dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZaak frauduleuze Surinaamse ex-minister begonnen

Zaak frauduleuze Surinaamse ex-minister begonnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mrt – De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de van fraude verdachte ex-minister van Openbare Werken, Dewanand Balesar, is formeel begonnen. Op de eerste dag heeft procureur-generaal Subhas Punwasi de eenentwintig punten tellende aanklacht toegelicht.

Balesar wordt onder meer valsheid in geschrifte, oplichting van de staat, uitlokking, overtreding van de comptabiliteitsregels en deelname aan een criminele organisatie verweten. Alle ten laste gelegde feiten zijn tussen 2002 en 2004 gepleegd. Volgens Punwasi heeft Balesar ruim tachtigduizend Surinaamse dollar (ongeveer achtentwintigduizend euro) achterover gedrukt.

Dat kon door het laten uitvoeren van fictieve opdrachten. Punwasi herkent een systeem in het frauderen. Onder meer blijkt dat voor elk van de werkopdrachten steeds minder dan vierduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertienhonderd euro) in rekening is gebracht. Op die manier werd de gang naar de ministerraad vermeden. Wettelijk moeten alle uitgaven boven dit bedrag worden goedgekeurd door de raad.

Volgens Punwasi zijn memo’s, bestelbonnen en recu’s voor de aankoop van elektramateriaal en het aanleggen van elektravoorzieningen valselijk opgemaakt. Ook heeft Balesar thuis dievenijzer laten aanbrengen op kosten van Openbare Werken. Er zijn ruim twintig verdachten, die in tegenstelling tot Balesar eerder zijn aangehouden. De zaak wordt in mei voortgezet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Balesar,

  Wat dacht jij? Ook weer een puinhoop maken bij OW&V zoals jij dat gedaan hebt bij INDEX onder de NDP?
  Ze gaven jouw weer een kans na INDEX en kijk wat jij erweer van gemaakt hebt.
  Hopelijk sluiten ze jouw m..s goed op.


  Maak melding
 2. Hopelijk dat de frauduleze handelingen eindelijk aangepakt kan worden Punwasie maakt de beerput vanaf 1975 open zo kan t niet zo blijven kan in ons geliefd land Suriname met de principe politiek betaalt terwijl de bevolking wordt armer de politicus worden rijker


  Maak melding
 3. Wanneer wordt deze man opgepakt en in voorlopige hechtenis genomen? Het OM heeft toch een harde case? Zometeen is de vogel gevlucht en hij ontloopt zijn straf.
  Ook het terug vorderen van alle gelden met rente moet worden ingezet. Bij niet betalen beslag laten leggen op al zijn bezittingen.


  Maak melding
 4. Tegen de heer Punwasi zou ik zeggen om een onderzoek te plegen (indien mogelijk) hoeveel geld hij op een Switserse rekening heeft staan wat hij onderhands heeft ontvangen van ondernemers. Hij is een paar keren naar Switserland gereisd om financieele zaken te regelen.


  Maak melding
 5. Ai baya a zaak e lolo eindelijk. hehe wat een opluchting, ik heb afgelopen weken heel vaak gerefereerd naar deze zaak,maar had ook voorspeld dat kwestie Balesar gaat rollen.
  Laat het geen rookgordijn zijn.
  Brunsie had toch onthult dat binnen de coalitie de afspraak was dat men elkaar het hand boven de hoofde zou houden, als iemand in de fout zou gaan.
  Ik zag de beerput al open gaan, of men trekt een rookgordijn.
  Ay baya no mek a zaak tot wan afleidingsmanouvre. In troebel water vangt men veel vissen. In april zou de zaak Bouta starten. Waarom heeft dhr “areh Balleh Balleh” 3 jaar vrij mogen rond lopen, alle bewijzen waren er toch, de kleine man in deze kwestie had maanden-jaren in de bak gezeten. 3 jaar wachten op een zaak man, alsof het geen prioriteit had. Natuurlijk moet balesar eerst de kans krijgen om te kunnen zeggen “ik weet niet meer meneer, djaneh toch” net als de ex.min. van visserij die paar buitenboord motoren in zijn reet heeft gedouwd en Vene slaapt.
  Ay baya geen rookgordijn, We checken deze zaak.
  Vene soet moen soet. (slaaaap kindje slaaaap)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES