dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandRegering stuurt voedselhulp naar Zuid-Suriname

Regering stuurt voedselhulp naar Zuid-Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 apr – Er zal voedselhulp beschikbaar worden gesteld voor enkele Inheemse gemeenschappen in Zuid-Suriname. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. De mislukte cassaveoogst zal worden gecompenseerd met ruim twintigduizend Surinaamse dollar.

Het is een voorlopige zending ter dekking van de hoogste nood in Tepu, Kwamalasemutu en Apetina waar cassave hoofdvoedsel is. “De situatie wordt nu geïnventariseerd en indien nodig zal meer geld in deze noodhulp worden gestopt”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. Een team onder leiding van vice-president Ramdien Sardjoe zal zich plaatselijk oriënteren.

Hoewel het binnenland onder de verantwoordelijkheid valt van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, is besloten interdepartementaal te werk te gaan. Ook het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing doet mee. “We delen de financiële druk met Regionale Ontwikkeling”, aldus Jong Tjien Fa. Het getroffen gebied wordt veelvuldig geplaagd door droogte en draagmieren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE
  1. die inheemse mensen willen toch stoer zelfstandig spelen en geen belasting betalen?? waarom helpen we ze eigenlijk! laat ze maar met hangende pootjes terug komen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES