IMF licht ministerie van Financiën Suriname door

3

PARAMARIBO, 20 apr – Er komt een complete doorlichting van het ministerie van Financiën door het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Volgens minister Hildenberg van Financiën zullen onder meer de zwakke punten worden opgespoord. Een IMF-delegatie is naar Paramaribo afgereisd voor deze missie.

De bedoeling is vooral de inkomsten van de staat te verruimen via verbetering van de administratie. Er zal ook met de regering gesproken worden over het beleid ten opzichte van de informele sector. Volgens Hildenberg wordt hard gewerkt aan het aanpakken van deze sector, omdat de belastinginkomsten uit dit deel van de economie nog veel te wensen overlaten.

Het roer zal worden omgegooid. Vooral de goudzoekers in het binnenland ontspringen de dans, vanwege de uitgestrektheid van hun werkgebied. Ook kan de veiligheid niet worden gegarandeerd, waardoor belastinginspecteurs er niet makkelijk komen. Om veranderingen teweeg te brengen zal worden samengewerkt met andere ministeries, waaronder Justitie & Politie en Defensie.


3 REACTIES

  1. Men heeft het altijd over inkomsten vergroten ( d.m.v. belastingen natuurlijk ) nooit hebben die ebbe’s het over uitgaven verminderen. Onstla al die luie ambtenaren!!!!!. Hoeft de bevolking dan tenminste niet te lijden onder die rot belastingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.