zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname nog niet gereed voor kerncentrale

Suriname nog niet gereed voor kerncentrale

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mrt – Suriname is nog niet echt goed voorbereid op gebruik van kernenergie. Dit zegt de geoloog Eddy Monsels. Het aanleggen van een kerncentrale, zoals voorgenomen door een ondernemer, is een riskante zaak. Er is een lange voorbereidingstijd nodig om de voor- en nadele goed af te wegen. Bovendien is de behoefte nog niet gebleken.

Lokaal zijn nog voldoende andere bronnen van energie. “De kerncentrale die men naar Suriname wil halen, is een heel kleinere versie, die nog niet overal in de wereld is getest. Het kan op de lange duur heel schadelijk worden voor Suriname”, zegt Monsels tegenover Dagblad Surianme. Een ander obstakel is dat Suriname geen lid is van het Internationaal Agentschap voor Atoom Energie, IAEA.

Ook ontbreekt de knowhow om een veilig productieproces voor kernenergie te garanderen. “Dat het gaat om een kleine centrale, die zijn veiligheid nog moet bewijzen, betekent dat wij van zeer ongevaarlijk naar zeer gevaarlijk kunnen springen”, aldus Monsels. Volgens plan komt de centrale op Paranam te staan om een aluminiumfabriek te voeden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. eindelijk eens iemand die zijn gezond verstand laat werken.
  wat wij nodig hebben zijn stoomcentrales
  die zijn er ook.om al doe overtollige rijstkaf en zaagsel nog een waarde te geven.


  Maak melding
 2. Die geoloog monsels diekt in alles om een njang te maken. Waarom hij zich steeds belachelijk maakt als “deskundige” begrijp ik niet.
  Meneer de geoloog: Ik heb buikpijn! Alstublieft uw advies!!!


  Maak melding
 3. Dhr Monsels heeft groot gelijk t.a.v dit projekt. Dhr Bisram heeft geen kaas gegeten van kernenergie, hij denkt heel veel te weten en doet zich daarom voor als deskundige. Hij geeft de woorden weer van een goede”vriend” van hem die zelfs deskundige is namelijk Remond Pahladsingh. Hij is deskundige terzake en vertsrekt infortmatie aan Men. Bisram hierover. Bisram vind dat zo ontzetteng goed en denkt dat hij hierdoor heel rijk zal worden. Hij is al jaren bezig met dit projekt. Het geld dat hij heeft besteed als smeergeld kon hij nuttiger hebben besteed bijvoorbeeld aan zijn gezin en of sociale instellingen.


  Maak melding
 4. Dit idiote idee van die Bisram heb ik ook gelezen op de website van waretijd.
  Ik vraag me af of deze Bisram ooit eens zelf een echte nucleaire energie centrale heeft bezocht, en er heeft rond gelopen om te zien hoe het er allemaal toe gaat.
  Voor mij geldt: no atomic energy in Suriname for this moment !
  Na enkele jaren wanneer onze kinderen en hun nakomelingen voldoende geschoold zijn op dit gebied mogen ze maar zelf beslissen wat te doen.
  We moeten op dt moment geen problemen voor deze kinderen gaan creeren waardoor ze later hun handen vol hebben om onze shit op te ruimen.


  Maak melding
 5. Dhr.Bisram heeft idd geen kaas gegeten van kernenergie. Als je echt veel te weten wil komen over kernenergie met de voor en nadelen, en ook de nieuwste, huidige, technische ontwikkelingen die er gaande zijn over dit materie dan moet je hoogstwaarschijnlijk bij de Afrikaanse, intellectuele, atoomgeleerden zijn, die kunnen je veel meer erover vertellen.


