Geen beveiliging 8 december-advocaten in Suriname

7

PARAMARIBO, 11 apr – Er zullen geen speciale beveiligingsmaatregelen voor de advocaten in het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Totnogtoe heeft slechts de rechterlijke macht om persoonlijke bescherming gevraagd. Speciale maatregelen zijn dan ook die richting uit getroffen.

“Je gaat niet á la dol maatregelen treffen naar individuen toe”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het wordt de verantwoordelijkheid van de regering geacht om iedereen die daar behoefte aan heeft veiligheid te bieden. Totnogtoe zien noch advocaat Irvin Kanhai die onder meer Desi Bouterse verdedigt, noch Fred Kruisland die nabestaanden vertegenwoordigt, reden voor het aanvragen van beveiliging.

Geen van beiden voelt zich bedreigd. Volgens Santokhi hangt het bieden van beveiliging ook af van het dreigingsbeeld in de samenleving. ”Primair is het algemeen dreigingsbeeld naar de samenleving toe. Het zichtbaar maken van de politie is één van de maatregelen om het algemeen dreigingsbeeld weg te werken. Als er personen en individuen zijn die om welke reden dan ook beveiliging nodig hebben, dan zullen wij die analyseren en onderzoeken.”


7 REACTIES

 1. Waar moet het nou naar toe met een land waar sommige mensen nog steeds de maffia willen spelen. Mensen heffen zich boven de bestaande wet. Dit kan alleen maar in maffia landen. Ik hoop niet dat het zover komt dat de reguliere recht bezwijkt voor een stelletje criminelen.


  Maak melding

 2. Wedperkash Joeloemsing:

  ‘Sharmila Mangal wil de NDP criminaliseren!’

  Paramaribo – ‘Het lijkt alsof Sharmila Mangal-Mansaram de NDP wil criminaliseren. Ze moet mans genoeg zijn om namen te noemen. Ik heb de indruk dat er een scenario wordt gespeeld, misschien samen met de minister van Justitie en Politie om de NDP in een kwaad daglicht te stellen.’

  Het NDP-assembleelid Wedperkash Joeloemsing zegt de indruk te hebben dat dit scenario wordt afgedraaid om de ‘in coma geraakte VHP’ weer tot leven te brengen. Volgens Joeloemsing zit de VHP in grote problemen en trekt haar achterban massaal naar de NDP. Dit scenario moet de terugkeer van die VHP’ers bewerkstelligen.

  ‘Ze wil de VHP, ten koste van de NDP redden’, is de conclusie van het NDP-assembleelid. Joeloemsing weigert te geloven dat Mangal’s leven bedreigd wordt. Hij zegt naar verschillende interviews te hebben geluisterd en opgemerkt dat Mangal steeds een toontje lager zingt.

  ‘De NDP is een gedisciplineerde partij. De mensen gaan anderen echt niet willen bedreigen’, aldus Joeloemsing. ‘Meneer Joeloemsing moet eerst in zijn eigen omgeving kijken, voordat hij zegt dat er gecriminaliseerd wordt. Hij moet beter luisteren naar zijn partijvoorzitter die het alleen heeft over intimidatie en scenario’s’, is de felle reactie van de VHP- parlementariër Mangal.

  Ze bestrijdt de stelling als zou de achterban van de VHP naar de NDP lopen. ‘Tijdens de verkiezingen zal blijken hoe sterk de VHP wel is’, aldus Mangal die meegeeft dat Joeloemsing het alfabet van het parlement eerst goed moet leren, voordat hij onzin verkondigt.

  Intussen heeft zij een brief aan zowel de Procureur -generaal als aan de minister van Justitie en Politie gericht waarin zij de waarschuwingen en de bedreigingen vanuit het kamp van de NDP kenbaar maakt.


  Maak melding

 3. Hoewel er geen dreiging is richting deze twee respectabele advocaten ( van beide kampen) is alertheid wel op zijn plaats. deze 2 heren hebben niks met de situatie te maken en treden slechts professioneel/beroepsmatig op. het hadden net zo goed twee anderen kunnen zijn. Ik hoop dat elke gek dit goed beseft, ja maar gekken kan je je niet rekenen. Santhoki zou er er goed aan doen om deze heren + omgeving toch goed in da gaten te houden.


  Maak melding

 4. @ bakra ai bakra NDP is gediciplineerde partij hahahaha laat me niet lachen ten eerste is de voorzitter van de ndp een veel besproken persoon in het binnenland en ook in het buitenland die man word verdacht mede schuldig te zijn aan de 8 december moorden of verantwoordelijk dus wie criminaliseert wie in dit geval ik wil nog een ding tot jou herinnering brengen kan jij je nog herinneren die onschuldige studenten die in delft zijn doodgeschoten men had het gemunt op de bevrijdingraad de daders lopen vrij rond in suriname en alls je moene en mesikaba op de radio hoort met hun intimidatie richting de democratie zij vergeten een ding dat ze dit in een democratie kunnen en mogen doen iedereen mag zijn mening hebben en niet bang te zijn dat je van jou bed word gelicht door militairen en in het ford zeelandia afgeslacht worden dus bakra sabie sang joe e takie anders kom ik met nog meer dan zal jij zien hoe intens gemeen de voorzitter van de ndp is hij is een wolf in schaaps kleren . na mie takie


  Maak melding

 5. nr 6. Du wat is jouw probleem, jij hebt naar alle waarschijnlijkheid een behoorlijk stuk wraak(wrok) in lichaam en ziel.

  Maar.. jammer jouw gedachtengang is zielig tang boeng…zoek genade hoor !
  Dit omdat jij niks mee koop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.