Bouterse: Dit mag nooit meer gebeuren in Suriname

30

PARAMARIBO, 12 mrt – “We moeten als Surinaamse gemeenschap zeggen: dit mag nooit meer mag gebeuren in Suriname.” Dit zegt oud-legerleider Desi Bouterse van 8 december 1982. Er moet eens eindelijk een streep gezet worden onder alles wat met deze periode te maken heeft gehad. “Daarom zeg ik: ik bied mijn verontschuldigingen aan de nabestaanden.”

Dit mag geenszins vertaald worden als schuldbekentenis voor wat betreft de gewelddadige dood van de vijftien slachtoffers. “Ik draag de politieke verantwoordelijkheid, maar wat men wil is zeggen dat ik de trekker heb overgehaald en mij zo politiek uitschakelen”, zei Bouterse tijdens zijn tweede ontmoeting met jongeren. De tegenpartij zal het niet makkelijk worden gemaakt.

De herinrichting van de oude marinebasis te Domburg en alle veiligheidsmaatregelen maken nauwelijks indruk. “Daarom wordt er een hele bunker opgezet. Ik weet niet wie erin gaat, maar ik niet”, aldus Bouterse. Hij voelt zich geenszins verdachte, ook al is hij reeds twee keer als zodanig verhoord door de rechter-commissaris. De serie ontmoetingen is bedoeld om zijn versie te geven van de coup van 1980 en de nasleep.


30 REACTIES

 1. Meneer Bouterse zegt dat dit nooit mag gebeuren. maar is hij niet de persoon die ook medeplichtig is. echt wel vreemd hoor dat hijzelf zo praat,maar goed…


  Maak melding

 2. Waar zijn jouw ballen Bouta? Was jij niet de dictator toen? Jij en niemand anders is verantwoordelijk voor al die moorden…Het land bloed nog steeds…


  Maak melding

 3. Kort geleden vertoonde de VPRO televisie enkele fragmenten van de Surinaamse staatstelevisie van 9 december 1982 waarin Desi Bouterse het volk uitlegt waarom de moordpartij nodig was geweest. Als bevelhebber van het Nationaal Leger en als leider van de revolutie nam hij toen de volledige verantwoordelijkheid voor het bloedbad. Het was goed dat ons aller geheugen op deze manier weer eens werd opgefrist!


  Maak melding

 4. Het was niet Bouterse die opdracht had gegeven, hij was alleen maar de dictator en leider van het land en leger. Mischien was het jan klaasen of vader jakob die opdracht had gegeven deze 15 moorden te plegen. Hij had dan ook toen deze verantwoordelijken moeten oppakken en berechtigen..Als hij een goede staatsman was geweest.


  Maak melding

 5. Hij heeft wel gelijk zulke dingen mogen nooit meer gebeuren in Suriname en er moet nu maar eens inderdaad een streep onder alles wat met die periode te maken heeft gezet worden.Suriname moet aan nu en aan de toekomst denken en niet blijven hangen in de geschiedenis.

  Voor de nabestaanden zal er nooit een streep onder gezet worden natuurlijk wat begrijpelijk is maar diezelfde slachtoffers stonden daarvoor wel achter Bouterse’s plannen want volgens mij waren het maatjes van elkaar toch.Dus zouden zij misschien wel anderen van het leven hebben beroofd als die dingen op 8 december niet waren gebeurd.Ze hebben toch samen die coup gepleegd of heeft dhr Bouterse ook dat in zn ééntje gedaan??Bepaalde dingen worden vergeten,daders zijn slachtoffers geworden want door die coup zijn er ook slachtoffers gevallen want sommige mensen hebben er bijvoorbeeld misschien wel een trauma aan over gehouden of noem maar op.

  Laat die man het is nu al zoveel jaren geleden,als het echt zo een gek zou zijn geweest waarom heeft die zich dan de afgelopen jaren goed gedragen??Een gek doet toch elke dag gekke dingen en niet 1x in zn leven.

  Sommigen dingen worden door het moment bepaald,ik keur het niet goed wat er is gebeurd en ik was er niet bij dus ik weet niet wat er is gebeurd maar geloof me,zelfs de meest heilige pleegt een moord als die op een bepaald moment er toe wordt gedrongen.

  Gister is er in Nederland iemand doodgeschoten door een agent.
  Die man/vrouw is agent geworden om mensen te beschermen en niet om te doden maar op die moment was er op die moment geen andere keus en heeft die iemand gedood.Dan is die agent geen moordenaar.


  Maak melding

 6. Als deze sujet niet gestraft wordt is dat een teken voor alle misdadigers in suriname dat ze voortaan met bluf, grootspraak, bedreigingen, leugens en politieke ambities onaantastbaar zijn ongeacht hun misdaden. Wat een vertoning tijdens zijn bijeenkomst.
  Beste DDB, sorry doesn’t always make things right


  Maak melding

 7. verontschuldiging is niet genoeg delano.
  Jou kop moet rollen door koppensnellers en dat is pas gerechtigheid. Waar is jou grootspraak gebleven van de jaren 80.

  Quillotine


  Maak melding

 8. En toch zeg ik dat niet Bouterse de volgende coup kan tegenhouden als die komt, want komen zal het.
  Wanneer, zeer binnenkort volgens bronnen die het kunnen weten, maar Bouterse, zal er niets mee te maken hebben.
  Er is misschien wel een bemiddelingsrol voor hem weggelegd, jammer dat het dan toch uit de hand kan gaan lopen.


  Maak melding

 9. Wie zijn wij om te oordelen. Oordeel niet opdat gij niet geoordeelt wordt, want met het oordeel waarmede gij oordeelt zult gij geoordeelt worden.

  ciao


  Maak melding

 10. bouterse , u hebt goede dingen voor het land gedaan. Tijdens uw bewind zijn er heel veel dingen van de grond gekomen , maar je hebt ook heel veel fouten gemaakt.
  en daarvoor moet je wel boeten !!!!


  Maak melding

 11. Meneer Desi Bouterse,

  U zegt dat dit NOOOIT MEER mag gebeuren maar U weet zelf dat het toendertijd niet zomaar gebeurt was.Er was een REDEN !!!!!!!!!!!!.
  Ik denk persoonlijk dat NIEMAND IN SURINAME MEER OOIT DE BALLEN ZAL HEBBEN om Suriname uit de greep van ARROGANTE regeringleiders te halen.
  ZOLANG ER GEEN NATIONALE REGERINGSLEIDERS ONS LAND GAAT GOED BESTUREN ZAL ER ALTIJD KANS ZIJN OP HERHALING.


  Maak melding

 12. Brada sisa Sranangman …Suriname waarheen…goed Bouta moet berecht worden…
  Wie moet voor de rotsooi van nu berecht worden..Alice Amafo..Venetiaan(de man met de schone vingers)..Ballesar…ga zo maar door.De geestelijke moorden van NU wie zal men berechten.Ai Sranang mie mooi swietie kondre watra e long na mie ai


  Maak melding

 13. Met medeleven aan de nabestaanden.
  Bouta was militair en heeft zijn (vermeende) opponenten uitgeschakeld of op laffe manier
  (laten ver)/(ge) moord(en).
  jaren eind 80 en begin 90 zijn veel kinderen en zwangeren overleden door wanbeleid van frontregering. Nu nog steeds zien we door wanbeleid veel criminaliteit en moorden die je secundair aan de regering kan wijten.
  Ik heb persoonlijk in de jaren 90 hoogzwangere vrouwen hun auto zien duwen om de benzine pomp te halen.
  In ben voor gerechtigheid, maar snap niet waarom Brunswijk vrij en blij en meer moorden gepleegd en voor veel ellende heeft gezorgd ( opblazen van elektr. masten roven etc. de devaluatie had met zijn oorlog te maken) heeft nu vrijuit gaat.
  Met alle respect voor de nabestaanden, Bouta heeft een aantal mensen vermoord of laten moorden maar heeft ook veel goeds gedaan voor sur. bv AOW verhoogd, straatverlichting en verharden van wegen, water en electriciteit die zelfs rand Paramaribo moest ontberen tot de jaren 80 ook studiegeld van studenten verhoogd etc.
  Wat heeft fucking Brunswijk gedaan?
  Mi er pas gerechtigheid als je ook Brunswijk en de frontregering en Amafo en niet vergeten Balesar in de bak gooit, anders vind ik de case Bouta een show.


  Maak melding

 14. ik heb naar een stukje van die damagoog gekeken er zijn er aantal dingens die mij opvallen , dat abaisa erbij haalt vind de grooste onzin en de tijd die hij heeft gekozen om dit te doen , hij is niet dom hij ziet de bui al hangen hij wil nu die domme massa achter hem krijgen . en alls ik mij niet vergist mocht iedereen vragen stellen de jongeren alls die reklama spotje op sky heb begrepen die radio station die zich laat misbruiken door die medogenlose moordenaar hij moet zich schamen klootzak !


  Maak melding

 15. Neer knallen die vent, we zullen zien hoe moedig hy straks is waneer het process begonnen is. misschien onderduikt hy dan in het binnenland van SME LAFAARD=BOUTA.


  Maak melding

 16. “Wie zijn wij om te oordelen. Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt, want met het oordeel waarmede gij oordeelt zult gij geoordeeld worden.

  ciao
  marlene”

  Marlene, jammer dat u op 8 december 1982
  niet in het fort aanwezig was.
  Deze woorden hadden vast en zeker indruk
  op uw gloote leidel gemaakt.

  Maar ja! Hij schijnt er nog wel zin in te hebben.
  In een gesprek bied hij zijn verontschuldiging aan, om vervolgens
  in een adem door nieuwe bedreigingen te uiten.
  Ik zou zeggen, de man is rijp voor Wolven Butel, maar eerst moet hij
  20 jaren in cel 13 van Santo Boma vertoeven.

  A tan so!


  Maak melding

 17. Bouta excuus is geen excuus maar een bedreiging.
  Hij ziet niet in dat zijn tijd voorbij is.

  Aan alles komt een eind, niemand is onaantastbaar.

  Bouterse oogt, nee hij lijdt aan het Saddam syndroom. Ook Saddam geloofde niet in zijn berechting maar waar is hij nu.

  Bouterse verdient te worden opgehangen net als Saddam.


  Maak melding

 18. Bouta shame on joe,
  Deze poppenkast kennen we ondertussen. Het druipt er van af.
  Hopelijk trappen wij er niet in.
  Ga de bak in en boet voor je zonden.
  Je bent toch christen.
  Als iemand jou kind of ouders vermoord had zou je anders piepen. (njaman sab’njamang)
  Ga de cel in dan ben je een echte vent. En hou eindelijk een keer op met theater maken want nu wordt je echt belachelijk zo je dat al niet was.
  jammer dat sommige volkstammen bij gebrek aan beter achter je hollen.
  Ook Sadam heeft moeten boeten. Waarom jij niet?
  Geef een reden en hou op met liegen.
  Of je bent verantwoordelijk of niet.


  Maak melding

 19. Ik zei al,
  Hoe dichter hij bij de datum komt hoe harder hij gaat schreeuwen.
  Hij zegt ik wil niet in die bunker opgesloten worden.
  Toen hij in 1982 volwassen mensen met alleen ondergoed op fortzeelandia in de “devel” liet opsluiten en ze als een kind gingen huilen(behalve Rambocus)zei hij ook niet van jullie zullen een eerlijke proces krijgen.
  Nee, meneertje heeft Rambocus met zijn eigen handen afgemaakt.
  Rambocus had op Bouta gespuugd van je bent een lafaard. En vandaag de dag zien we dat hij werkelijk een lafaard is.
  Een verschil is er.
  Hij heeft hun een eerlijke proces ontnomen , maar hij krijgt wel een eerlijke proces.
  Rambocus zei,
  Na mij zullen er duizenden Rambocussen geboren worden.
  En een ding is zeker.
  Als men denkt dat je de hemel en of of de hel na de dood tegemoet komt is helemaal verkeerd.
  De hemel en de hel is hier op aarde.
  Je krijgt al je verdiende loon zodat het geest met een nul op het laast kan vertrekken.
  Gods molen maalt langzaam maar zeker.

  een paar inside story volgd nog

  Barca


  Maak melding

 20. Niemand (hoe populair of machtig hij ook moge ons de waarborg dat de overheid ons niet ‘zomaar’ wat aan doet, omdat we hen tot last zijn. Zelfs Bouta staat niet boven de wet. We moeten dit hele verhaal dus juridisch bekijken en niet in termen van:
  “ben je wel of geen Boutaman”, die tijd heeft Suriname nu wel gehad.

  Juridisch feit is het volgende: Bouterse kan door een bevel tot medebrenging verplicht worden voor de Krijgsraad te verschijnen, hij kan vervolgens ter dood worden veroordeeld en gebracht. Geen wonder dat hij nu zenuwachtig wordt.

