Afwijzing kandidaat-minister verwacht in Suriname

25

PARAMARIBO, 23 mrt – Het is verwachtbaar dat de kandidaat-minister voor Transport Communicatie & Toerisme, TCT, zal worden afgewezen door president Ronald Venetiaan. Dit zegt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram. De privé omstandigheden van kandidaat Adolfina Cairo werken niet in haar voordeel. Het ziet er dan ook niet naar uit dat het antecedentenonderzoek positief zal uitvallen.

Als levenspartner van parlementariër Ronny Brunswijk gaat Cairo politiek de boot in. “Wanneer blijkt dat je samenwoont met iemand tegen wie een internationaal opsporingsbevel is uitgevaardigd, kan dat wel voor problemen zorgen”, zegt Mangal-Mansaram in het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag. Het ziet er dan ook niet uit dat president Venetiaan een positief advies krijgt.

Het door de Franse autoriteiten uitgevaardigde opsporingsbevel wegens drugssmokkel is duidelijk een sta-in-de-weg. “Ik denk dat deze kandidaatstelling daarop zal stuiten, ik zie het die richting opgaan”, aldus Mangal-Mansaram. Brunswijk denkt er weliswaar anders over. Zijn lidmaatschap van het parlement is immers ook zonder meer aanvaard. Totnogtoe heeft alleen parlementsvoorzitter Paul Somohardjo de kandidatuur bejubeld.


25 REACTIES

 1. ik vind het dom om je partener voor te dragen als minister terwijl je nog meer kanidaten op je lijst heb toen je verkiezing in ging of gaat het om willekeur , om dat de rest voor spek en bonnen op zijn lijst staan


  Maak melding

 2. Helaas mevrouw,
  dit is pure onzin en past u op dat u door uw partijgenoten niet wordt gebruikt om deze onzin naar buiten te brengen. Er zijn genoeg leden in het parlement met zulke opmerkingen van u en die daar ook hoog en droog mogen zitten. Het is makkelijk iemand te pakken die zich niet zo kan verdedigen als degenen die u juist zou moeten aanpakken en die u makkelijker zou kunnen aanspreken in het parlement. Dus als mevrouw Cairo benoemd mag worden dan moeten er heel heel gegronde redenen zijn en dat moet u meer gaan zoeken in de scheiding der machten en graag niet argumenten die meer olie op het vuur gooien en tijdrovend zijn en tot niets zullen leiden.
  H. Taus


  Maak melding

 3. Als Vene die djukadame Cairo op grond van deze argumenten afwijst, is hijzelf een grote niksnut. Want is het niet dezelfde persoon (tegen wie een internationaal opsporingsbevel is uitgevaardigd), waarmee hij een politieke duivelspact mee heeft gesloten waardoor hij opnieuw kon regeren.
  Dus Sharmila Mangal-Mansaram of whatever your name is, lul toch ook niet uit je ongewassen nek.


  Maak melding

 4. Als hij uitgerekend Somohardjo de Voorzitter is van onze hoogste college vab Staat, dan is mijns inziens de deur wagenwijd opengezet om zelfs tante Jozephine toe te laten als minister.
  Overigens is het hele verhaal zeer paradoxaal. Suriname is een free for all geworden. Welkom miss Moengo!


  Maak melding

 5. Dat enkel Somo zo’n kandidatuur bejubeld is niet zo vreemd. De man is zo STOM als een rund. Als jij van straatvechter in de NL TV studio in SME zo ver komt zou je kunnen zeggen dat hij slim is, of het VOLK (zijn achterban) ACHTERLIJK. Rara geeft het antwoord?

  Als dit soort lui onze volksvertegen-woordiging moeten voorstellen, dan zit de SME politiek toch wel op een zeer BEDENKELIJK nivo.(ZIT HET OOK)

  Brunswijk ziet geen probleem, Somo ziet geen probleem. . .de vraag is “Wanneer zien deze mannen wel een probleem” ? Als zij niet a/d macht zijn waarschijnlijk.

  Mind my words: Bij een volgende coalitie springt Partaja gewoon richting NDP precies zoals ook Soemita ook gedaan heeft.

  Alle fights en tegenstellingen zijn dan vergeten/vergeven, want het is ook Somo die al zinspeelt op verzoening etc. etc.

  Hij is al vergeten waarom/met wie hij in NL op de vuist ging bij Karel van der Graaf.

  Argument van Somo dan: “Wij moeten verder gaan en dit land opbouwen.. . bedoelende ZIJN EIGEN ZAKKEN vullen.

  Ik ga niet zo ver als sommigen die beweren dat de JAVANEN onbetrouwbaar zijn en alles zullen doen om ook maar mee te doen met de macht. . een uitspraak die ene WILLY SOEMITA ooit zelf wel heeft gedaan . . aangaande het meedoen met de macht . . no matter who you JOIN.

  God bless SME


  Maak melding

 6. rover en skelet , wat een combinatie. ,t Is niet gek dat ze mekaar steunen waar en wanner t ze zo uitkomt ,om mekaar proberen af te troeven , in wat ze denken voor elkaar t e kunnen krijgen.Dit koppel probeert de overhand te nemen/krijgen door manupilatief gedrag en handel en wandel.Op die manier willen ze hun “macht en kunnen” tonen door hoog chantage en poker te spelen.venetiaan laat dit toe , door niet op te treden, dus gaan ze steeds een stapje verder.,t Komt nu op t volk neer om duidelijk te maken door ze te laten zien dat men geen angst voor ze heeft, maar hun nauwlettend in de gaten houdt.,t Volk heeft een stem en MOET zich laten horen, want”: GENOEG IS GENOEG ! !


  Maak melding

 7. Ja maar had jullie anders verwacht. Somo is ook een crimineel dus Somo zal hem steunen
  Meneer de President neem niet zomaar een beslissing het zal U voor de rest van uw leven achtervolgen
  bye


  Maak melding

 8. Spreekt mevrouw Mangal niet voor haar beurt? Heeft men in Suriname dan totaal geen gevoel voor verhoudingen? Zo loop je toch de president voor de voeten?
  Een cursus Staatsrecht (incl protocol)zou vele Surinaamse parlementariers zeker niet misstaan.


  Maak melding

 9. Beste Art,
  Vergis je niet hoor, de surinaamse politici zijn verschrikkelijk goed in staatsrecht, namelijk het Recht om de Staat te bestelen.
  Als ze hun intrede in de surinaamse politiek maken zijn dat de eerste lessen die ze van partijgenoten krijgen


  Maak melding

 10. wat staat suri scheef.
  cairo mag geem mini-ster worden daar er een intern arrest bevel tegen haar partner is afgekondigd. als dit de reden mocht zijn, mocht brunsie dan wel dna-lid worden?
  heeft de afkond van de intern arrest bevel tegen brunsie nog enig betekenins voor de suri regering?

  het is spijtig wat er in suri gaande is.

  werd brunsie indertijd niet opgespoord door de suri politie? is hij geen bankrover?
  is hij niet verantwoordelijk voor de dood van heleboel militairen gedurende de binnenl oorlog? staat hij niet achter de roofmoord-overvallen in suri die gepleegd worden met de wapens die gebruikt zijn tijdens de binnenl oorlog? bouta heeft 15 mensen vermoord, brunsi heeft meer op zijn kerfstok.

  maar de leiders van het front zijn oude schapen. alleen om aan de macht te blijven, heebn zij als het ware amnestie verleend aan brunsie, die eigenl in gevangenis hoort te zijn of zelfs ophanging verdient.

  vene be takie


  Maak melding

 11. Als de toppers in het land niet het goede voorbeeld geven en duidelijk het goede van het kwade niet meer kunnen onderscheiden dan is het onmogelijk dat van de jeugd te verwachten.Er zijn heel weining mensen waarnaar ze op kunnen kijken.

  Door gebrek aan kennis kan men de meest gekste dingens doen die men zich niet kan voorstellen.
  Ik vind dat de heren Brunswijk en Somoharjo niet daar thuis horen in het parlement.Beide hebben zich in het verleden schuldig gemaak aan zaken die het dag licht niet aanschouwen en absoluut geen voorbeeld zijn voor de op komende jeugd.Het lijk erop alsof zaken zoals curruptie,liegen , uitschelden en respectloos zijn de normaalste zaken zijn geworden.Ik hoop dat er een bewust wording komt bij de toppers van mentaliteits ombuiging.De juiste mensen moeten op de juiste plaats gezet worden.Het volk heeft geen zin om naar poppekast te kijken ,maar zin in echte leiders die capabel zijn.


  Maak melding

 12. Vinne jou besluit staat vast, en moet ook vast besluiten dat dit niet kan.Nergens op de wereld heb je deze poppekast,die vrouw van die cremineel waarmee je nu al in zee ben gegaan kan niet benoemd worden,dit zal te gek voor woorden zijn succes.


  Maak melding

 13. Eindelijk iemand rechtstreeks uit een ver distrikt die minister kan worden. De heisa vanuit Paramaribo is daarom ook begrijpelijk, zij(de stedelingen)denken dat zij alles beter kunnen doen.


  Maak melding

 14. Beste Yvonne,
  Je vindt dat Brunsie en Somo daar niet thuis horen. Ik ga ervan uit dat je verwijst naar het assemblee.
  Lieve schat ik denk persoonlij dat 70% van de leden niet competent zijn of een soortgelijke functie te bekleden. Dan heb ik het nog niet eens over hun presentatie en integriteit.


  Maak melding

 15. Die Sharmila is behoorlijk bezig om te stoken binnen de coalitie. Haar gedrag doet me een beetje denken aan Marijke Djawalapersad in de jaren negentig. Zou me niet verbazen als deze Sharmila haar instructies ook krijgt van Bouta en Bosje.

  Er is helemaal niets mis met Fine, prima dame met het hart op de juiste plaats. Zij zal een verademing zijn tussen de overige politici.

  Bakra Jan


  Maak melding

 16. Nou spannend allemaal daar in suriname.Brunsie die man spoor helemaal niet.Zijn vrouw benoemen als minster.Trouwens in suriname is alles mogelijk


  Maak melding

 17. Per slot van rekening was Holland in haar wordings geschiedenis ook maar een schurkenstaat no?
  Denk maar aan die compagnieën/slavenhandel, Piet Heyn zijn daden benne groot en consorten.

  Mogelijk worden we langs dit trajekt ook een welvaartsstaat.

  Door schade en schande zullen we heus wel wijs worden.


  Maak melding

 18. Sharmila,

  Het zou u sieren om die mond van u te houden. U heeft gestemd voor Paul Somohardjo, iemand die veroordeeld is voor een zedendelict jegens jonge vrouwen.

  U doet mee aan een coalitie die de veroordeelde Ronnie Brunswijk als coalitiepartner heeft… U typeert hem ook als iemand waartegen een internationaal opsporingsbevel loopt. Mevrouw Cairo zou hiermee in de problemen komen, juist omdat zij samenwoont met iemand die zo een opsporingsbevel heeft lopen tegen zich.

  Woont u niet samen met Ronnie Brunswijk in het politieke huis dat Nieuw Front Plus heet?

  Sharmila Mangal-Mansaram… Nul op rekest!


  Maak melding

 19. Bakra Jan,

  Noem aub Bouta en Bosje NIET in 1 adem met Sharmila. Wijdenbosch en Bouterse hebben hun strepen verdiend lijkt mij.

  Alvast bedankt!


  Maak melding

 20. Hardy,

  Bent u soms een Redi Musu? 70% van DNA die niet deugt?

  Het is zo frustrerend als kondreman hun land afvallen. De tekortkomingen van Nieuw-Front schrijven ze gemakshalve maar toe aan heel Suriname, of tenminste 70 % daarvan.

  Sari Tori!

  TIDE! TAMARA! WI STREY E GO MORO FARA!!!

  DESI BOUTERSE! WE WACHTEN OP JOU! MINISTER VAN JUSTITIE EN POLITIE ZOU MOOIE POST ZIJN!


  Maak melding

 21. EN DAN GAAN WE ZIEN WIE WAT TE ZEGGEN HEEFT IN EN BUITEN SURINAME…

  PAPA TOUWTJIE, We zijn je niet vergeten…. jouw wens zal werkelijkheid worden, ondanks al die ma paam paam redi-musu’s!!! Bouta de Un fesiman…. het zal allemaal goed komme…. nog ff doorbijten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.