ik dubbel .


  Maak melding

 10. laten we eerlijk zijn:Vele politieke/economische vluchtelingen gaan naar Europa/Amerika! Waarom? .Vele landgenoten zijn in Miami/Florida neergestreken.Waarom?Veel afrikaners gaan met gamele bootjes naar het vasteland van Europa!Waarom??En veel aziaten proberen Engeland te bereiken door zich in zee-containers te verstoppen.Waarom??


  Maak melding

 11. Erger nog zijn de criteria die schijnbaar gehanteerd zijn om suriname als potentieel kandidaat aan te merken voor een terroristen hol.

  Schijnbaar wordt en niet gekeken naar de feitelijke omstandigheden in een land. In veel landen zijn zaken als een paspoort relatief makkelijk te vervalsen. Dit is mijns inziens een poging van Amerika om meer invloed te krijgen op de beleidsvorming in de caricom en daardoor ook politieke en economische macht uit te oefenenen in die regio.

  Een ander criteria die gebruikt wordt is het niet tekenen door Suriname van de VN-conventie ver beteugeling van financiering van terrorisme nog niet ondertekend.
  Dit ondersteunt mijn eerste stelling dat Amerika economisch een vinger in de pap wil houden in het caraibisch gebied. Tekenen van deze conventie zal betekenen dat Suriname veelal afhankelijk zal zijn van westerse fianciers, wat het land dus het recht zal ontnemen de beste deals voor de eigen ontwikkeling aan te gaan. De VS heeft namelijk ook zeer vage criteria voor het bepalen welke bedrijven/landen het internationaal Terrisme steunen. Neem maar als voorbeeld Irak……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES