Investeerders geïnteresseerd in Surinaamse natuur

2

PARAMARIBO, 3 apr – Er is nogal wat belangstelling van de zijde van investeerders voor natuurgebieden. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeleid. Het betreft de beschermde gebieden, waar de ondernemers graag ecoressorts zouden willen opzetten. De regering staat niet onwillig tegenover de groep.

Geredeneerd wordt dat het mogelijk moet zijn om inkomsten uit de toeristenindustrie te genereren zonder dat de beschermingswetgeving geweld wordt aangedaan. “Belangrijk wordt dat de medewerkers van de lodges worden getraind in natuurbescherming en de bezoekers goed worden begeleid en gecontroleerd bij het bezichtigen van de natuur”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd.

Er is vooral belangstelling voor het Bigi Pangebied, in Nickerie, Galibi, in Marowijne, en de Tafelberg. Het betreft allemaal formeel beschermde gebieden. Over plannen van een consortium om in het natuurreservaat Matapica “Suriname’s eerste Zeestrand Resort van Wereld Klasse” op te zetten, wil Jong Tjien Fa niets kwijt. Matapica is één van de laatste legstranden van zeeschildpadden in de wereld.


2 REACTIES

  1. hhhhmmm,, ik zie de ontbossing al, zoals de amazonewoud. logisch! er is houtschaarste in de rijke landen zoals Europa, maar goed oud nieuws want dit was alreeds in 2007 bekend.


    Maak melding

  2. Zeg weten jullie waar jullie eigenlijk aan beginnen, please. Wat gebeurt er in Suriname, zijn jullie aan het dementeren, kom nou. Denken jullie maar goed overna, en wees bereid voor alle verrassingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.