donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement stelt bespreking amnestie uit

Surinaams parlement stelt bespreking amnestie uit

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 apr – Het parlement is nog niet aan bespreking toe van het amnestievoorstel van de oppositionele NDP. Achter gesloten deuren, de zogenaamde huishoudelijke vergadering, zijn de eerste voorzichtige opmerkingen geplaatst. Alleen voorzitter Paul Somohardjo heeft klare taal gesproken.

Als leider van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, en niet als parlementsvoorzitter, heeft hij voorgesteld om een referendum te houden. De samenleving zal moeten beslissen of de verantwoordleijken voor de Decembermoorden gestraft moeten worden. Een dergelijk besluit is te zwaarwichtig voor het parlement alleen. Voorlopig heeft alleen de NDP Somohardjo’s voorstel ondesteund.

“De PL-voorzitter heeft duidelijk aangegeven wat hij bedoelt. We kunnen als politieke organisatie nooit tegen een referendum zijn, geen enkele politieke organisatie kan dat”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne. Het voorstel om de werkingskracht van de Amnestiewet van 1992 uit te breiden, zal over niet al te lange tijd behandeld worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Het is heel duidelijk wat de heer Somo wil, klare taal ja! Waarom zouden we de rechter een vonnis laten uitspreken, waarom stoppen we dan niet de hele strafzaak. We houden een referendum en we doen wat het volk wil. Wij kennen allemaal de peilingen en we kunnen reeds voorspellen wat de uitkomst op dit amnestievoorstel zal zijn. Stel nu, puur hypothetisch dat het volk zegt: we slepen die man naar het stadion achter een pickup en hangen hem daar op in cul. (Taliban syling) Wat dan mijnheer Somo?? Dan wordt jou akkoordje met baas B om president te worden van de nieuwe coalitie mooi gedwarsboomd.
  Ik heb je wel door mannetje. Denk je echt dat je Simon Bolivar bent? En iedereen steunt dit voorstel, want iedereen eet mee uit die patoe. Iets anders, what about de rechten van de familie en nabestaanden? What about hun verzoek om berechting? Deze zaak draait primair om hun. Zij eisen vervolging. De rechter spreekt zich uit met de surinaamse en de internationale wetgeving als toetsingsbron en daarmee is de kous af. Het recht heeft plaats gehad, wat ook het vonnis mag behelzen. De regering heeft zich hier totaal niet mee in te laten. Ze hebben geen grammetje recht om zich hierover uit te laten, eigenlijk zou hiermee een motie van wantrouwen tegenover moeten staan met als eis, aftreden van iedere politicus die zich hierover uitlaat.


  Maak melding
 2. Er zijn ook anderen die een kans krijgen om via een bekende station in Nederland uit te kraaien dat er omkopingen willen plaats vinden om achter de amnestiewet te staan ik denk dat de NDP.zijn gezond verstand zal gebruiken om nooit zover te gaan alleen maar
  aandacht gevraagd.

  Akuba


  Maak melding
 3. Somo is een kontendraaier, van NPS via VHP naar Pendawa Lima. Van anti-Bouta man die op de Nederlandse TV heeftgevochten met Ludwig van Mulier naar NDP. Naar verluidt heeft de NDP zijn schulden die hij nog in Nederland had (100,000 euro) afbetaald.


  Maak melding
 4. Hoeveel tjoekoes heeft SOMO ontvangen?Voor de financiering van zijn TV-station in Nickerie,heb je wel wat poen nodig,niet waar?Onder het mom van referendum wil hij in feite de rechtelijke macht ondermijnen.Welke kant staat hij eigenlijk?


  Maak melding
 5. Die bespreking moet worden uitgesteld tot na de strafzaak. Het is vrij duidelijk dat de NDP er alleen maar is om hun drugdealer/moordenaar te beschermen. Waarom kan de NDP hun tijd niet beter benutten door bijv een wetsontwerp afschaffing visum plicht in te dienen bij het parlement.


  Maak melding
 6. Niemand gaat met de eer strijken…geen PL geen Abop jawel maar een91) onderleiding van baba V…..Somo en Abop moeten netjes aan sluiten.
  Beleefdheid tonen jongens Vtje is geen kleine.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES