Henk Herrenberg: NDP wil amnestie voor Bouterse

38

PARAMARIBO, 1 apr – Het Surinaamse proces rond de Decembermoorden van 1982 moet een andere wending krijgen en uitdraaien op amnestie. Hiertoe zal de Nationale Democratische Partij, NDP, op zeer korte termijn een wetsvoorstel indienen bij het parlement.

Dat heeft Henk Herrenberg zondag via een radiostation in Paramaribo verklaard meldt het ANP. Hij is directeur van het kabinet van NDP-voorzitter Desi Bouterse, die hoofdverdachte is van de Decembermoorden.

Herrenberg zegt dat er onder de 51 parlementsleden voldoende wijze mannen en vrouwen zitten die een salomonsoordeel kunnen uitspreken. Hij geeft hiermee aan dat naast de oppositie met 22 leden ook leden van de coalitie vóór amnestie zullen stemmen. Het is niet bekend als Herrenberg deze uitspraak heeft bedoeld als 1 april grap.


38 REACTIES

 1. ps… We zijn het fucking zat!

  Optyfen met dat Front… het liefst persoonlijk 1 voor 1 het land uit sodemieteren!

  Eerst verantwoordelijk zijn voor de politieke chaos in het land, verantwoordelijk zijn voor de rise van Bouterse…. en nu verantwoordelijk zijn voor zijn arrestatie en ingevangenneming.

  Hoezeer jullie ook hulp krijgen van VS en Nederland…. Desi is de ongekroonde koning van Suriname met een aanhang waar je U tegen zegt…

  En aan diegene die denken dat dit maar bluf is… Char ing kon!


  Maak melding

 2. Ik vind dat er Amnestie aan Bouterse verleend moet worden. Hij is de man die Suriname kan leiden.
  Hij heeft zoveel rampen al doorstaan, HIJ is er nog.Surinamers moeten ophouden te leven als krabben onder elkaar maar in plaats daarvan de ander de steunen.
  Is goed als H.Herrenberg Amnestie wilt aanvragen voor Bouterse steun de man.Ik stem voor dit en vraag een uedre dit ook te doen.
  Virginia


  Maak melding

 3. Het is mij allang duidelijk dat deze site voornamelijk gebruikt wordt door Bouterse aanhangers en tegenstanderts van de huidige machthebbers, die overigens langs democratische weg zijn gekozen.
  Ik ben pro noch anti Bouterse. Maar laat het strafproces zijn normale beloop hebben. Ik heb nog het volste vertrouwen in de rechterlijke macht en als Bouterse schuldig wordt verklaard, dan heeft het recdt gesproken. Evengoped kan hij worden vrijgesproken. Henk Herrenberg heeft aangekondigd dat de NDP in het parlement een amnestiewet zal indienen. Als het wordt aangenomen krijgt Bouterse amnestie. Zo simpel is dat. Maar het ongebreidelde gezeik van die ZWARTE HOLLANDERS hier,die hun flikkers maar blijven ophouden voor de Nederlandse Staat die ze zo verfoeien, moet nou eens ophouden. Jammer dat Waterkant.net onder het mom van vrije meningsuiting deze BLAKA BAKRAS steeds weer ruimte geeft om hun onzin te verkondigen.
  Rickey


  Maak melding

 4. KRITIEK VAN NDP SYMPATHISANT

  Ik ben altijd sympathiek geweest tegen de NDP-oppositie tegen de oude politieke partijen, maar ik kan het echt niet goedkeuren dat de partij gebruikt wordt om de onafhankelijke rechtsgang tegen te gaan, omdat het toevallig gaat om de partijvoorzitter. Dat is helemaal in strijd met de gelijkberechtiging. Het kan niet zo zijn dat een Surinamer wel voord erechter moet verschijnenn voor een misdrijf en de andere niet. Dat zou willekeur betekenen! Dat is slecht voor Suriname. Bovendien schuiven we met amnestie het 8decemberprobleem door naar volgende generaties. Nu is de kans dat deonafhankelijke rechter de knoop doorhakt en dat dan iedereen daaraan heeft te geloven. Mijnheer Herrenberg maakt nu de fout op de stoel van de rechter te willen zitten. Maar mijn grote zorg is ook ons partijbelang. Als de partij zo wordt gelijkgesteld met het helpen van de schuldigen van de decembermoorden, dan gaan we toch ook extra lijden politiek als het strafproces straks nadelig uitvalt voor de verdachten. Is het niet veel wijzer dat gaande het proces de partijvoorzitter tijdelijk opstapt en dat de partij indachtig de Trias Politica geen poging door de wetgevende vergadering te laten intervenieren in de rechtsprekende macht?! Laat NDP niet een ondemocrayisch imago krijgen! NDP moet politiek maken, laat de rechter over misdrijven oordelen.

  Lydia van Damen
  NDP sympathisante


  Maak melding

 5. NDP GEGIJZELD?

  Niet zo lang geleden had Jenny Simons van de NDP fractie verklaard dat inzake de decembermoorden de rechter moet oordelen en dat zij dat afwacht. Er zijn veel NDPers, buiten Bouterse, Herrenberg en andere betrokkenen bij de mensenrechtenschendingen van de jaren 80, die daar zo over denken. Zij vinden eigenlijk ook dat BOuterse zou moeten aftreden gaande het strafproces. Dat zou de partij behoeden voor teveel nadelige gevolgen als het proces verkeerd zou uitpakken voor Bouterse. Ook Bouterse zelf, zo bleek pas uit de kranten, had in 2000 aan PG Rozenblad gevraagd om ‘justitieel onderzoek’. Vanwaar dan nu de ommezwaai? Is het omdat steeds meer blijkt wat de waarheid is en dat Bouterse heeft gelogen? Amnestie moet de waarheid blokkeren en de problemen gewoon verder laten zieken, maar vooral is het laten vragen van NDP om amnestie de GIJZELING VAN DE PARTIJ DOOR BOUTERSE, HERRENBERG C.S., op die wijze willen ze de oppositie binnen de NDP zelf MONDDOOD maken en iedereen dwingen achter de Leider te staan, ook blijkt die voor de rechter een moordenaar en lafaard.

  Ronny Karsen
  District Commewijne


  Maak melding

 6. Bouta moet gewoon berecht worden, hij en zijn kornuiten.
  Surinamers moeten hun ogen niet sluiten voor de moorden die gepleegd zijn,de verantwoordelijke personen moeten gestraft woren , anders gebeurd het weer.
  De gezags hebbende van nu hebben GEEN ballen, mietjes zijn het een ieder doet maar wat.Suriname heeft een echte LEIDER nodig moet geen grapenmaker zijn zoals veel van de jojo’s in de regering.


  Maak melding

 7. Laten we maar niet er van uitgaan dat het een grap is ( 1 april).
  Deze gekken zeggen later rustig dat ze het hadden angegeven.
  Eerst een grote bek opzetten (wie zal het durven mij aan te houden), een nog grotere bek opzetten (als het moet gebeurt het weer), een toffe jongen spelen (we heben dit besluit moeten nemen….) en nu je pajong waaiers er voor spannen een sfeer van amnestie op te wekken.
  Heeft DB mevr. Labadie niet belachelijk gemaakt toen onder auspicien van OGV een congres in Suriname werd gehouden over het
  proces van verwerking in Zuid Afrika.

  Amnestie voor moorden op 25 februari 1980 werd eerder verlend.
  Per decreet zich zelf onschenbaar gepleit bij moord op EHBO later wer Ormskerk en zovelen anderen.
  Hoe zit met met Atjonie, Moi Wana, de verdwenen (indianse) zonen, Gooding etc etc.
  Er zijn nog zoveel misdaden en schending van mensen en kinderrechten te behandelen.
  Ja veel zaken tegen DB c.s en zijn misadaad tegenhanger Rony.
  Laten we ervoor zoregen dat God niet langer weg blijft uit Suriname.
  God was met ons Suriname
  Hij verliet dit heerlijk land (8-12-1982)

  NEE, We kunnen niet nu mee gaan ,met een grap als Henki H.
  Gerechtigheid en Vrede
  na voltooiing van de rechtsgang.


  Maak melding

 8. Het kan niet anders zijn dan dat degene die zich “OPRECHT” noemt . .als die al hersenen bevat die niet groter kunnen zijn
  dan dat van een GARNAAL.

  Verder . . . .amnestie of niet zal Suriname dit varkentje “Decembermoorden”maar eens een keer zelf op een volwassen wijze moeten oplossen.

  Onvoorstelbaar dat een land aanmoddert met iets dat inmiddels al haast 25 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Wie neemt dit gedoe nog serieus?


  Maak melding

 9. Ik denk dat hier mensen van de NDP achter zitten….waarom al die bedreigingen..hier op deze site.Herrenberg wat een enge vent, die mensen uit China laat smokkelen en arbeiders uit Suriname het brood uit de mond duwt. Wie neemt deze mensen nog serieus. En de aanhang van Bouterse slinkt met de dag, de mensen die nog komen luisteren naar ‘Baas’ neemt men in Suriname niet serieus. Ik zou zeggen doe dit soort uitspraken niet hier op internet, want niemand is echt aan het shaken in de schoentjes, maar gewoon op de radio, of in de krant of op Spanhoek met je naam en toenaam. Eens een held,altijd een held…..


  Maak melding

 10. Dit is een 1 april grap van die herrenberg. En natuurlijk heb je die mietjes bij de NDP die weer worden gebruikt door die drugdealer/moordenaar/exdictator bouta. Ik hoop dat dingen als oprecht veel vaseline hebben. Heeft bouta niet gezegd dat hij “onschuldig” is. Waarom wil herrenberg dan nu al over amnestie praten?


  Maak melding

 11. Hallo Oprecht,

  Als je denkt dat Suriname alleen maar voor jullie is, de partij van Bouterse, dan heb je het mis. Er bestaan nog meer mensen in Suriname die een andere mening hebben als dat van u en uw partij. Weg met alle dictators op deze wereld. Democratie is de beste manier om een land te besturen. Hoeveel onrecht er op de mensheid ook gedaan wordt op deze wereld, het recht zal uiteindelijk altijd als laatst zegevieren.


  Maak melding

 12. Omdat de dag van gerechtigheid nadert daarom worden sommige lieden nerveus !!! Dacht met toen ook aan de slachtoffers van de december moorden op dat moment ??? Nu moet Suriname de wereld bewijzen dat het land een rechtstaat is !!! De wereld kijkt mee !!!!


  Maak melding

 13. snik,snik, mensen het gaat om een regering die aan de wereld moet laten zien,dat zij hun eigen land naar behoren kunnen leiden.

  het recht zal zegenvieren.

  niet te hart zijn mensen,ik schrik er van.


  Maak melding

 14. @natalia sabi so taki so chinezen zijn ook mensen gelijk jou ben je vergeten datje ook uit hun winkels heb gekocht en gevreten,denkt jij dat NDPERS angstig zijn ik denk dat jij angstig wordt mijn advies is om tussen gravensstraat en kuul te gaan staan met jou
  betoog de NDP wordt steeds groter je bedoeld dat er daagelijks wordt getrokken aan BOUTA om Suriname uit handen van de bakra basy,s van jullie te halen,prijzen in de winkels vliegen om hoog goederen met verval data worden niet uit de rekken gehaald ze worden weer netjes met een doodleuk etiket beplakt met de verval data van 2007 @natalia en derest.mijn excuus aan de nabestaanden is het je niet duidelijk dat er politiek met 8 december bedreven wordt? het is steeds duidelijk dat ze gewoon op hun kont willen blijven zitten om te stelen misschien denk jij en derest dat Bouta zelfmoord gaat plegen
  omtrend de activiteiten van santakie vragen jullie hem waarom hij z,n gezin naar Nederland heeft gebracht @ natalia en derest.jullie zijn radeloos, de bom van holleeder is afgegaan heb je dat bericht op nieuws gehoord ???wat eng he !!dat had ik Akuba niet verwacht

  AKUBA


  Maak melding

 15. Iedereen die voor amnestie is samen met mijn neef Desi ophangen. Hij heeft mijn familienaam bedoezeld en ik overweg nu mijn naam te veranderen.


  Maak melding

 16. Hey oprecht. zoek een andere nickname. want zo te zien weet je niet wat het woord betekend. Dit is vast een nieuwe nick waar bouterse vazal ROY de MIranda zich achter verschuilt. nu hij verdreven is bij Mart kan hij het alleen maar op deze manier Sari torie Roy


  Maak melding

 17. WAAROVER NDP ZWIJGT ALS HET GRAF…

  DE taktiekl is duidelijk: de aandacht afleiden van de waarheid, laten we praten over ‘;veiligheidsmaatregelen’, over ‘amnestie’als weten we dat het een doodlopende weg is, als we maar niet hoeven te praten over de feiten van 8 december. Pas is aangetoond dat Bouterse ook heeft gelogen over zijn alibi, hij was gewoon daar op 8 december, die moordenaar en leugenaar. Er zijn in de Volkskrant feiten aangedragn om dat te bewijzen. Waarom zwijggen Bouterse en zijn foetoeboipartij in alle toonaarden over die FEITEN? ZE zijn bang voor de waarheid, laf om die onderogen te zien. Als zij denken dat de Surinamers hun 15 voorvechters voor de democratie zullen verraden met een amnestyie voor de bloedhonden dan hebben zij zich echt verkeken in de strijdtraditie van dit volk. Wij zijn zonenen en dochters van Boni, Kaikoesi, De Kom…you won’t escape Bouta. Only dead can save you, just like Milosevic. Geen fijne keus, maar ba suku ba feni..

  Roy Sweedo


  Maak melding

 18. L.bouterse.

  Je kunt b.v. de b in w veranderen. Wouterse.
  Valt niet op dan is je naam niet zo beladen.
  By the way wie is henk herrenberg de man die hier zo belachelijk is gemaakt door de pers.
  Hij was ambassadeur of amplasjedeur?
  De man met de hersens van een garnaal pleit voor amnestie? Kan hij niet van de tafelberg naar beneden springen en zichzelf van kant maken? Een berg minder in suriname.


  Maak melding

 19. De mensen worden steeds nerveuzer, wacht het proces af zou ik zeggen en als het niet waar is then Bouterse walks away a free man. Zo simpel ligt dat. Wat een toestand is het hier, al die mensen die hier allerlei dingen schrijven en kritiekloos een leider volgen. de mensen van Bouterse zijn constant bezig te proberen het gelijk aan hun kant te krijgen, maar ze gaan geen gelijk krijgen. Ook voor jouw Akuba, als je ik Suriname woont kan je iets uit die Chineze winkels kopen? En ja hoor ik kom er ook, maar het smokkelen van Chinezen naar andere landen is strafbaar. @Akuba vind je het niet raar dat al die mensen die je hier verdedigd niet naar sommige landen kunnen gaan? Herrenberg mag niet naar Frankrijk, Nederland, VS, Bouterse mag nergens, Goedschalk: gevangen op Curacao. En ja baya ik ben een sabi so zoals je dat zegt. Mijn advies aan jouw: Lees een beetje meer dan weet je ook wat meer en misschien verdedig je Bouterse dan wat minder. Ik hoop voor je dat je geld hebt om die prulletjes bij die Chinezen te kopen want Den sani e broko snel, niks waard!!!! Net als Bouta en CS… BTW


  Maak melding

 20. Ik vraag mij af waarom men zo lang gewacht heeft en nu pas wil men gaan onderzoeken,ik denk dat men super laat is.Waar zijn al die mensen die moesten getuigen?Zolang er geen getuigen of bewijzen zijn kan men niemand veroordelen.Dus het heeft geen zin om te emotineel te reageren en mensen te veroordelen.
  Ik was niet daar op die bewuste dag 8 december ,wie ben ik om meneer Bouterse te veroordelen.
  Laten wij alles over laten aan de rechters en zij zullen recht spreken.Is hij schuldig dan moet hij de gevangenis in zoniet dan is hij een vrije vogel.


  Maak melding

 21. Het is toch zo dat bouterse niks op zijn geweten heeft,hij hoeft ook niks te vrezen,want iedereen wil amnestie geven aan bouterse wie niet snel, en laat bouterse gelijk president worden dan zie geen roof
  overval meer, en dan kan je weer normaal leven.mooi sranang koong bakka.

  DE gr wienty way .aboy cony.


  Maak melding

 22. akuba,oprecht en al die andere uilkuikens die zo zeker zijn van bouta’s onschuld waarom zo een ophef?al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.jullie zijn echt zielige koeien so sad


  Maak melding

 23. Hoe komt het dat alle ratten opeens uit hun hol komen,
  wat deden ze al die tijd.
  dachten ze dat het proces een grap was.
  Het gaat in het echt gebeuren.
  Maar dit keer wordt niemand standrechtelijk geexecuteerd als een hond maar een eerlijke proces zoals het hoort.

  waarom zijn we zo bang.

  de tijd nadert.

  barca


  Maak melding

 24. @creool jij de hersensloose schaap derest en je leiders eens gelijk

  als uilskuikens politiek is prettig te bedrijven om langer op die rot stoelen te blijven zitten en te stelen.BOUTA op sluiten NEVER.NUNKA, NOOIT.
  het is je gezegd bakru,ik gebruik niet de taal van jou bakra basy, mie e tak mi sany in my tongo.

  Akuba


  Maak melding

 25. @Natalia het maakt niet uit waar ik woon dat wil je weten dat zal je nooit lezen ik ben goed in politiek pas op dat jij niet de bak of ergens heen moet,smokkelen is niet goed met wie is jou leider in zee gegaan ? wie haalt de de chinezen nog in Suriname jou guru,ze hebben hem gek gemaakt met een paar miljoenen,kun je makkelijk aan een verguning komen als srananmang nee het is mij geleerd. hebt uw naaste lief,gelijk uw zelf je hebt ook chinezen die in suriname geboren zijn dus jij moet je geschiedenis opnieuw oppakken,neem een voorbeeld van de chinezen ze zitten niet op hun droge of vette kont als jij ze benutten hun omgeving met planten om of te verkopen,jou guru moet oplettten dat de chinezen er netjes bij lopen ze op- tijd naar B.O.G te sturen,jij behoort ook tot de boeven
  bende,je Hebt Bouta geen leven gegeven,als christen zou je iets wat na denken dat het Lijdensweek is,Bouta is als MOZES.om jou uit te roeien als GOLLIAT.stop met jou reinste onzin en gebruik jou gezond verstand
  politiek bedrijven met een 8 December is prettig no ?ik ben niet de enige dat
  Voor BOUTA opkomt,Vertel eens een keer over die crimmineel brunswijk dat in een woning zit dat niet van hem is die man is overleden van verdriet dat zijn woning heeft hij nooit meer kunnen hebben en is door een crimineel ingenomen praat over dit soort dingen jou leider geeft hem de kracht hij heeft geen schande om met zo,n crimineel
  in de assemblee te zitten ik heb je wat lessen gegeven waarom reageer je niet daarop
  het kan niet anders het @@pje wil ook een pijpje roken dat ben jij.

  AKUBA.


  Maak melding

 26. Mensen mensen.
  Laat bouterse met rust. bouw aan Suriname. We zijn al 30 jaar onderontwikkeld.Zijn rijk en arm. Denk aan de armen in Suriname.Denk aan een sociale opvang van degene die het niet redden. Bij binnenlandse conflicten vallen altijd doden aan weerszijde. En dat is niet altijd correct gegaan. Leer van deze incidenten. Stop schuldenaar zoeken. Sta op en bouw (ontwikkeld) Suriname. Blijf niet op je bestuurlijkstoel zitten en geld ontvanhgen, maar doe er wat mee. Wij zijn alleen trots op Suriname door oprechte vooruitgang.


  Maak melding

 27. @Akuba, je bent in de here, meisje,jongen of whatever…wie heeft het over de Surinaamse Chinezen..ik niet..die komen allemaal van de Haka stam uit Zuid China, de andere arme sloebers die door de Triade gesmokkeld worden uit Noord China.. het is me nogal wat dat jij die dingen niet weet. Maar het gaat over Bouta nietwaar, en je verdedigd echt iets wat je niet kan verdedigen tenzij direct betrokken bent, als vriendin van Bouta, of zijn nicht of zijn zus.. of je bent Bouta zelf die hier op deze website kijkt hoeveel mensen hem nog steunen. Is hij ook niet in de Here? Dan heeft ‘Baas” inderdaad nog een aantal gebedjes te doen zou ik maar zo zeggen. Scheld maar raak…iedereen weet dat een onschuldig man nooit ongestraft de gevangenis in kan gaan…dus wie zo hard protesteerd heeft mijn inziens een pot boter op het hoofd.


  Maak melding

 28. Als er een uitspraak komt , zal het die feni zijn die het zal uitspreken .
  want hij is de gene die de rechters odracht heeft gegeven om onze President ten gronde te richten .
  zo iemand moet samen met de rechters bestraft worden voor meineed .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.