Surinaamse experts ruimen eerste echte bom op

3

PARAMARIBO, 3 apr – Experts van leger en politie hebben er hun eerste echte bom op zitten. Uit een bestelbusje van een ondernemer is een kneedbom verwijderd en later gedemonteerd. “Vanaf de Bomb Squad bezig is, is nooit een echte bom ontmanteld. Het was altijd loos alarm. Deze keer was het geen verhaaltje, maar een echte bom”, zegt een bron.

Er is kordaat opgetreden om erger te voorkomen. “Het was een echte bom. Ik stond er zelf versteld van”, zegt ondernemer Charmes tegenover de Ware Tijd. Hij heeft geen flauw idee waarom iemand hem kwaad zou willen doen en vermoedt zelfs dat de bom voor iemand anders bedoeld was. “Ik rij het busje nauwelijks. Als men me wat wilde doen, had men de bom geplaatst onder de auto die ik dagelijks rij.”

Charmes handelt in onder meer kookgas, dat opgeslagen in draagbare cilinders bewaard wordt in zijn bedrijf. Of de werkplaats het doelwit was wordt nu onderzocht. Het bedrijf bevindt zich in een dichtbewoonde wijk. Volgens de krant is de bom vermoedelijk gemaakt van materiaal dat of gebruikt wordt bij het mijnen of door het leger. Charmes ontdekt het projectiel zelf waarop hij alarm sloeg.


3 REACTIES

 1. Natuurlijk moeten wij ons rustig houden ,maar toch moeten wij niet denken dat wat er in het buitenland plaats vindt nooit zal gebeuren in ons land.Wij willen niets hebben van bom toestanden , laten wij maar hopen dat het de eerste en de laatste bom is.


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Men spreekt van ‘de eerste echte bom’, maar in 1980 hebben deze zelfde militairen toen, ook hun eerste echte bom moeten ontmantelen.

  Nu blijkens niet goed genoeg, want dat ding tik nu nog steeds door en is zich intussen gaan muteren en kijk nu waar wij vandaag mee zitten.

  ‘Was nu maar toen’

  Trouwens, gefeliciteerd jongens.


  Maak melding

 3. Van dit bericht begrijpt ik 1 ding niet van mr charmes.Als hij geen flauw idee heeft waarom iemand hem kwaad zouw willen doen en dat de bom voor iemand anders bedoeld is. Hoe weet hij precies dat er een bom onder zijn busje, die hij trouwens niet vaak rijdt zit????? Of is het zo dat hij zo onveilig voeld dat hij overal zit te onderzoeken, maar als hij op niets hoeft te vrezen hoeft hij dat toch niet te doen??????????? Hoe komt dat???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.