Reliance Group overweegt investeren in Suriname

8

PARAMARIBO, 30 mrt – De Reliance Group, de grootste particuliere onderneming van India, overweegt te investeren in Suriname. Dit zegt Atul Chandra, delegatieleider en president van dochteronderneming Petroleum Inc. Nog dit jaar wordt een definitief besluit genomen. Interesse is er vooral voor mijnbouw en landbouw. Ook aardolie staat op het verlanglijstje.

Een delegatie van Reliance Group heeft tijdens een tweedaags werkbezoek interesse kenbaar gemaakt voor offshore olie-industrie. Er is een oriëntatiebezoek gebracht aan Staatsolie. “We hebben gezien dat het bedrijf alles in het werk stelt om verbetering en vernieuwing aan te brengen en dat is een goed teken”, zegt delegatieleider Atul Chandra tegenover de Ware Tijd.

Ook is er belangstelling voor uraniumexploratie en het telen van Jatropa olienoten voor biobrandstof. Reliance Group heeft een jaaromzet van ruim tweeëntwintig miljard dollar. “Ik ben zeer onder de indruk van Suriname en de mogelijkheden die het land biedt binnen onze branche”, aldus Chandra. Het bezoek is een initiatief van Suriname’s honorair consul in Engeland, Amwedhkar Jethu.


8 REACTIES

 1. Het is wel jammer dat bij positief nieuws uit Suriname op deze site weinig of helemaal niet gereageerd wordt. Hulde aan de Suri’s en Surined’s die het echt menen met het land. Het is prachtig om te zien dat investeerders thans praktisch in de rij staan om business met Suriname te doen. Hulde aan hen die dat mogelijk maken


  Maak melding

 2. Tja, de weer een buitenlandse investeerder voor Suriname. Eerst kwamen de Chinezen, daarna de Indonesiers, vervolgens de IDB en nu de Indiers. Het schijnt dat ze allemaal in de rij staan om te investeren. Maar wordt de Surinaamse bevolking er beter van? Elke dag lees ik de berichten over afname van de koopkracht, duurder wordende prijzen, toename van de armoede, werkloosheid en de in verval rakende infra-structuur. Zijn het de spreekwoordelijke gouden bergen die beloofd worden? Of zijn het gewoon luchtkastelen?


  Maak melding

 3. Klinkt goed maar het is te vroeg om te juichen.

  1; De Reliance Group heeft noggeeneens beslist of men wil investeren in Suriname.

  2; Als de Reliance Group in Suriname gaat investeren moet de Surinaamse overheid goed onderhandelen want daar hebben we geen kaas van gegeten.

  Het betreft een multinational die een omzet heeft velenmalen groter dan het BNP van Suriname en die elke week een topakkoord sluit versus een overheid van een ontwikkelingsland met nihil ervaring in toponderhandelen.

  Laten we dit artikel dus nuchter bekijken en rustig afwachten.


  Maak melding

 4. De cijfers liegen er niet om dat het beter gaat.Alhoewel veel te danken is aan de toegenomen grondstofprijzen. En niet te vergeten veel zaken of bijna alle positieve zaken die op financien gebeuren mede te danken is aan de gebroeders Jethoe. Zij die de weekelijks rubrieken lezen zullen dat beamen. Een borstbeeld hebben zij mijnsinziens al verdiend.En verwijder de andere beelden van het onafhankelijkheidsplein.


  Maak melding

 5. Meneer pedro,verbeter de wereld begin bij je zelf.
  Je bent ook een buitenlander ,investeer in je eigen land en niet langs de zij lijn schreeuwen.
  Doe als mijn persoon ik woon en werk in ned. maar ben twee maal per jaar bezig in surbo met de opbouw.
  En door mijn doen en laten heb ik zes arbeiders aan de gang en zolang zij voor mij werken stelen ze niet en hebben elke avond met vouw en kind te eten en te drinken..
  Zo hebben bijde partijen belang bij en komt het land ten goede.

  Dus als buitenlandse ondernemer in surbo willen investeren komt het aan land en volk tengoede..gebruik je gewone verstand en lul niet..wees niet jaloers afgunstig..


  Maak melding

 6. Zij die willen en kunnen werken,worden er beter van,hoe meer invsteerders hoe meer er werk wordt gecreeerd voor het volk.Dus hoe dan ook het komt het volk idd toe.
  Als het niet goed gaat met de bevolking is het aan hun zelf te danken.

  Ben happy te lezen dat er weer een potientele investeerder interesse heeft in de opbouw van Suriname,Go For It.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.