Surinaamse vakbeweging wil lagere loonbelasting

1

PARAMARIBO, 29 mrt – Het is hoog tijd voor verlaging van de loonbelasting. Dit stelt de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur. Langer wachten is uit den boze, nu een ultimatum aan president Ronald Venetiaan is verstreken. Er worden nu stappen overwogen om aanpassing van de Wet Loonbelasting af te dwingen.

“Het ultimatum is verstreken en we hebben tot nu toe niets gehoord van de president. De vakcentrales zijn nu vrij om naar hun inzichten stappen te ondernemen”, zegt Ravaksur-topman Robby Berenstein tegenover de Ware Tijd. Ravaksur eist optrekking van de belastingvrije loongrens van 157,50 Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) naar ongeveer 225 Surinaamse dollar (ongeveer zeventig euro).

De vier belastingschijven worden verruimd. De Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO, vindt wel dat de aanpassing meer de hogere lonen ten goede zal komen. De voorkeur wordt gegeven aan herziening van het totale belastingsysteem. “Maar dit neemt niet weg dat we ondersteuning aan de zaak geven”, zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart.


1 REACTIE

  1. Eindelijk een postieve actie vanuit de vakbeweging. Maakt niet of de hogere klassen emer gaan profiteren, zolang je emer overhoudt in je portomonnee is alles een meevaller mijninziens. Vooral t.a.v de oevrheidssalaris, je vraagt je af of het nog raadzaam is om bevrodering te krijgen. Je komt in een hogere schaal en dat betekent meer belasting waardoor je nominaal minder ontvangt. Goed zo RAVAKSUR ga zo door om voor de arbeidersklasse op te komen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.