woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameGeheel onderwijssysteem Suriname behoeft bewaking

Geheel onderwijssysteem Suriname behoeft bewaking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Het totale onderwijssysteem in Suriname behoeft kwaliteitsbewaking. Dit stelt oppositieparlementariër Rabin Parmessar. Nu over de kwaliteit van het hoger onderwijs wordt nagedacht, is het ook hoog tijd het middelbaar niveau onder de loep te nemen. Het één kan niet zonder het ander.

De middelbare opleidingen dienen het hogere niveau te schragen, wat een bijzonder verantwoordelijkheid oplegt. Parmessar ziet het universitair en hbo-onderwijs dan ook niet goed functioneren als ook niet de andere niveaus bewaakt worden. In het licht van de wet Nationaal Orgaan voor Accreditatie, Nova, wordt de noodzaak nog dringender. De tijd dringt.

Suriname moet zijn zaken op orde hebben in het licht van de aankomende economische eenwording van de Caricom. Zonder accreditatie van de lokale instellingen is het voor burgers niet goed mogelijk elders in het Caribisch gebied werk te vinden. Het vrij personenverkeer begint goed op gang te komen voor academici en kunstenaars. Na aanname van de wet zal een aanvang worden gemaakt met het accreditatieproces.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Heer Parmessar, waarom ook niet het Lager Onderwijs opkrikken? Weet u hoevvel kinderen van de hoogste klas van het Lager Onderwijs nog niet eens begrijpend kunnen lezen? En als u denkt dat ik fabels vertel dan moet u maar een onderzoek laten doen. U zult versteld staan. En dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteit van sommige leerkrachten. Sommige van hun presteren het om een kind voor de gehele klas uit te maken voor dom, je zal het nooit leren enz. En last but not least KINDEREN WORDEN NOG STEEDS OP SOMMIGE SCHOLEN GESLAGEN.
    Ook naar de aansluiting van de kinderen uit het binnenland zal gekeken moeten worden.


    Maak melding
  2. moderniseren, natuurlijk. Maar dan moet er wel een vissie zijn. M.a.w onderzoeken(projectgroep, stuurgroep)kostenplaatje,planning, uitvoeren. En laat men niet zeggen dat er geen geld is. De minister van Onderwijs moet maar het rapport indienen bij de begrotingsbehandeling. Minister van Financien moet maar met het geld over de brug komen. Hij heeft genoeg ambtenaren om te gaan onderzoeken waar er geld te halen is. ach, het is maar een droom, en dromen komen niet uit. het is triest, maar de generatie tussen de 12 en 15 jaar gaan en een heel hoge prijs betalen. mark my words.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES