woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHakrinbank gedijt bij economisch getij Suriname

Hakrinbank gedijt bij economisch getij Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mei – De Hakrinbank, Suriname’s tweede grootste handelsbank, vaart wel bij het huidig economisch klimaat. Dit zegt Hakrinbank-directeur Jim Boussaid. In 2006 is ruim vijftig procent meer winst geboekt dan in 2005, ruim negentien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zes miljoen euro). Het gaat zo goed dat er nu gezocht worden naar een strategische partner.

De komende tijd wordt dit een extra aandachtspunt. “Het moet wel een partner zijn die waarde toevoegt aan onze activiteiten als financiële instelling”, zegt Boussaid. Het partnerschap moet de bank in staat stellen om nog meer te groeien. Ook moeten de uitdagingen van regionale economische integratie en globalisatie het hoofd geboden kunnen worden.

Het heeft zover kunnen komen dankzij de economische stabiliteit. Er is geprofiteerd van de gunstige macro-economische omgeving en gestegen economische groei. Ook de redelijk stabiele wisselkoersverhoudingen hebben een bijdrage geleverd. Verwacht wordt dat de ingezette trend zich blijft voortzetten. “De vooruitzichten in 2007 zijn gunstig”, aldus Boussaid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Ik begrijp het niet, net lees ik dan Wijdenbos zich zorgen maakt, maar de cijfers van de Hakrinbank liegen er dan niet om en gaat het economisch niet slecht….mensen van de oppositie dan is er niets anders op te zeggen dat jullie je hands on the dough willen zetten en vlug ook toch…..een crisis kabinet, mijn schoen!!!!!!!!!


  Maak melding
 2. Natalie maar wie eet..wie krijgt na een behoorlijke opleiding… loon naar studie/werken..waar is er werk bij>> lantie of moet men wachter worden tegen rovers.

  Als banken nu behoorlijk geld verdienen moeten zij de mensen schandeloos stellen die ooit geld handen liggen, maar door inflantie in rook is op gegaan.

  En bij sparen een behoorlijke rente geven.
  Dus voor jouw de rijken mogen rijker worden en de armelui armer .

  Jij weet niks Natalie.

  In Su ga je nu.. dood als jij geen geld hebt voor spoedeisende hulp

  Weet meer en loop niet op deze site naar info te zoeken.
  Heb jij geen geld in Su ga jij zwerven of jij gaat dood.
  Maar er is een staats zieken-fonds..jij kan begrijpen er komt daar ook niks van terecht.


  Maak melding
 3. @Brilleman, ik weet niets?Misschien niet. Maar ik weet wel dat Suriname geen crisiskabinet nodig heeft. Dat er mensen pinaren, heb ik meegemaakt en met eigen ogen gezien…maar dat mag niet verhelen dat die cijfers niet liegen en als dat zo is dat er een ander beleid moet komen waarbij mensen kunnen profiteren van economische groei. Brilleman als de tegenstellingen zo groot zijn en jij woont in Suriname, een vraag: op welke partij stem je dat het je steeds slecht blijft gaan?


  Maak melding
 4. O ja Natalie ..ik zal jouw de waarheid schrijven…op een nieuwe partij…dus geen partij voor ’75..maar een partij uit de jaren 80/90/00…Ik ben geen voorstander van partijen met koloniale lijnen en statuten.

  En om het slecht te hebben kies ik VHP/NPS/KTPI.>>>>Front…Frontaal.

  Daarnaast ben ik voor de armen.(sociaal).


  Maak melding
 5. Natalia, meneer Wijdenbosch zegt iets maar hij bedoelt het tegenovergestelde.

  Wijdenbosch ziet dat het economisch steeds beter gaat en dat er een reserve is gevormd bij de centrale bank.

  Die reserve wil Wijdenbosch maar al te graag weer binnen drie maanden gaan verspillen. Misschien heeft hij geld nodig om nog meer huizen te laten bouwen.
  Deze man denkt alleen maar aan zichzelf.


  Maak melding
 6. @ Afro, Amen to you. En dat denk ik heb je goed gezien. Ik was vergeten dat zijn huis aan de Anton Dragtenweg nog afgebouwd moet worden. Wat een buitenkans is dit dan!!!!!
  @ Brilleman: Ik ben ook geen voorstander van de oude politiek maar ik geloof niet dat sommige partijen van na 1987 veel zullen veranderen. Want die zijn ook van de nang-dringi en dansi beweging, populisme en het volk veel beloven en niets doen. Kijk maar naar Bosje en CS.


  Maak melding
 7. @ natalia zit in haar flat en ziet het vliegen ze heeft een koloniale denky, ze eet haar kipppenbout,het Surinaams volk gaat ten onder van armoede ze heeft een guru die geen houding kan aannemen maar steeds ja,ja,ja blijf roepen. of paraat.,mensen gaan eerder dood wie geen geld op tafel kan smjiten voor de artsen of je wordt op de gang geplaatst fu fedy kon bigin frery ju.

  Akuba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES