dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname wil fonds uit verkoop drugsvliegtuigen

Suriname wil fonds uit verkoop drugsvliegtuigen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 apr – Er zal het geld uit de verkoop van verbeurd verklaarde drugsvliegtuigen besteden aan de oprichting van een criminaliteitsfonds. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Door de ministerraad is reeds toestemming verleend voor de veiling van het eerste uit in totaal zeven vliegtuigjes.

Het betreft toestellen die ingezet werden bij drugsleveringen op Surinaams grondgebied. “We wilden alle vliegtuigen tegelijk veilen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Vanwege gerechtelijke procedures is dit enigszins belemmerd. De eigenaren zijn namelijk in hoger beroep gegaan. Er liggen reeds voorstellen klaar voor bestemming van de vliegtuigen en andere in beslag genomen goederen.

De opbrengsten kunnen in elk geval goed besteed worden. “Als we alle zeven vliegtuigen verkopen, kunnen we zeker twee nieuwe vliegtuigen en/of een helikopter kopen om met name frequent het binnenland te kunnen verkennen op illegale drugstransporten”, aldus Santokhi. Binnenkort zal een voorstel worden ingediend bij het parlement voor versoepeling van de procedures voor verkoop.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES