Niet alle Surinaamse bedrijven blij met tijden

4

PARAMARIBO, 24 mrt – Niet alle ondernemers zijn gelukkig met de langere openingstijden, die binnenkort worden ingevoerd. Het argument van de initiatiefnemers dat meer zal worden verkocht als klanten na werktijd kunnen shoppen, slaat niet overal aan. De oorzaak van de afnemende afzet ligt dan ook elders.

“De koopkracht is ontzettend gedropt. Iedereen in de binnenstad merkt en voelt dit en dat is de realiteit”, zegt Shaam Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname, Akmos, tegenover Dagblad Suriname. Bovendien betekenen langere openingstijden dat de operationele kosten omhoog gaan. Integendeel zouden kortere tijden overwogen moeten worden.

Akmos schat dat de koopkracht het afgelopen jaar is afgenomen met ruim vijf procent. “Omdat de koopkracht is afgenomen, moeten we kijken naar kortere openingstijden, zodat de koopkracht intensiever wordt. Ook het parkeerprobleem weerhoudt mensen van de binnenstad”, aldus Binda. Mogelijk dat dan de concurrentie van de malls met hun flexibele tijden, minder voelbaar zal zijn.


4 REACTIES

  1. Het is geen slecht idee.in het bijzonder voor de werkende mensen.Het nadeel meer polictie in het het centrum,inverband met de toenemende bandieten


    Maak melding

  2. Heeft de pres. van de Centrale bank niet lang terug verteld dat de cijfers aanduiden dat de koopkracht was toegenomen.

    Wat een stelletje knopendraaiers die politieke munt willen slaan met gegevens die niet kloppen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.