Leger staat garant voor veiligheid in Suriname

13

PARAMARIBO, 12 apr – Het leger staat garant voor de orde en veiligheid op elk moment. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Voor coups of onrust vanuit het leger hoeft niet te worden gevreesd, geruchten in het kielzog van het 8 december-proces ten spijt. “We leven in een andere tijd”, aldus Fernald.

Het leger is er voor niets meer of minder dan het handhaven van orde en rust. Er zal gegarandeerd positief worden gereageerd op elke oproep om dreigingen te weren. “De tijd van coups plegen is voorbij, ik denk dat we nuchter moeten kijken naar zaken”, zegt Fernald. De samenleving doet er dan ook goed aan zich te richten op de toekomst en de eigen ontwikkeling.

Onder de omstandigheden van het moment is dat de meest voor de hand liggende houding. “Wij leven in een rechtsstaat en zullen de onafhankelijkheid van de rechter moeten eerbiedigen, dat geldt voor iedereen en niemand is onaantastbaar”, aldus Fernald. Het strafproces kan dus rustig doorgaan op het tempo van de rechterlijke macht zelf. De regering laat zich met niets in.


13 REACTIES

 1. dat zijn de woorden van fernand , blijf maar lekker dromen . weet jij niet als minister dat het leger uit twee kampen bestaat. een uit maanschappen uit de tijd van bouterse en een uit de tijd van vene . kleine voorbeeld de huidige bevelhebber is uit de tijd van bouterse sergeantmajor geweest en juigde de revolutie toe bij elke bespreking bij het officiers mes. dus vergis je niet minister.


  Maak melding

 2. Eindelijk goed nieuws vanuit een zeer belangrijk hoek. Ook het leger moet nu inzien dat het plegen van coups alleen maar leidt tot achteruitgang i.p.v. vooruitgang. Het beste en eerlijkste manier om een land te besturen is DEMOCRATIE. Ieder individu moet wat te zeggen hebben door zijn stem uit te kunnen brengen. Bovendien krijgt een politiek stabiel land meer internationaal aanzien en steun. Een dictatoriale maffiastaat zoals die bestuurd werd door dhr. Bouterse is bijna geheel aan zijn eigen lot overgelaten. Met alle gevolgen van dien.
  Ik hoop dat het Suri volk dit niet weer hoef mee te maken. Er is in de tijd van Bouterse geen enkel economische vooruitgang geboekt.


  Maak melding

 3. Het is allemaal leuk en aardig wat je stelt beste Bando, maar de tijd doet mensen inzien dat ze in het verleden foute keus hebben gemaakt. Dat geld ook voor de huidige bevelhebber. Het zou ook kunnen zijn dat hij toen uit angst of opportuniteit de revolutie toentertijd toejuichte. En heden ten dage zal hij verlost van angst en uit blijdschap en/of opportuniteit de rechtsstaat eerbiedigen. Immers, het militair apparaat heeft baat bij rehabilitatie en wenst verlost te worden van de zwarte bladzijde uit hun geschiedenis. Stre def stree wie no sa frede, Gado de wie fesiemang.


  Maak melding

 4. Het leger is bij uitstek een organisatie, dat handelt in volstrekte ondergeschiktheid het boven haar gesteld gezag.

  Zij is dienstbaar 24-uren per dag en 7-dagen in de week, so give them the most urgent tools.


  Maak melding

 5. het leger van suriname… wuhahaha laat me niet lachen. je bedoelt die mannen met een dikke buik waarvan mischien 1 op de 10 een (half) wapen hebben.
  Als suriname word binnengevallen of er rellen ontstaan is Nederland de enige wie ze zou kunnen helpen.


  Maak melding

 6. Wanneer ik zo lees. dan denk ik dat bouterse berecht is.de manier hoe men reageert lijk te zijn dat men hem zou of willen berechten.ik vraag me af moet k de verhaal van nieuwe from geloven of van bouterse. ik denk eerden van bouterse.Ik laat een vraag aan u lezers over.wat zou je doen als je onschulig berooldeel word.wat je zoek dat krijgt je.ik heb een gevoel dat iets raar zal gebeuren.en wie weet als menneer fernand naar zijn zeggen wanneer de juiste tijd aankom geluister zal worden naar hem.en vraag ik me nog af waarom voorbereiding.een verhaal bekijk je van twee kanten als het waar of niet.men moet niet geloven omdat ja me dit zegt is dat het. overweeg het feit.touwtjie zei het altijd sade sranang mang no mang libi anga deng srefi.sade deng e waka fet deng srefi.one thay a end wil com.ho is going to wil.ik bid in jezus naam let al of dis work good out!.patholoog


  Maak melding

 7. bando mie boi jij leeft in het verleden zoalls jou baas bouterse de slager van fordzeelandia ik vind het prima dat vanuit kringen van de regering antwoord word gegeven aan het intimideren van de democratie in suriname maar de nde kang poering na ding ede want het is zo klaar alls een klontje dat de militairen alleen maar elende hebben gebracht in suriname niets meer en niets minder word tijd dat jullie weer in de rij gaan staan en dat de prijsen iedere dag omhoog gaan en de koers zijn jullie dat vergeten nu heeft de surinaamse bank alles op de rails en dan willend die mafia drugs figuren weer een puinhoop komen maken nooit never nooit


  Maak melding

 8. tijdens een revolutie kan er mogelijk wat bloed verloren gaan.dat is dat jammer,maar het leven gaat door.laten we het verleden nou achter ons laten en naar de toekomst kijken.waarom gaat het nu goed in landen waar er veel meer bloed verloren is gegaan,bv Amerika enz enz.Baas heeft het geprobeerd.een ieder maakt fouten dus…


  Maak melding

 9. Maar wie wil coup, dus dit verhaal is overbodig.
  Men wil rust, geen last, ook vrienden van Baas. B.
  Jammer om dit te zeggen, maar Baas.B. heeft veel vrienden in binnen en buitenland.

  Wij blijven het liefst stil, omdat het gebeuren in een ander fase verkeerd dan toen.

  Maar men moet ook respect op brengen voor ooit de hoogste man in het land.

  Een ding alleen maar respect..8 dec 82 was voor heel Su. en voor een ieder pijnlijk.

  Wij zullen het liefst ons allen moeten troosten op deze dag.


  Maak melding

 10. Weet Vene wel wat de Brazilianen in het binnenland uitvoeren??De militairen kunnen om te beginnen daar schoon schip houden om de natuur te zuiveren van vervuilers.


  Maak melding

 11. Meneer Felisi,
  Zijn de “CORRUPTE” ministers en ex-ministers ook onaantastbaar ?????. Naar het blijkt zijn ze tot nog toe onaantastbaar gebleken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.