zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVerzekeraar: fragiele politiek Suriname risico

Verzekeraar: fragiele politiek Suriname risico

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 apr – De fragiele politieke situatie in Suriname blijft een schaduw werpen over de economische perspectieven. Dit stelt hoofd-directeur Stephen Smit van verzekeringsmaatschappij Assuria. Weliswaar is er reden voor optimisme vanwege de macro-economische mogelijkheden. Maar de politieke situatie baart danig zorgen, ook binnen het bedrijfsleven.

Er is sprake van een fragiliteit, die de potentie bezit om alle economische prestaties van de afgelopen jaren teniet te doen. “Er zijn teveel coalitiepartijen, die elk ook wat in de melk te brokkelen willen hebben binnen het beleid”, zegt Smit. Dit maakt dat er teveel gericht wordt op bijzaken en de hoofdlijnen uit het oog worden verloren. In economisch opzicht zou dit de nodige problemen kunnen opleveren.

Zelf heeft Assuria goed geboerd het afgelopen jaar. De winst vóór belastingen is met zestig procent gestegen naar ruim twaalf miljoen Surinaamse dollars (ongeveer vier miljoen euro). Alleen de medische verzekeringen leveren nog verlies op, voornamelijk vanwege de sterke stijging van het aantal claims. Volgens Smit vormen stijgende medische kosten een vraagstuk, dat breed aangepakt moet worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE
  1. Als Vtje en Boy’s de bovenkamer niet willen gebruiken…met hun recht en wet verhaal dan kan men meer negatieve zaken verwachten…en dat wil de buitenwacht de boel verder uitbuiten….KATIBO….
    Straks…..
    Olie/Goud enz. gratis weg…bedankt domme Front..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES