vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameEx- rebellen protesteren bij Surinaams parlement

Ex- rebellen protesteren bij Surinaams parlement

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 apr – Ongeveer vijftig voormalige rebellen van het Jungle Commando, JC, hebben geprotesteerd voor het parlementsgebouw. Via dagelijkse protestdemonstraties zal getracht worden eisen kracht bij te zetten voor uitvoering van het vredesakkoord. Ondanks teleurstelling over de houding van politieke leiders, zal niet weer naar de wapens worden gegrepen.

De omstandigheden die hadden geleid tot oprichting van het JC bestaan immers niet meer. Er hoeft niet meer gestreden worden voor democratie zoals toen werd beweerd. Wapengeweld is geen optie meer. “Al lijkt het alsof de president en de regering ons daartoe willen dwingen. Zo dom zijn we niet”, zegt voormalig rebellenleider Kofi Ajongpong tegenover De West.

De demonstraties moeten op zich leiden tot een gesprek met president Venetiaan over de reden voor het uitblijven van huisvesting en werkgelegenheid. “Het volk hoeft niet te vrezen dat er weer naar de wapens gegrepen zal worden. No way! We hadden ons als doel gesteld het dictatoriaal bewind weg te werken en dat is ons gelukt. Nu hebben we geen behoefte meer aan onrust”, aldus Ajongpong.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

6 REACTIES
 1. Saddam the most Sadman is dood maar er vallen nog steeds tientallen doden…You can tell me why….Vtje(NPS/VHP) verstand gebruiken jongens(oude mannen)
  Wie ouder is moet verstandiger zijn en milder…niet de ouwe domme.

  Het buitenland huilt niet om de doden in Saddam land..en zullen ook niet huilen en verdrietig zijn om Suri’s.


  Maak melding

 2. Dit is je reinste bedreiging en daar kraait geen haan naar. Welke valide bewijzen zijn er om aannemelijk te maken dat deze of gene deel heeft gehad aan wanfeiten die eerdaags zullen worden opgesomd en daarvoor allerlei faciliteiten moeten worden opgehoest?
  Zijn er appellijsten bijgehouden? Iedereen kan komen zeggen deelgenoot te zijn geweest. Ik snap het niet meer. Waar moet dit in resulteren?


  Maak melding

 3. wie geloof ze dat ze niet aan wapens zullen grijpen,dit zijn ook een van de zegeningen van vene,

  te ju kweky seky ,i sa kys aboma.

  zie daar vene en nederland de jc waren goed om hun eigen land te vernietigen en anderen in hun slaap dood te kapen,wie eet daagelijks zijn kogelbiefstuk ?????,zij

  jc vergaat van de honger,democratie sa fur un bere.

  Akuba


  Maak melding

 4. Volgens scenario om Brunswijk, zijn zin te geven anders gaat de coalitie dat wel merken volgende week.
  Ook de Tucajanas hebben nog geen zicht op de beloftes die aan hun zijn gedaan, dus wederom een force om aan te denken.


  Maak melding

 5. Deze heren met wapens alleen zijn niet in staat gebleken om een vuist te maken. Zonder huurlingen zijn ze nergens en dat is voldoende bekend. Verschillende huurlingen zijn trouwens nooit meer huiswaarts gekeerd.


  Maak melding

 6. De JC zien er schattig uit voor Somo, Vene, Brunsje en Bouta. Worden jullie allemaal buitenmannen en buitenvrouwen van bovengenoemde gasten en alles wordt geregeld.
  (minister, ambassadeur,huis, etc. etc.)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES