zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname mag nog meer regenval verwachten

Suriname mag nog meer regenval verwachten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 apr – Suriname mag zich opmaken voor nog meer hevige regenbuien. Dit meldt de Meteorologische Dienst. Het water mag dan wegtrekken uit de meeste wijken van Paramaribo, maar dat betekent nog niet dat de last ook definitief voorbij is. Het beste is waakzaam te blijven.

De intensieve buien in korte tijd schijnen immers bij het Surinaamse leven te gaan behoren. “Daar komen we niet meer van af”, zegt meteoroloog Roel Oehlers tegenover de Ware Tijd. De hoeveelheden regenwater die vroeger opgemeten werden in drie dagen worden nu geregistreerd binnen enkele uren. Het is dus hoog tijd voor aanpassing van het beleid en een mentaliteitsombuiging.

Afvoersystemen zullen aangepast moeten worden op de veranderende omstandigheden. Nu worden nog te vaak zonder overleg met de autoriteiten open trenzen gedempt. In veel gevallen zijn de buizen die er worden gelegd niet berekend op de grote hoeveelheden regenwater. Ook het dumpen van vooral plastic afval in trenzen en kanalen moet ophouden.

Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo

Kijk voor meer foto’s ook op www.surinamefoto.com.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Er moet een rubberboten actie in Nederland komen .Voor riool Suriname .Kanhai mag als eerste invaren .Naar de openzee zonder motor.Arme mensen moeten dit weer meemaken?


  Maak melding
 2. Zo meteen is een corjaal HET vervoermiddel in paramaribo. De auto’s zijn dan passé. Nu nog verkeersborden met opschrift “pas op voor overzwemmenden kaaimannen”


  Maak melding
 3. Droge tijd?geen druk in de waterleidingen
  Regentijd? te kleine rioolbuisjes.het water
  stroomt niet gauw weg.
  Wat Nu?? soso sari..nu lijkt mn stad,net Venetië,het ontbreekt alleen de gondels.


  Maak melding
 4. Ik zal alvast alle grote lege flessen sparen om zelf een vlot te fabriceren.
  Het is ook geen gek idee om het huis alvast op pontons te plaatsen.


  Maak melding
 5. Hoop dat de surinaamse regering rekening houdt om de kustlijnen te behouden. Want indien vanuit het binnenland water komt en niet weg kan stromen door hogere zeewater is paramaribo binnenkort verleden tijd. En dit allemaal omdat ze hun eigen zakken zitten te vullen en investeren in hun eigen portemonnee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES