Suriname wil handelsrelaties beter gaan benutten

2

PARAMARIBO, 1 apr – Suriname wil zijn internationale handelsrelaties beter gaan benutten. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Inzetten voor economische vooruitgang wordt steeds meer de spil van het handelsbeleid. Met name in de regio valt er nog heel wat te doen.

De handelsverhoudingen met de andere lidlanden van de Caribische Gemeenschap, Caricom, zijn door de jaren heen behoorlijk scheef gegroeid. Dat moet in rap tempo gaan verbeteren. “Suriname probeert met heel wat inhaalslag de achterstand in het integratieproces in te lopen”, zegt Marica. Naar de rest van de wereld toe wordt ook zodanig beleid gevoerd dat de ontwikkeling wordt gediend.

Aan de andere kant blijken oude afspraken in WTO-verband niet langer werkbaar. De boundrates, het maximum aan importtarieven voor bepaalde goederen, zijn dringend aan aanpassing toe. Om onder meer de eigen productie te beschermen moeten de tarieven omoog. “Er is al een lijst naar de WTO opgestuurd en landen hebben aangegeven te willen onderhandelen”, aldus Marica.


2 REACTIES

 1. Handelsrelaties beter benutten no?

  Laten jullie van de coalitie er eerst voor zorgen dat die economische groei van jullie, doorsijpelt naar de bevolking. Zolang dit niet gebeurt, zie ik niet in wat Suriname dan specifiek heeft aan de ‘betere benutting’ van de internationale handelsrelaties. Ik zie alleen maar meer geld aan de strijkstok hangen.

  Mensen, als het te academisch klinkt of te gemaakt, dan is het dat waarschijnlijk ook.

  Verkiezingen nu!


  Maak melding

 2. van een kalekip kunnen jullie niets plukken reee,.

  laat de bevolking eerst wat rijkker worden en dan kunnen jullie belasting innen ree, maar weest verstandig, en zorg dat er geen geld in het buitenland verdwend reeee.dombo.

  en nog veel meeeeeeeeer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.