dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBeleid Suriname wordt meer gericht op vogelgriep

Beleid Suriname wordt meer gericht op vogelgriep

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 apr – Het gezondheidsbeleid gaat zich ook meer richten op het weren van vogelgriep. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid. Het wordt de hoogste tijd geacht om tezamen met alle belanghebbenden een beleid te formuleren. Suriname acht zich zo ver om zelf een plan van aanpak op te stellen.

Eerder werd vooral gerekend op hulp vanuit de regio. Nu wordt met alle mogelijkheden rekening gehouden. “Als deze ziekte Suriname of een buurland bereikt, zal dit verregaande consequenties hebben voor met name de pluimveeteelt en de voedselvoorziening”, stelt Volksgezondheid. Overleg met belanghebbende groepen moet gericht beleid mogelijk maken.

Bij de voorbereidingen wordt samengewerkt met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing en de Pan American Health Organization, Paho. Het beleid moet alomvattend zijn, inclusief vroege opsporing van ziektegevallen, vernietiging van aangetaste kippenpopulaties, schadevergoeding, sanitaire maatregelen en aanschaf en distributie van beschermende vaccins.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES