Suriname, Aruba, Antillen samen tegen witwassen

3

PARAMARIBO, 24 mrt – Suriname, Aruba en de Antillen gaan gezamenlijk de strijd aanbinden tegen verdachte financiële transacties. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De Meldpunten Ongebruikelijke Transacties zullen vaker financiële informatie gaan uitwisselen als onderdeel van de justitiële samenwerking. Meer landen willen meedoen.

De Verenigde Staten van Amerika en Colombia hebben belangstelling getoond. “Wij willen onze grondgebieden beschermen en de criminele organisaties moeten weten dat deze landen niet aantrekkelijk voor ze zijn, omdat die nu nauw met elkaar gaan samenwerken”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het gaat er vooral om een onderscheid te kunnen maken binnen het drukke kapitaalverkeer.

Er is nog veel misbruik van de gebrekkige samenwerking en afstemming. Dat is onder meer het geval met het Amerikaanse internet gambling dat zogenaamd opereert vanuit Curaçao. “Maar om geld te kunnen omleiden heeft men een paar mensen in Suriname gezocht om bankrekeningen te openen en het geld hier te storten, wetend dat er geen samenwerking is met Suriname”, aldus Santokhi.


3 REACTIES

  1. Gaat minister Santokhi ook de witwaspraktijken van criminelen in de regering en het parlement aanpakken?
    We horen bijvoorbeeld niets meer over de affaire Gilds.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.