zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinamers verdienen betere AOW-opbouw

Surinamers verdienen betere AOW-opbouw

-

Does Travel - naar Suriname

‘Nederland heeft een ereschuld in te lossen aan Surinamers met een onvolledige AOW-opbouw.’ Dat zegt SP-Kamerlid Harry van Bommel die zich al geruime tijd druk maakt over deze kwestie.

Volgens van Bommel is de Nederlandse overheid in gebreke gebleven bij het informeren van Surinamers die na de onafhankelijkheid naar Nederland zijn gekomen. Daardoor zitten velen van hen nu met een groot AOW-gat en verkeren sommigen in bittere armoede. Dat is onaanvaardbaar.

Van Bommel baseert zich in zijn kritiek op een belangrijke uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling van 12 januari 2007. De Commissie zegt in die uitspraak dat Surinamers ‘er bij hun binnenkomst in Nederland niet op zijn gewezen dat het van belang kan zijn om binnen een jaar na binnenkomst iets te doen aan hun achterstand in de AOW-opbouw.’

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Interessante materie. Ik moet denken aan Surinaamse onderwijzers wiens jaren in de tropen dubbeltellen doch waarvan onduidelijk is welk financieel voordeel dat zou moeten opleveren.

  DON


  Maak melding
 2. Ach Harry in de bocht voor zijn achterban!!!! Ja je moet toch een keer iets terug doen voor die voorkeurstemmen, nietwaar? Mensen informeer zelf bij de SVB.


  Maak melding
 3. De Nederlandse overheid is sowieso niet scheutig met dit soort informatie.
  Kennissen van mij hebben jarenlang in Australië gewoond.
  Terug in Nederland hebben zij hier ook heel wat jaren gewerkt maar kwamen pas bij hun pensionering erachter dat zij ook een flink AOW-gat hadden. Dat was even schrikken!
  In Australië is er ook nooit over gerept. Misschien heeft er een brief op het prikbord op de ambassade gehangen; je wordt dan geacht te zijn geïnformeerd.


  Maak melding
 4. Is er misschien ooit een Surinaamse parlementariër geweest die zich voor de Surinaamse zaak heeft ingezet? NEE dus. Ophouden dus met het cynisme. Ik ben zelf geen SP’er, maar niets dan lof aan Harry van Bommel. Deze man is een uitstekende volksvertegenwoordiger. Hij vertegenwoordigt het volk en daar horen Surinamers ook bij. De man doet dus gewoon zijn werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES