zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname hangt ontwikkeling aan samenwerking op

Suriname hangt ontwikkeling aan samenwerking op

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 3 mei – Ontwikkeling zal niet gaan zonder samenwerking met anderen en andere landen. Dit zegt president Venetiaan. Suriname zal dit goed voor ogen moeten houden, wil het met succes de millenniumdoelstellingen nastreven van de Verenigde Naties. De eerste stappen die zijn gezet mogen niet zonder vervolg blijven.

Er is dan ook geen weg terug. “Alleen in partnerschap zullen we in staat zijn een rechtvaardige samenleving te realiseren waarin de millenniumdoelstellingen tot hun recht komen”, zegt Venetiaan. Zowel intern als naar buiten toe zal een coöperatieve houding aangenomen moeten worden. Overheid en maatschappelijke organisaties zullen inschikkelijker moeten zijn naar elkaar toe.

De samenwerkingsverbanden en het verbeterde onderlinge begrip leggen dan de basis voor ontwikkeling. Hetzelfde gaat op voor alle relaties met het buitenland. Volgens Venetiaan is elke andere aanpak gedoemd te mislukken. De problemen waar de millenniumdoelstellingen op gericht zijn vergen immers een integrale aanpak, zoals uitbanning van armoede en meer toegang tot onderwijs.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
 1. Hoor ik al zeker jaar in jaar uit na ’75…maar waar blijft het…blijft het roepen en vertellen.

  Ik zie niks echt(tastbaar)….alleen maar nadeel.


  Maak melding
 2. Een goed onder bouwd relaas van de heer venetiaan.’t af gelopen millennium heeft inderdaad niet voor elke bevolkings groep de zelfde betekenis gehad.De nadruk dat wij samen verder moeten is heel duidelijk.’Maar….er zijn leiders van politieke partijen die geen NOHOW van Surinamers uit het buitenland dulden.”Als wij elkaar niet serieus nemen,’hoe moet het dan verder gaan met ons Surinamers.


  Maak melding
 3. Inderdaad gehoord ja in zijn speech. Maaaaar nog nooit gehoord dat Vene tijdens zijn speech zovaak moest kuchen dat hij op het laatst middenin een zin stopte en gewoon keihard hoeste. Zijn stem liet hem grandioos in de steek. Hij zei zelfs ‘ sorry’ en vervolgde met een verroeste stem. Het geluid dat eruit kwam was als dat van een oude trapnaaimachine die het aan het begeven is.

  Het enige wat ik hieruit kon halen was dat het z’n eigen ‘ik’ was die hem tot de orde riep. ‘Alleen in partnership op weg naar een rechtvaardige samenleving?’ Begin dan in eigen huis Vene. Practice what you preach. Geen wonder dat U op het laatst de woorden niet meer uit uw strot kreeg.


  Maak melding
 4. Inderdaad gehoord ja in zijn speech. Maaaaar nog nooit gehoord dat Vene tijdens zijn speech zovaak moest kuchen dat hij op het laatst middenin een zin stopte en gewoon keihard hoestte. Zijn stem liet hem grandioos in de steek. Hij zei zelfs ‘ sorry’ en vervolgde met een verroeste stem. Het geluid dat eruit kwam was als dat van een oude trapnaaimachine die het aan het begeven is.

  Het enige wat ik hieruit kon halen was dat het z’n eigen ‘ik’ was die hem tot de orde riep. ‘Alleen in partnership op weg naar een rechtvaardige samenleving?’ Begin dan in eigen huis Vene. Practice what you preach. Geen wonder dat U op het laatst de woorden niet meer uit uw strot kreeg.


  Maak melding
 5. bigi lip als je een deel van je salaris in lever, zou het heel goed zijn, bv aan een tehuis enz, inplaatst je te verrijken met armen geld.


  Maak melding
 6. Meen je dat nou meneer El Presidente? Welke landen heeft u voor ogen?

  En weet u zeker dat u het heeft over samenwerking en niet over slaaf-basja relatie?

  De basisproblemen in het land kan nationaal, zonder samenwerkingen opgelost worden.

  U noemt samenwerking als gemene deler als zijnde oplossing voor je problemen…

  Vene, wees en man en lever je mandaat in! Je doet er tóch niets mee… zonde gewoon!

  Regel asjeblieft een baan voor jezelf bij de oppositie en schrijf nieuwe verkiezingen uit! Je maakt niet alleen jezelf maar heel Suriname belachelijk. Voorts zal je de zure vruchten plukken in 2010 waar je niet meer dan 4 zetels zult halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES