Suriname neemt deel aan actie eigendomsrechten

4

PARAMARIBO, 25 apr – Suriname zal voor het eerst deelnemen aan de internationale actie voor bescherming van eigendomsrechten. Volgens het Bureau Intellectuele Eigendom van het ministerie van Justitie & Politie is het noodzakelijk Surinamers bewust te maken van hun recht op bescherming van ideeën.

Ondernemers moeten meer energie stoppen in de bescherming van hun creaties. Ook andere groepen hebben belang bij bescherming. “Auteurs staan dikwijls financieel zwak en kunnen geen gerechtelijke vervolging betalen bij inbreuk op het auteursrecht. Daarom is het beter in collectief verband op te komen voor hun belangen”, stelt Prim Ramlal, voorzitter van Stichting Auteursrechten Suriname, Sasur, tegenover de Ware Tijd.

Sasur wil onder meer het illegaal kopiëren en verkopen van muziek aan banden leggen. Deelname aan de acties van de Wereldorganisatie Intellectuele Eigendom, WIPO, wordt gezien als een stap in de goede richting. Hulp van de overheid, met name Justitie is onontbeerlijk. “In de wet staat dat inbreuken op het intellectueel eigendomsrecht verboden zijn. Dat valt dus onder het strafrecht en dan kan het OM sancties opleggen”, aldus Ramlal.


4 REACTIES

 1. Het beschermen van de eigendommen van Surinaamse burgers van zowel roerend als onroerend goed, heeft naar mijn idee meer prioriteit. Er wordt teveel geroofd door sommige groepen terwijl er machteloos toegekeken wordt. Men voelt zich niet meer veilig in eigen huis. Zelfs de politie is bang voor deze groepen.


  Maak melding

 2. hopelijk dat t een feit wordt, zodat de acteurs en muzikanten profijt kan hebben van hun talenten t is een chaos overal heb je gebrande dvd en cd bedoelde videotheek, music store ps t is gewoon jatten van iemands eigendom niet te vergeten de chinese namaak produkten van ondergoed tot televisie


  Maak melding

 3. notaris ramotar herenstraat te parbo heeft het testament van mijn vader vervalst.
  Ik ben al zes jaar bezig het originele testament boven water te krijgen.
  Zefs de Nederlandse consult is niet bij machte dat te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.