  Maak melding
 6. ik heb al gezegd, dat spelen met vuur de dood kan betekenen voor het milieu/natuur/ en de gezondheid van werknemers die geen ervaring hebben met kern-energie. suriname is uitstekend geschikt voor aquacultuur en niet voor kern-energie. de intelligentie peil van de sur-ondernemers is gedaald beneden-peil..
  grond rechten van burgers worden met voeten getreden, als het gaat om stroom levering door de staats bedrijf EBS. in welk land komt het nog voor, dat de stroom onderbreking plaatsvindt, omdat buitenlandse mogendheden hun werk willen doen, door middel van aluiminium te smelten. hoe dom kan een regering nog zijn, om stelsel matig wekelijks; burgers te laten pinaren voor stroom tekorten, en dat alles in de koeling aan bederf-onderhevig is. dat kan alleen in suriname. de gemeenschap is machteloos tegen dit vertoont van de staats bedrijf. de landgenoten zitten niet op een kerncentrale te wachten, nee ze willen goede wegen, en een goed salaris en voldoende schoolboeken om hun kinderen te laten studeren. en een goede gezondheidszorg.


  Maak melding
 7. een ieder blijft maar lullen,wat heeft men tot heden van suriname gemaakt, alle plantages, inclusief marienburg heeft men met de grond gelijk gemaakt.die boeven arron lachmon,bruma, somo,vene en mijn groot geleerde ram sardjoe.zo waren de plannen van eddy Jarap van staatsolie niet goed. maar het is toch bewezen. Laat de heer Bisram zijn gang gaan tenminste denkt hijwat voor suri, niet de landverraders die hier in holland zitten en mee bemoeien.waarom begin jij niet met aqua cultuuur, dan slecht info toereiken.


  Maak melding
 8. Suriname is nog niet toe om kerneenrgie centrale op te zetten , laten we gewoon realistisch blijven. Suriname Industrial Vehicle is jaren bezig met dit project om het op te zetten. Wat zal er gebeuren als er een ramp gebeurt??? We kunnen niet eens wateroverlast aan en dan willen we dealen met nucleair afval?????
  En de mensen die achter dt project zitten zijn allemaal Nederlanders,en of Suri-Nederlanders waaronder dhr Bisram. Als het hem teveel word is hij verdwenen en zitten wij in Suriname en onze familie leden met de gevolgen.
  De groep heeft reeds zijn kont op het droge!!!
  Dus R hetgeen je aanhaalde slaat op niets!!Het is belangrijk om achtergrondinformatie te hebben voordat je met zulke uitspraken komt.


  Maak melding
 9. Gewoon een goed plan opzetten , know how binnen halen , en gaan met die banaan .We zijn toch geen kleuters .Als je vooruitgang wil zal je risico moeten nemen , en die risico zal je moeten verkleinen door te winkelen .Dus informatie ophalen , want die is er .Bovendien zie ik op korte termijn geen alternatief die aan de behoefte zou kunnen voorzien .Al die mensen die zgn weten wat goed of slecht is voor Suriname zitten in nederland en doen zelf niks , hebben niks, en weten niks .Surinamers , laat je gaan en ga ervoor !! Bouw rustig je kerncentrale en verhoog daarmee je kennis op het gebied van de nucliaire wetenschap ,en dus ook het niveau van jullie kennis in het algemeen.
  Voorbeeld is staatsolie .Geloof in eigen kunnen .

  Viva


  Maak melding
 10. hallo v.Blommensteyn,

  De nieuwste Afrikaanse technologie om kernenergie op te wekken gebeurt d.m.v. kasave te verhitten in een centrifuge. De radioaktiviteit die vrijkomt is veel minder dan de aktiviteit van de Afrikanen zelf, maar dat is weer een ander verhaal. Voor meer info kunt u kontakt opnemen met prof.Drs. kernfysicus Mbwanga te Nairobi.


  Maak melding
 11. He pssst niet achteruit denken maar voorwaarts, zo had papa lach en aron gedacht met de onafhankelijkheid van suri met die fucking 2.3miljard Suriname een rijk land van te maken. Hoe rijk is suriname geworden, zijn wij dan niet juist achteruit gegaan. Tenminste denkt de heer Bisram wat en probeert Suriname op de wereldkaart te zetten, die tenminste ook tot de machtige landen gezien mag worden.Zo krijg je ook beter ontwikkelde mensen in suriname en kunnen veel meer keizen voor hun studie.Zo heeft Suriname in Mijnbouw, aardolie etc toch ver geschopt????.Waarom niet in kernenergie. viva jij doet het ook goed. Blijf maar positief denken over de echte Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES