Suriname kan regionale brandstofdeal nog niet aan

8

PARAMARIBO, 12 apr – Suriname heeft geen geld voor deelname in het Venezolaanse PetroCaribe-programma. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De regering is niet bij machte de staatsgarantie af te geven voor levering van brandstof en aardolieproducten tegen gunstige betalingsvoorwaarden.

Dat die aantrekkelijk zijn wordt sowieso onderkend. Er wordt geleverd op basis van een soepele lening. “Wij waren als staat niet zo ver om te zeggen, dat we op die manier de lening willen hebben, omdat de betaalverantwoordelijkheid toch wel nader bekeken zou moeten worden”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Deelnemende landen hoeven tot maximaal veertig procent niet terug te betalen.

Wel moet het verschuldigde bedrag besteed worden aan onder meer onderwijs en gezondheidszorg. Het enige bezwaar is dat Staatsolie benadeeld zou kunnen worden. “Wij moeten voorzichtig zijn, we willen niet een situatie waarbij we PDV-Caribe van Venezuela binnenbrengen en Staatsolie nadelige gevolgen zou ondervinden. Dat is het probleem waarmee we nu zitten, vandaar dat het wat langer duurt”, aldus Rusland.


8 REACTIES

 1. Zonder Staatsolie de nek om te draaien is dit een heel mooi onduidelijk verhaal.
  Zullen andere constructies die ooit bedacht zijn, nu een belemmering vormen…(meneer met de europeese(opleiding) gedachten gang).

  U moet langzaam aan gaan denken/leren dat men, voor regio voordeel moet gaan, en minder met giften moet gaan zitten lullen.


  Maak melding

 2. Welke Surinamer geloofd nou in dit argument van deze minister ? Antwoord: zij die geen Nederlands kunnen verstaan, lezen en/of begrijpen of niet over common sense beschikken.
  Deze uitspraak raakt kant noch wal en ik snap niet dat de minister niet nader aan de tand wordt gevoeld (mbt deze uitspraken) door een goede Suri journalist.

  Je hebt de ‘betaalverantwoordelijkheid’ nog geeneens bekeken of bestudeerd maar je stelt alvast dat er geen geld is voor een staatsgarantie. Hoe betaald Suriname de huidige import van olie en olieprodukten dan ? Is daar wel geld voor ?
  Let wel, ze moeten nu wel de volle mep betalen voor import olie anders krijgen ze niets geleverd. Zie het voorbeeld van de gasboot van enkele maanden terug die vertrok zonder haar lading te lossen omdat er niet vooruit was betaald.

  En het nadeel verhaal voor staatsolie ??? Hoewel de wereld ‘kleiner’ is geworden weet deze minister nog steeds niet wat er allemaal buiten Suriname gebeurd. Het is zeer triest dat zulke lieden het land moeten besturen.


  Maak melding

 3. Daar gaan onze negativo’s weer. Ik vind het verstandig van deze Min. dat hij eerlijk aangeeft dat su op dit moment niet kan deelnemen aan de deal. Want als de deal niet goed is voor onze eigen staatsolie, dan moet su het niet doen. Als hij het toch had gedaan dan zou je te horen krijgen dat su weer een slechte deal is aangegaan. Wanneer doet su het? Wanneer een ndp regering aan de macht kom? Sommige su’s zijn kort van memorie. Wijdenbosch is aan de macht geweest, schulden die hij gemaakt heeft, nu pas heeft deze regering de schulden kunnen wegwerken. Let op, ik ben geen fan van deze regering, maar ik kijk rationeel naar de daden van deze regering. Daar waar het niet klopt, lever ik ook kritiek, maar dan wel opbouwend en niet afbrekend zoals vele van de su’s dat plachten te doen.

  En ik vraag mij af wat de naam van de Minister met dit onderwerp te maken heeft.


  Maak melding

 4. Suriname wil volgens mij alles voor niets,gratis.Venezuela en Cuba bieden,resp.financiele en medische hulp aan suriname>veel ouderen worden in Cuba geholpen,oogoperatie bijvoorbeeld!De suri..artsen zijn alleen er op de centjes uit en slechte prestatie..heb ik gehoord.


  Maak melding

 5. Mensen, bra’s en si’s,
  Jamu pait(6) heeft helemaal gelijk.
  achter de schermen gebeurt heel wat. zal pas misschien vele jaren later bekend worden.
  Su mag binnne bepaalde marges wat rondspelen maar verder niet.
  de Big Broyther is not only watching you, but more also.
  als zelf bijna geheel europa onder de druk staat(handelsoorlog mbt staalproducten, doorgeven pax gegevens die naar US vliegen, enz., enz.) Heel de Saudie’s leven onder deze druk/blackmale, Turkye, het spel id achtertuin van de sovjets via Oezbekistan of Tadzjikistan.
  Nou mensen de beerput is velen malen smeriger dan je denkt.je hoeft me niet te geloven maar ga een paar goede boeken lezen over de handel en wandel van de CIA, FBI en NSA., dan weet je meer dan tot wat je nu weet vandaag de dag.
  have fun, live your life.
  Ommoe zegt hai&bai.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.