Buren willen info 8 decemberproces in Suriname

5

PARAMARIBO, 30 mrt – Buurtbewoners van de Marinebasis te Boxel willen uitgebreid geïnformeerd worden over het aanstaande strafproces rond de Decembermoorden. Dit meldt de Ware Tijd. Onzekerheid over de mate van veiligheid en privé bewegingsvrijheid zijn er troef.

“Je kan het nooit weten, er kan van alles gebeuren. De regering moet ons meer komen vertellen over deze zaak. Mogen we wel of niet op straat. Moeten we in ons huis blijven wanneer ze gaan schieten op de kazerne”, zegt buurtbewoner Merelyn. Ook is nog niets bekend over eventueel ongemak als bijvoorbeeld het verkeer wordt omgelegd. Totnogtoe is alleen een politieagent op bezoek geweest.

Die heeft de persoongegevens opgenomen van iedereen in de buurt. “We krijgen een pasje. Alleen daarmee komen we het gebied binnen, heeft hij ons toen gezegd”, aldus Merelyn. Sinds het bezoek is niets meer vernomen. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie zullen slechts in een kleine cirkel veiligheidsmaatregelen worden getroffen.


5 REACTIES

 1. Staman,

  Jouw Bouta heeft Suriname naar de afgrond geduwd en hij is een sta in de weg van Suriname’s ontwikkeling.

  Dat is zijn verdienste, als je dat bedoelt heb je gelijk anders niet.

  Brunswijk vormt geen enkele bedreiging voor Suriname maar Bouta wel.

  Niemand is onaantastbaar ook jouw Bouta niet.


  Maak melding

 2. 100% eens met staman.
  Ik vind het onzettend laf van bouta dat hij probeert om onder een eerlijk strafproces uit te komen. als hij niets gedaan heeft heeft hij niks te vrezen. is hij schuldig dan is de straf die hij krijgt niet te vergelijken met het leed wat hij zelf heeft aangericht.
  Wie zie ooit “wat we zullen hebben is wat we zelf ….., wat we zullen krijgen is wat we zelf….., ik ben de tekst kwijt, maar was een onzettend mooie tekst in revo tijd.
  Als bouta schuldig is heeft hij zijn eigen graf zelf gegraven.
  Toch is er ook iets oneerlijks aan het proces van bouta, want het blijft wrang dat brunsie en balesar en hele front regering vrijuit gaat. brunsie heeft meer indianen en binnenland bewoners en anderen die naar het binnenland gingen vermoord en loopt naast Vene rond als zijn grootste vriend. Alle ellende is na 1986 (wisselkoers etc) en veel econom. schade is na de de binnenlandoorlog door brunsie gebeurd. Niemand praat over deze moorden omdat het om arme mensen gaan. Ik was medisch student in 1991 en heb sectie op 6 lijken (militairen) bijgewoond door doodgeschoten waren (1991) en niemand praat over fam van deze mensen.
  Als Bouta er niet was waren er nog grote gebieden op paar km afstand van centrum paramaribo zonder licht en water!!!. wie zou er nog studeren. nps en vhp lieten in de jaren 60 en 70 elektriciteitsmasten bezorgen in de districten rond verkiezingstijd en namen ze terug (reedsbezorgde !! masten) na de verkiezing.
  In 1985 waren er zeep-, glas-, tegels-, zinkplaten- schroef- etc fabrieken in sur. meer dan de hele front of tradit partijen in 50 jaar zou kunnen realiseren.
  Bouta wordt berecht door externe druk op de regering, anders had die nog steeds achterover geleund, dat is het wrange aan het proces van bouta.


  Maak melding

 3. Beste Harry
  IK ben volledig met je eens,want precies vene nanga brunsie feesten samen met het geld van de overheid hier hoor je ook niks van,en brunsie die alle moorden heeft gepleeg, volgens vene is ook niks en niks aan de hand,want deze mensen zijn geen mensen,armen mensen telt in suri niet,juist heeft bouta voor de arme mensen gezord voor water en electra,maar een proces moet komen
  want dan worden ze van buiten af gewaardeert.
  terwijl de grootste moordenaar in regering zit met alle biuten vrouwen.die moeten ook door overheids geld onderhoud.bouta mag nooit berecht wordendie heeft ten minste voor
  zijn suri wat gedaan en bouta is enigste persoon die suri weer op een normale land maken zonder geweld want nu durven zelfs geen toeristen naar suri op vakantie ,en het komt door deze regering die houdt hand boven
  de hooft van de roovers.want zijn fam van brusie.atory langa brada nanga siesa.

  gr winty way


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.