dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaams parlement: strengere verkeerscontrole

Surinaams parlement: strengere verkeerscontrole

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Het is hoog tijd voor strenger optreden tegen verkeersovertreders. Dit stellen parlementariërs. Onder meer zal de strafmaat opgetrokken moeten worden voor het veroorzaken van aanrijdingen met dodelijk gevolg. Het aantal fatale verkeersongelukken door rijden onder invloed of zonder rijbewijs is onaaceptabel hoog.

Volgens politiestatistieken blijken beide overtredingen te gelden als voornaamste oorzaak. Er is een drastische verandering nodig van de mentaliteit in het verkeer. Wettelijke voorzieningen zullen moeten bijdragen aan realisatie van dit streven. De wetgeving komt nu niet verder dan invordering van het rijbewijs en een gevangenisstraf van hooguit een jaar.

Het komt de laatste jaren zelfs sporadisch voor dat overtreders gestraft worden voor het doodrijden van anderen. Personen die aangehouden worden na dodelijke ongevallen zijn in de meeste gevallen enkele uren later weer vrij. Voor dit jaar staat het aantal verkeersdoden reeds op achttien. Vorig jaar waren er ruim tachtig. Volgens het parlement is dit veel te veel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Indien iemand onder invloed van alcohol of zonder geldig rijbewijs een ander doodrijdt, moet deze persoon naar mijn mening een minimale gevangenisstraf van 5 jaar uitzitten.


  Maak melding
 2. Ik vraag me af als het te soepel aan toe gaat wanneer men rij lessen volgt.Hoe kan het dat er zoveel mensen aanrijding maken en in het bezit zijn van een rij bewijs?Of is het zo dat er te veel auto’s op de wegen zijn?Men moet net als het buitenland bij de meest belangrijke wegen controle uitoefenen wat de snelheid van een bestuuder is en niet een paar keren en dan doet men niets meer,ik heb het dan over de agenten.

  Ik generaliseer niet maar wanneer je al voor de derde keer moet lezen dat er valse rapporten zijn gemaakt dan vraag ik mij zelf af wat er met die agenten aan de hand is,want op een gegeven moment gaat men ze wantrouwen en geen beste kameraad meer vinden.Ik zelf heb bepaalde zaken gezien met mijn eigen ogen en dan vraag jii je af hoe kan een politie agent zo iets doen,al wil je aangifte doen het is meestal zo dat de politie agenten elkaar beschermen.De leiding van het politie korps moet ernstig na gaan waar de rotten appels zijn en ze zo snel mogelijk verwijderen voordat het heel korps verrot.


  Maak melding
 3. Ik ben het wel eens met deze maatregel alleen moeten ze de politie niet vergeten.Want vaak is het de politie die na een betaling onder tafel zo iemand laat lopen.Dit is vorig jaar ook in Nickeri gebeurd waarbij de veroorzaker van een dodelijke aanrijding nog met een blik bier in zijn hand liep te schreeuwen dat niemand hem wat kan doen en dat hij morgen weer op straat is.Dat was toen ook het geval omdat de politie vond dat hij niet onder invloed was.De enige overtreding was dat hij geen rijbewijs had.Zielig en Treurig.Wie moet nou wie tegen wie beschermen?


  Maak melding
 4. Waarom rijden ze in Suriname rechts en in Nederland links. Kan een Surinaamse man de Nederlandse weg op. Het zelfde probleem ook voor de meeste Nedsurinamers in Suriname.


  Maak melding
 5. ik hoop dat verandering komt aan de roekeloos rijgedrag in de stad van meer auto’s dan mensen zelfs op de trotoir loop je niet veilig. waarom geen alcholtest invoeren in het verkeer alcholol is de oorzaak van de meeste verkeersongeluk in paramaribo


  Maak melding
 6. Jeetje, ze worden wakker in het parlement? Ach ja liever te laat dan nooit toch? Sorry hoor maar wat ik het meest bizar vind is dat men gewoon a/d waterkant op hun auto zit te borrelen. Die gasten komen aanrijden, halen uit de kofferbak, drank, ijs en bekers tevoorschijn. Na enkele uurtjes te hebben geborreld stapt die gast in zijn auto. Niet te geloven maar in Su kan bijna alles! Ik hoop van ganse harte dat men inderaad harde maatregels neemt.


  Maak melding
 7. Ja, een goede zaak!!!Want,hoor ik,zijn er notabelen die ‘snachts kilo’s cocaïne vervoeren.Dan kunnen we erachter komen of deze “boze tongen” het aan het rechte eind hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES