zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse legereenheid bij regionale training

Surinaamse legereenheid bij regionale training

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 apr – Een eenheid van het Nationaal Leger is naar Belize vertrokken voor deelname aan de jaarlijkse Trade Winds oefeningen. Dit meldt de Ware Tijd. De ruim zeventig militairen zullen meedoen aan alle onderdelen van het regionale trainingsprogramma, waaronder schietvaardigheid, gevechtstechnieken, veiligheidsoperaties en optreden bij massademonstraties.

Een deel van de eenheid, twintig instructeurs, zal deelnemen aan specifieke onderdelen. Ruim twintig landen sturen een delegatie, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Jamaica. “Er wordt er naartoe gewerkt dat alle legers in de regio dezelfde standaardprocedures toepassen”, zegt een bron tegenover de krant. De bedoeling is chaos te voorkomen bij hulpoperaties.

Bij Trade Winds, een Amerikaans initiatief, worden zoveel mogelijk standaarden gehanteerd van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, Navo. Het Nationaal Leger neemt voor de vierde keer deel. De Amerikanen houden ook regelmatig medische paraatheidsoefeningen in de regio. In onder meer Suriname wordt dan gratis medische hulp geboden als oefening voor noodsituaties.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES