Meningsverschil in Surinaams kabinet over Taiwan

9

PARAMARIBO, 30 apr – Binnen de regering worden uiteenlopende standpunten gehuldigd ten aanzien van de erkenning van Taiwan. Het officiële standpunt mag dan de One China-policy zijn die gepredikt wordt door Beijing, maar dat betekent nog niet dat elke minister het ook als dogma accepteert.

“Als Taiwan betere perspectieven biedt die de ontwikkeling van Suriname een aardige duw in de rug geven, moeten we er rationeel over kunnen praten”, zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking tegenover de Ware Tijd. Hij wijst het klakkeloos belijden van de One China policy maar niks. Er zou ook gekeken moeten worden naar de uitkomst.

Als de stichting Vriendschap Suriname-Taiwan mag worden geloofd, zal Suriname rijkelijk worden beloond voor erkenning. Onder meer zullen wegen naar het binnenland worden geasfalteerd en hulp worden geboden bij de waterbeheersing. “Ik verdiep me niet in wat Taiwan te bieden heeft. Er is al een officiële keus gemaakt en is de One China policy”, is al wat minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken er van te zeggen heeft.


9 REACTIES

 1. dit is een gouden kans om ons land tot ontwikkeling te brengen. ik zou liever willen zeggen beter taiwan dan china. de hulp die wij van china krijgen in tien jaren wordt in een keer door taiwan vrijgemaakt. trouwens china bepaald onze buitenlands beleid niet. zij hebben niks te zeggen. wat als wij taiwan als onafhankelijk land zouden erkennen. trouwens alle hulp die china geeft worden aan voorwaarden gekoppeld. dat merken wij allemaal.


  Maak melding

 2. Suriname moet gewoon het spelletje meespelen en halen wat er te halen is. Ook al weten we niet wat of ermee te doen.
  Wij hebben het hier te druk met onszelf en de vijand, zodat er geen ratio is om hier ontwikkeling te brengen.


  Maak melding

 3. zoals de minister van buza zegt er wordt niet overnagedacht! want nadenken kunnen ze niet bij de surinaamse overheid. Als ze concrete plannen met taiwan maken en meer voordeel uithalen dan zeg ik fuck china! wat heeft suriname tot nu toe aan china gehad Niks! behalve de import van goedkope prul en 30000 chinezen!


  Maak melding

 4. Ik heb respect voor de hardwerkende chinese arbeiders bedoelde asfaltering van onze wegen en de transmissielijn in onze binnenland maar wat de chinese regering voor land en volk tot heden gedaan dan Suriname overspoelen met hun namaak produkten en cadautjes voor onze regering laat t Surinaams kind in jouw land komen studeren ik denk Taiwan heeft ons meer te bieden met tehnologie dan China mini-ster Lygia ik denk niet dat de buurvrouw kom voor je bepalen wie je vrienden mag zijn niet vergeten we zijn een onafhankelijke staat doe wat goed is voor land en volk en niet aan je partij denken minister Ravenswaay heeft de boodschap begrepen vol houden laat zien waarvoor je daar zit


  Maak melding

 5. DAMN….is dit wat er van ons geworden is…een stelletje BEDELAARS???

  Ik schaam me om Surinamer te zijn, want het enige waar we het over hebben is:”wat we kunnen krijgen, wat er te halen valt”


  Maak melding

 6. Dit is hoe Lyiga en haar buitenmannen denken. Als we 30000 visums kunnen verkopen aan de arme chinezen voor US$500/persoon. dat is dan US$15,000,000 in de zakken van Lygia, Somo etc. etc. Want die Taiwanezen gaan niet in grote drommen naar suriname komen. Ook al zou suriname meer voordeel hebben aan een deal met Taiwan gaat het om bovengenoemde reden nooit diplomatieke relaties aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.