dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameEchtpaar in de Surinaamse politiek moet kunnen

Echtpaar in de Surinaamse politiek moet kunnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – Man en vrouw samen in de politiek en ook nog tegelijkertijd op voorname bestuurlijke posten, moet kunnen. Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, wiens vrouw zelf een hoge ambassadepost inneemt. Zijn Pertjajah Luhur ondersteunt dan ook als enige coalitiepartner ministerskandidaat Adolfine Cairo, de levenspartner van parlementariër Ronnie Brunswijk.

“Als een antecedentenonderzoek van de procureur-generaal uitwijst dat die mevrouw clean is, zie ik geen enkele reden om haar niet te benoemen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Het zou onredelijk zijn om mensen te straffen, omdat ze toevallig familie zijn van een of andere politicus. Critici vinden het onbehoorlijk dat man en vrouw in parlement en regering zitten.

Een objectieve kijk op het bestuur zou dan niet meer mogelijk zijn. De beide machten moeten gescheiden blijven. Bovendien wordt negatieve politiekvoering in de hand gewerkt. “Een toevallige president zou dan ook zijn broers of zusters in de regering kunnen benoemen en zo ontstaat een oligarchisch systeem, waarbij nepotisme de basis wordt van de beleidsvoering”, zegt parlementariër Jiwan Sital.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Jiwan Sital,
  Is dan nog sprake van een huwelijk bij de familie Somohardjo? Hoe zien die elkaar? en als die elkaar zien op wiens kosten gebeurt dat? Ik denk dat dat ook onderzocht moet worden. Het is nu te begrijpen waarom Somohardjo zich zo opstelt. Is er hier wel sprake van clean government?


  Maak melding
 2. Het is toch prachtig,laat somo alle posten die beschikbaar komen en/of gekrieërd worden zijn familie,vrienden,kennissen,concubinaten enz benoemen..het zijn toch criminelen..

  Dan zijn we klaar met de ambtenarij en hoeven de rest van de suris geen opleidingen meer te volgen..meer zelf doden…

  Dit is nou politiek in de modernste soort anno 2007 met somo als eigenaar van het land surbo..
  Als hij nog een paar keren afreist naar het buitenland op kosten van de staat uiteraard,dan komt hij met nog radicalere ideën.

  Laten ze nou gauw oprotten die flikkers allemaal inclusief el vene en nooit meer deze figuren aan de macht..

  Oppositie u bent aanzet…


  Maak melding
 3. Deze man heeft geen geintje zelfrespect. Hij predikt weer voor eigen parochie. Alhoewel, dit is een goed voorbeeld van politiek volgens surinam style.
  Deze man heeft zoveel assogrie in zijn leven gegeten en weggespoeld met dahwet die gemaakt is van bedorven melk, dat zijn hersencellen zijn aangetast.


  Maak melding
 4. ik werk me liever kapot in nederland ,dan in su tussen de misdadegers die het land vernietigen,de genen die in de bak moesten zitten hebben het nu voor het zeggen wat een kut land is su geworden.houtluizen allemaal


  Maak melding
 5. Wat een opwinding allemaal. Het draait in feite om de vraag of de functies Minister en parlementarier uitgeoefend door een echtpaar, onverenigbaar zijn. Ik zie niet in waarom die functies onverenigbaar zijn.
  In Frankrijk heeft de presidentskandidaat Segolene Royal een relatie met parlementarier en partijvoorzitter Francois Hollande, daarover heb ik nog niemand over gehoord.

  Wel lijkt het mij minder verstandig als er een directe gezagsrelatie bestaat tussen de twee echtelieden (bijv. President en Minister, of een Minister en een Directeur van het Ministerie). Dan zou de relatie een belemmering kunnen zijn voor het objectief uitoefenen van de functie.

  Om alle schijn te vermijden, is het misschien beter als Brunswijk verder geen deel uitmaakt van de parlementaire TCT commissie. Dat is een concessie die hij zou kunnen doen aan Venetiaan, om uit de impasse te komen.

  Bakra Jan (ABOP-man)


  Maak melding
 6. het is en blijft een raadsel er rust gewoon een vloek op deze regering wat ze de surinamers hebben aangedaan in het verleden somo zijn vrouw op de ambassade brunsie zijn vrouw ald minister wie is de volgende ????????????????MENS ERGER JE NIET
  GROEN ROOD GEEL WIE GAAT HET WINNEN WIE KAN DE RAADSEL OPLOSSEN OF ER ZAL EEN SPELBREKER ZIJN HOOP VAN WEL REGERING GA MAAR NAAR HUIS BYE BYE


  Maak melding
 7. Als zijn vrouw kan fungeren, zouden dus alle parlemantariers hun voruw/ man een minister kunnen zijn.
  Wie controleert dan wie, he Vene he?
  Ach wat maakt het uit, de huidige situtatie is toch ook niet anders.
  Oom Balesar loopt toch ook nog vrolijk rond en kijkt uit naar een ambassade post.
  Neks no fout man.


  Maak melding
 8. Als Brunsie zijn vrouw kan fungeren als minister, zouden dus alle parlemantariers hun vrouw/man een minister kunnen zijn.
  Wie controleert dan wie, he Vene he?
  Ach wat maakt het uit, de huidige situtatie is toch ook niet anders.
  Oom Balesar loopt toch ook nog vrolijk rond en kijkt uit naar een ambassade post.
  Neks no fout man.
  (excuses voor de fouten in mijn vorige tekst.)


  Maak melding
 9. Ik begijp niet wat Venetiaan alweer te maken heeft met de uitspraken van andere politici. En…zijn er persé scheldwoorden nodig om iets wat ons land aangaat te bespreken?

  Aan de heren Brunswijk, Somohardjo en degenen die hun gedachtengoed nastreven … klinken de termen ethiek, mogelijke belangen-verstrengeling en ”good governance” u bekend in de oren?


  Maak melding
 10. hey surinamer, hou ef je mondje dicht.

  somo of soso luister s even:
  een dna voorzitter dient een evenwichtige bagage te hebben nl goeie combin van pol erv en redelijke wetensch bagage. bij jou is de wetensch 0,0. vandaar die domme uitspraken.

  dus omdat bij jou dat wat brunsie wenst te bereiken al een feit is, probeer je het te rechtvaardigen.
  dat wat fout is gegaan moet gecorrigeerd worden en niet voor altijd als voorbeeld dienen. dus jou vrouw dient teruggeropen te worden of dien je te scheiden van haar, want toch kan jij niks doen met je kleine uitgedroogde pinda.

  brunsie denkt dat hij in de hol zit, waar zij een minister kunnen vergelijken met een holo- of bergie-granman.

  vraagje aan soso en brunsie: kunnen jullie met internet omgaan? kunnen jullie een presentatie op managers niveau verzorgen?

  hebben jullie ook een geweten? als jullie savonds op bed liggen, evalueren jullie je zelf wel? ben je werkelijk een dna-lid waard?
  behartig je werkelijk het volksbelang?
  brunsie waarom moet jou vrouw de mini-ster worden?

  vene


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES