Suriname zoekt geld voor achtergesteld binnenland

12

PARAMARIBO, 11 apr – Er is dringend meer geld nodig voor de verdere ontwikkeling van het binnenland. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Gedacht wordt vooral aan hulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, die reeds fondsen beschikbaar had gesteld. De huidige programma’s lopen af.

Het door de IDB en de overheid gefinancierde Community Development Fund Suriname voert tot november projecten uit. Ook de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland, SFOB, is aan het eind van zijn latijn. Hoewel de nood hoog is, wordt selectief gezocht naar financieringsbronnen. “We willen niet op zoveel sporen tegelijk lopen”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd.

Het gaat erom vooral de basisvoorzieningen veilig te stellen voor ruim tweehonderd leefgemeenschappen. Daar is nog ongeveer dertig miljoen euro voor nodig. SFOB heeft de laatste jaren drie miljoen euro beschikbaar gekregen en CDFS vijftien miljoen euro.
Principieel bij de uitvoering van projecten is de duurzaamheid en betrokkenheid van de gemeenschappen.


12 REACTIES

 1. Er is in het verleden heel veel geld overgemaakt voor dit soort projecten door de Nederlandse overheid.De projecten stoppen halverwege en het materiaal ligt te rotten in het oerwoud voor een deel van het geld.De rest van het geld diende als zakgeld voor gasten die nu nog in het parlement zitten en durven nog hun hand op te houden.


  Maak melding

 2. er zijn zoveel berichtgevingen ten aanzien van verschillende sectoren die geld in het laatje brengen. het gaat om miljoenen euro’s en dollars. En toch moet Suriname bedelen voor wat geld. deze regering zet het Surinaamse volk gewoon in problemen. Wie moet uiteindelijk alle schulden betalen? Ze ( de regering) gaan dan met hun zogenaamde belasting maatregelen komen of gewoon een kleine uitverkoop houden van staatseigendommen. Lit a faya ete wang lesie mik we shie sa e spa, want a eerste faya no bing ab nofo watt.


  Maak melding

 3. Laat de politici hun zakken leeg halen en daarmee financiering plegen. Alle gronden die sinds 1975 door de politici en militairen is toegeeigend van de staat moet door de staat worden teruggevorderd en wat dacht u van saneren bij het ambtenarenapparaat om daarmee een stukje ontwikkeling te brengen ?????????.


  Maak melding

 4. Die boeven in de Regering zoeken geld voor achtergesteld Binnenland. Heeft deze Vene dan niet de goudmijnen verkwanseld aan Cambior Unltd. ???

  Na bijkans 5 jaar komen zij hier geld zoeken voor achtergesteld binneland. Is het hierom dat negers de hindostanen beroven in de stad ???

  Belachelijke boeven zeg,
  vriendelijke groeten,…………………..


  Maak melding

 5. Tja, wat zijn de prioriteiten van de Sur. regering? 8 Miljoen uitgeven aan een proces om het hoofd van een man of het binnenland helpen ontwikkelen?

  Laat Felisi zijn eigen A-com top daarover aanspreken. Tenslotte was hun verkiezingsleus hun eigen mensen helpen. Nu zitten ze er voor hun eigen zak. Ook doen ze ‘stilzwijgend’ mee aan het besteden van die 8 miljoen.
  Als ze ‘ballen’ hebben dan staan ze er op dat deze 8 miljoen beter besteed kan worden aan het binnenland. Dat zou bewonderenswaardig zijn.

  Priorities remember?


  Maak melding

 6. Dat die 200 honderd gemeenschappen 30 miljoen euro nodig hebben is mischien een feit. Maar tot hoelang willen deze gemeenschappen gewoon lekker luierend doorleven in de natuur, zonder mee te willen of kunnen doen in de ontwikkeling en de vooruitgang van de economie van het land. Laten ze ook maar hun handen uit de mouwen steken. Alleen de zon komt voor niks op, voor de rest moet je werken, wil je iets bereiken.


  Maak melding

 7. Paagal, je hebt een punt, meer nog laten we de binnenlandse broeders en zuster een keer haarfijn uitleggen waarom de ontwikkeling van het binnenland simpelweg geen haalbare kaart is.
  De dorpen zullen moeten clusteren! Met al lo’s en bere’s zie ik dat niet overnoght gebeuren.

  Als een bala ruzie krijgt met de kabiting pakt hij z’n boeltje en gaat stroomop- of afwaarts een ander dorp stichten.

  How on earth kun je al die dorpen voorzien van scholen, volksgezondheid, nutsvoorzieningen enzovoort. Houdt die mensen niet voor de gek, het wonen achter de soela’s is anno 2007 achterhaald.


  Maak melding

 8. Die boeven in de Regering zoeken geld voor achtergesteld Binnenland. Heeft deze Vene dan niet de goudmijnen verkwanseld aan Cambior Unltd. ???

  Na bijkans 5 jaar komen zij hier geld zoeken voor achtergesteld binneland. Is het hierom dat negers de hindostanen beroven in de stad ???

  Belachelijke boeven zeg,
  vriendelijke groeten,…………………..

  Henky

  reactie op henky
  ben jij soms een domme ezel of heb jij geen benul van wat je zegt ik denk eerder dat je stront in die bottekop van je hebt en hoe kan je zo een uitspraak doen over berovingen laten die negers ook eens gaan werken ze kunnen ook planten of vissen en dan in de stad verkopen dan hoeven ze niet te beroven en HENKY ik vind jou een RACIST nummer 1
  have a nice day


  Maak melding

 9. Ze hebben al zoveel geld gehad maar keihard werken en iets tastbaars neerzetten no way.
  Wat hebben de districten nickerie, saramacca, coronie, commewijne gehad?
  Besteed het geld aan provincies die de economie draaiend houden.
  Al geef je het binnenland een eeuw lang ontwikkelingshulp na een eeuw zijn ze geen stap verder gekomen dit ligt aan de cultuur van hun.


  Maak melding

 10. Ook ik ben voor clustering van dorpen, dat zal vele malen efficienter zijn.

  Mijn voorstel is, laten wij Brokopondo-centrum tot stad ontwikkelen en de Afobaka weg asfalteren.

  Het probleem met deze regering is echter dat ze allen maar brandjes proberen te blussen. Men heeft geen visie van waar men precies naartoe wil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.