zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijven Suriname voor lagere inkomstenbelasting

Bedrijven Suriname voor lagere inkomstenbelasting

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – De inkomstenbelasting moet lager. Dit stelt de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven, VSB. Nu de overheid en de vakbeweging op het punt staan overeenstemming te bereiken over verlaging van de loonbelasting, moet ook de ondernemer aan bot komen. Minder moeten afdragen komt het bedrijfsleven meer dan goed uit.

Er komt dan meer ruimte vrij voor investeringen en kan meer worden verdiend. “En dat betekent omgekeerd dat er ook veel meer afgedragen kan worden aan belastingen”, zegt VSB-directeur René van Essen tegenover de Ware Tijd. Er worden reeds modellen uitgewerkt die binnenkort zullen worden voorgelegd aan de overheid. Verlaging van de loonbelasting wordt zonder meer ondersteund.

De loontrekkers wordt het stukje koopkrachtversterking gegund. “We zijn zonder meer vóór zo’n voorstel”, aldus Van Essen. De Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, heeft een voorstel goedgekeurd voor verlaging van de belastingvrije grens. De grens wordt opgetrokken van ruim honderd en vijftig Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) naar driehonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd dollar).

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Snap jij het ze vertellen en denken van Euro naar Dollar(USD)..naar SRD.

    Maar wie wil belasting betalen…a torie dat na wan hekel of heikelpunt…noh.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES