Surinaamse parlementariër geeft bedreiging aan

24

PARAMARIBO, 11 apr – Parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram van het Nieuw Front zegt herhaaldelijk bedreigd te zijn vanuit de Nationale Democratische Partij, NDP, van ex-legerleider Desi Bouterse. De bedreigingen zijn telefonisch gepleegd. Volgens Mangal-Mansaram heeft zij de stemmen van zeker twee bellers herkend.

Het zouden de stemmen zijn van bekende NDP-leden. Volgens deze politieke partij is er sprake van stemmingmakerij en zou een officiële aanklacht op zijn plaats zijn als de parlementariër zo zeker is van haar zaak. Mangal-Mansaram heeft intussen minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie en procureur-generaal Subhaas Punwasi op de hoogte gesteld.

Ze zegt bereid te zijn de namen van de bellers publiekelijk kenbaar te maken als dat noodzakelijk mocht blijken. Sharmila Mangal-Mansaram heeft zich vaker openlijk voorstander getoond van het strafproces rond de Decembermoorden. Ook heeft zij kritiek geleverd op parlementsvoorzitter Paul Somohardjo die amnestie voorstaat voor alle verdachten, inclusief Bouterse.


24 REACTIES

 1. het verbaas me niet dat N.D.P zig met deze praktijken bezig houd ik heb moene mesiekaba op sky radio gehoord ik schaam me dood dat deze mensen nog in de dna zitting hebben suriname is een democratie iedereen mag zijn of haar mening geven over de strafzaak je ziet dat bouterse een wolf in schaapkleren is hij leerd het nooit het domocratiese spel te spelen ,nee intimidatie dedrijging en nu laat hij het over aan die stomme rund zogenaamd doet hij niets deze mensen zijn zo dom dat ze hun politieke loopbaan aan het lot van deze medogenlose moordenaar laten afhangen bouterse is een hond die opgeruimd moet worden dan pas zal suriname een veilige mooie toekomst tegemoet zien dat is mijn mening .


  Maak melding

 2. De NDP mensen hebben altijd anderen bedreigd. Er is niets democratisch aan die partij. Ook hier op de website zijn ze actief en schrijven ze dingen die niet door de beugel kunnen. In Suriname is het reeds vaker voorgekomen. In de jaren 1980 werden mensen afgeluisterd en openlijk bedreigd. Ze (dus mensen van de NDP) zeggen steeds dat Bouterse zelf er niets mee te maken heeft. Maar wie dan wel en waarom mogen mensen niet zeggen en schrijven wat ze willen. Dat is democratie en als je het niet leuk vind, dan schrijf je iets terug of je gaat naar de rechter. Neen maar niets van dat alles, mensen die niet doen wat de NDP verlangt moeten dood. OOk nu bewijst de parij weer wat ze is en waar ze voor staat.


  Maak melding

 3. Een land moet niet bezwijken onder dreigementen van een minderheid, die alleen maar de boel verziekt. Toon moed en ga ten strijde tegen onrechtvaardigheid. De meerderheid zal altijd winnen van een minderheid. Bundel je krachten samen en dan zult gij zien dat men nergens voor hoeft te vrezen.


  Maak melding

 4. Bedreigingen zijn uit den boze, maar waar was Sharmilla toen Brunswijk, Somohardjo en diezelfde Bouterse het parlement werden binnengesluist?

  Waarom toe gezwegen in alle talen?


  Maak melding

 5. We leven anno 2007 nog steeds in het stenentijdperk gezien zulke excessen in ons gelief republiek koninkrijksdeel tropisch paradijs suriname.
  We zien suriname in een rap tempo afglijden richting afrika waar het normaal is mensen te bedreigen, roven, verkrachten en te vermoorden. Een minister die steeds volmondig schreeuw vertrouw op eigen kunnen en die het binnenland het hand boven het hoofd houdt. De districten die economisch van levensbelang is voor suriname die worden genegeerd zie nickerie b.v de rijstbouw ze schreeuwen al jaren dat het slecht gaat ook qua afwatering enz. Nee het binnenland gaat voor omdat daar de hoogste “ECONOMISCHE PRODUCTIVITEIT “is .
  Lang leve Blood Diamond.

  Di Caprio


  Maak melding

 6. Jullie zijn allemaal fronters en zijn daarom niet eerlijk tegenover je zelf. Zeg de dingen zoals ze zijn, Mangal heeft eeuwig wat
  ze vergeet dat er een God is die alles ziet en bovendien wat voor rede hebben NDPers omd dat te doen. En als ze dat echt doen dan hebben ze gewoon niks te doen. vetrel geen leugens Mangal, want het staat je niet hoor.

  ciaoooooooooooooooooooo


  Maak melding

 7. Nu zie je echt wie aan de macht is in Su.
  Die klootzak van een Vene.
  Al die andere idioten nemen zijn manieren over.Plotseling voelt een ieder zich bedreigd.Wat een kolder.Als ze echt de namen kan noemen,waarom doet ze dat niet.Zo kan er tenminste ook tegen haar geprocedeerd worden.
  Want door de telefoon weet je niet exact wie met jou gebeld heeft.Het kan ook iemand van het nieuw front zijn die iets geprobeert heeft te verzinnen.
  En dan maar Bouta dit,NDP dat enz enz.
  Mensen houd toch op met die onzin en kies voor het algemeen belang.Laat die achterlijkheid daadwerkelijk achterwege en verleen die mensen amnesty.Roep een waarheidscommissie in leven en dan horen wij van hoe of wat.
  Dat hoofdstuk wordt afgesloten en we gaan door met het opbouwen van ons geliefd Suriname.Het kan nooit zo zijn dat wij jaar in jaar uit zitten te drammen op een ding,terwijl het volk schijt.Dus hou toch op en ga voor het algemeen belang.


  Maak melding

 8. Ik begrijp het wanneer men zegt dat het een democratische land is en vrije menings uiting.
  Dat is correct,maar waneer ik bedreigd word dan wil dat zeggen dat mijn leven op het spel staat en dan zou ik het rustig aan doen.Mevrouw Mangal ik weet dat u dapper bent , maar neemt u het rustig aan hoor wie schuldig is zal vroeg of laat berecht worden.Dus maak u zich geen zorgen ,het leven is te mooi om u zorgen te maken.


  Maak melding

 9. Deze dame stelt niks voor…wie zal het op haar gemunt hebben….Dat ding is gewoom een SM. gedachtengang, lust, van deze dame maak je niet druk Sharmile…. boys di.zelf dubbel gespierd…ai-boi sanie di.

  Tang bang.


  Maak melding

 10. Uiteraard zij komt hiermee, onze meest onbetrouwbare parlementarier….

  Als ik de NDP was, zou ik haar aanklagen voor Laster…..want dit is gewoon waarmee ze bezig is…..

  Ze is een grote LEUGENAAR!!!


  Maak melding

 11. Be a woman,en zeg gelijk de namen en de aard van de bedreigingen,niet om de hete brij heen draaien,anders komt het ongeloofwaardig over.Als het een man uit de straat was,was ie reeds lang opgepakt.Deze mevr.zegt dingen vaker ongenuanceerd ,haar eigen partij probeerde ze in een kwaad daglicht te stellen.De roofmoord op haar soortgenoot werd aangegrepen om gelijk de doodstraf in te voeren,andere bevolkingsgroepen interesseerden haar niet,dus deze aantijgingen neem ik met een korreltje zout.
  Niet eerst gaan roepen ik word bedreigd,ik weet de namen pfffffff zeg het gelijk wie en wanneer tjssssssssssss lee mofo sani joe Mangal.


  Maak melding

 12. aai mansaram,
  koop 2 bezems en hou je huis en straat schoon en blijf liever thuis.
  je blundert te vaak.

  je weet dat je altijd als papegaai hebt gediend, waarom ga je nu een mening willen geven. wel nu je straf is dat sardjoe doet alsof hij van niks op de hoogte is. zit jij ook in een partij?
  wat is de mening van de partij(voorzitter) hieromtrent?

  aloes bij elkaar. jij bent voorstander geweest van de benoeming van brunsie als dna, en nu plots word je bewust.

  ik kom wel op jou rouwzitting, als t zover is.
  vene abie pikinso druk.


  Maak melding

 13. natalia jij hebt er wel mee te maken

  NDPERS zijn echt geen moordlustige mensen
  ze zijn mensen die weten wat discipline inhoud,sharmila wil zichzelf bedreigd voelen
  Haar collega joeloemsing heeft gelijk dat ze haar achterban ziet overlopen naar de NDP.en weet niet hoe zij om hulp moet vragen, en gebruikt de bedreigingen als propoganda laat zij duidelijk voor de dag komen en namen noemen wie haar bedreigd.het is voor haar wel een goedkope propoganda.,,Rund,,no 1 zie (bedreiging en bezig)

  Akuba.


  Maak melding

 14. Mevrouw Sharmila,
  een kleine advies ;;; we leven in een moderne samenleving,althans buiten suriname.

  Je kunt overal in de wereld tegenwoordig telefoons kopen met en zonder een cd/dvd en alle binnen komende als uitgaande gesprekken vast leggen.

  Wie belet u dan,geen telefoon te kopen die ook al te krijgen is in surbo en alles vast legt..

  Deze kunt u zelf aan iedereen laten horen wie wat gezegd heeft wel/niet bedreigd..

  Koop ook eentje voor meneer ramdjoe dan kan hij thuis in zijn hobbelstoel luisteren wat er gaande is in de wereld..
  Overdag dag begrijpt hij niks van wat er gebeurt in de samenleving..


  Maak melding

 15. Geachte redactie,

  Het verbaast mij de houding van deze mevrouw
  Sharmila Mangal-Mansaram van het Nieuw Front en tevens lid van de voormalige ‘Verenigde Hindustaanse Partij’ nu de VHP geheten.

  Wanneer je je en nog als parlementarier in “ZO’N BEDREIGDE SITUATIE” bevindt, waarbij de omstandigheden het genoodzaakt om allerhande “VEILIGHEIDSMAATREGELEN” te treffen aan de vooravond van “HET PROCES VAN DE EEUW” en vervolgens bedreigd bent geworden, dan vindt ik het merkwaardig dat deze parlementarier, aangestuurd door de VHP-leiding natuurlijk, dan nog politiek ermee gaat bedrijven.

  Ik bedoel, deze parlementarier zou ook nog weten wie dat zijn die haar bedreigd hebben en ook nog van welke partij deze personen afkomstig zijn. Wat belet je dan nog om een klacht in te dienen, als je je zodanig bedreigd voelt. Waarom zo laconiek mee omgaan en politiek ermee bedrijven, door infeite te roepen van; “pas op of ik zal jullie namen bekend maken hoor”.

  Maar deze merkwaardige reactie van deze parlementarier verraad infeite alles en is inherent aan dat wat reeds jaren aan de hand is met dit zogenaamd proces. Het verraad vooral de minachting die men heeft voor het Surinaams kiezersvolk als te zijn ‘voetveeg’ van de (oude) politiek.

  Maar er is veel meer aan de hand met politiek Suriname en waar het omdraait is voornamelijk het bestaansrecht van de oude politieke partijen met name de VHP en de NPS.

  Deze twee partijen, vroeger twee giganten in de Surinaamse politiek – denk aan Lachmon en Pengel – lijken beiden van het politiek toneel te gaan verdwijnen. Hun toekomst ziet er beslist niet rooskleurig uit, ze groeien niet meer, wat ze ook uitproberen. Momenteel beschikken zij over gemiddeld 8 zetels, vroeger was dat gemiddeld 25 a 30 zetels.

  Ze schijnen hiervoor intussen een oplossing te hebben gevonden; de Nationale Democratische Partij, de NDP, moet verdwijnen ‘met wortel en tak’, zei de NPS voorzitter Ronald Venetiaan eerder in 2006 en de VHP is het daar kennelijk mee eens blijkt reeds geruime tijd. Maar zal deze strategie deze oude politieke leiders wel helpen.

  De VHP bijvoorbeeld verliest aan achterband en zal vroeg of laat gaan verdwijnen, vanwege 1. haar racistische attitude, 2. haar ‘historisch verraad’ inzake de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 en 3.
  haar ‘apartheidsdenken’ als strategie voor ontwikkeling van slechts de eigen etnischeachterban (geen nationaal denken).

  Terwijl de NPS wiens achterban veelal bestaat uit ‘onvoldoende bewuste ouderen’ van middelbare leeftijd, aan het vergrijzen is. Het NPS kader tevens, wiens groei belemmerd wordt door de zogenaamde ‘stonfutus’ van de partij zoals een Otmar Rogers, die zijn reeds geruime tijd opzoek naar een alternatieve partij, waar zij hun ei kwijt kunnen. Tenslotte is de NPS uit de mode; Surinaamse jongeren lezen nu, hebben internet, zijn mondiger, reizen voldoende en hebben houden eigen ideeen op na omtrent de ontwikkeling van Suriname, veer verfrissender dan wat blijkt vanuit het wetenschappelijkbureau van deze partij.

  De DNP daarentegen zal klein blijven of zelfs verdwijnen vanwege (nog bij velen in herinnering) het verraad van haar voorzitters jegens de partij die hen heeft
  (groot) gemaak. Het verraad jegens de leider van de Revolutie, werpt historisch bekeken, een smet op de geschiedenis van deze partij en haar leiders.

  En de Nationale Democratische Partij tenslotte, momenteel onder leiding van de in Nederland hoogopgeleide militair, Desire Delano Bouterse, deze heeft een ijzer sterk wapen, waar geen van deze partijen tegen opgewassen zijn, namelijk;

  haar ongekende liefde voor het Surinaams volk, haar enorme vertrouwen in en respect voor dit volk, maar bovenal,

  haar lange adem.


  Maak melding

 16. ja deze mevrouw haar uitspraken zijn vaak achteloos vandaar dat ze vaak in problemen komt met parlementariers.

  Deze vrouw heeft tenminste echte spierballen, dat kan je niet zeggen van die laffe boelers die in het parlement zitten!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. allemaal gelul.
  Op de man spelen.

  een advies aan de regering.
  Iedereen die bedreigd wordt gewoon laten afluisteren vanwege landsbelang en zodra hij of zei de volgende keer weer bedriegd wordt weten we meteen wie de persoon gebeld heeft.
  Gewoon doen.
  geen enkel gelul.
  Mischien kan je dat dan ook gebruiken in de rechtszaak.

  barca


  Maak melding

 18. O is dat nieuw als je bedreigd wordt dat je de minister en pg op de hoogte houdt. kan elke surinamer dat doen bellen met de minister en pg van ik wooooooooooooooooooooooooordt bedreigd. volgens mij zou deze mevr aan gifte moeten doen als elke burger bij de politie . zo zie je dat deze hele proces met politiek te maken heft politiek is viezzzzzzzzzzzzzzzzzzz.


  Maak melding

 19. En de Nationale Democratische Partij tenslotte, momenteel onder leiding van de in Nederland hoogopgeleide militair, Desire Delano Bouterse, deze heeft een ijzer sterk wapen, waar geen van deze partijen tegen opgewassen zijn, namelijk;

  haar ongekende liefde voor het Surinaams volk, haar enorme vertrouwen in en respect voor dit volk, maar bovenal,

  haar lange adem.

  E. Buitenman

  Wat bedoel je met hoog opgeleid??? Een simpele sportleraar??? Mischien is dat voor jou hoogopgeleid, je zal vast wel putje schepper zijn, want dan kijk je wel naar zo´n iemand op, hahahahahhahah gefrustreerde sukkel!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.