  Het recht zwijgt niet


  Maak melding

 21. Mr moordenaar,
  Nooit is aangetoond dat Hitler iemand heeft doodgeschoten. Toch wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de dood van o.a. 6 miljoen joden in de 2e Wereldoorlog.
  WANT HIJ WAS POLITIEK VERANTWOORDELIJK!
  Hij hield de eer aan zichzelf en blies zichzelf op. Misschien ook een idee voo jou.
  Nooit is aangetoond dat Idi Amin een mens vermoord heeft. Toch moest hij vluchten en tot zijn dood in ballingschap leven.
  WANT HIJ WAS POLITIEK VERANTWOORDELIJK!
  Nooit is aangetoond dat Pinochet de trekker heeft overgehaald. Toch is hij tot zijn dood verguisd en heeft hij als een zielig bang hondje op zijn ouwe dag moeten smeken om medelijden. WANT HIJ WAS POLITIEK VERANTWOORDELIJK!
  Nooit is aangetoond dat Milocevic persoonlijk mensen heeft vermoord. Toch heeft hij tot zijn dood moeten verblijven in een koude Scheveningse cel. WANT HIJ WAS POLITIEK VERANTWOORDELIJK!
  Nooit heeft iemand SADDAM HOESSEIN een moord zien plegen. Toch is hij opgehangen en daarna onthoofd. WANT HIJ WAS POLITIE VERANTWOORDELIJK!
  JIJ WAS POLITIEK VERANTWOORDELIJK! Zeg je zelf. JIJ WAS MILITAIR VERANTWOORDELIJK! Weet je nog? “BEVEL” werd je genoemd. GETUIGEN, WAARONDER OUD MILITAIREN HEBBEN GETUIGD OVER DE MANIER WAAROP JIJ WEERLOZE, GROTE ZONEN VAN HET VADERLAND HEBT LATEN VERMOORDEN EN 2 ERVAN ZELF HEBT DOODGESCHOTEN NADAT JE HUN BALLEN HAD AFGESNEDEN! IN TALLOZE SPEECHES HEB JE VERTELD WAAROM JE HET HEBT LATEN DOEN. De televisiebeelden zijn gelukkig bewaard gebleven. Jarenlang was je er trots op. Di faja kon mit’ ju now, je bari: “Ik heb het niet gedaan, ik zal het niet meer doen”. Dat riep ik ook als kleine jongen als ik van mijn moeder met de slipper kreeg. Waar zijn jouw ballen nu BeveL? LAFAARD. Houd de eer aan jezelf zoals Adolf Hitler deed. Want jij bent geen haar beter!


  Maak melding

 22. Ik hoorde het beriicht van zijn excuses op de radio op 12 maart en ik kreeg koude rillingen.. Geboren en getoegen in Suriname, maar heb noodgedwongen mijn land moeten verlaten vanwege een beleid dat in mijn ogen niet gerechtvaardigd was. Ik geef toe: In de 2 jaar na 25-02-1980 stond het hele land achter Bouterse en de zijnen. Hadden ze toen de macht teruggegeven aan het volk dan was het waarschijnlijk anders gelopen. Iedereen die zich 8-12-1982 kan herinneren kent wel één van de 15 mensen die vermoord zijn. Dat is de reden dat wij dit niet kunnen en willen vergeten zolang het recht niet geschied is.


  Maak melding

 23. Reactie # 2 , 7 & 11,

  Bouta had volgens mij vanaf het 1e moment per legerauto-radio laten omroepen dat het parlement en de strafrechtwetten buiten werking waren gesteld door Legerleiding.

  Het Land was in rep en roer. Iedereen kroop in hun schulp. Na de overname van 25 feb 1980 was iedereen blij dat de NPS-ers naar huis waren gestuurd.

  En nu begon het met enkele mannen dat zij tegencoups beraamden en de Legerleiding aan de kant wilden stellen. Waarom ??? Omdat zij zich djadjamangs voelden. Zij waren de imperialisten in Suri. Zoiets konden alleen zij bepalen in Suri , naar hun gevoel.

  Dus beraamden zij allerlei handelingen en daden “tegen” de Legerleiding. Kort daarna werden zij opgepakt. Bij verhoor werden de soldaatjes, jonge-groene broekkie´s uitgescholden door die imperialisten, ik was er niet bij, ma denk ik dat het zo gegaan kan zijn.

  Nadat die 16 bevolen werd naar hun slaapbarakken te gaan, kan het zijn dat zij gescholden hebben waarop die jonge broekkie´s het vuur op de weglopende imperialisten openden. Allemaal doodgegaan ,behoudens kort daarna de opgepakte Derby.

  Nou ja, Derby , kan men mij uitleggen dat als een Legerleider , alle Staatswetten niet van toepassing verklaard, tegelijkertijd de Legerwetten en reglementen met amendementen van toepassing verklaard, hoe kunnen dan de soldaten moordenaars zijn of moordenaars genoemd worden ???

  De soldaten inclusief Legerleiding zijn er om de Staat te verdedigen, inclusief mensen met have en goed. Inclusief alle natura en bodem-mineralen.
  Zie wat de NPS nu doet met de bodem-mineralen, maar goed. Leg hier eens uit dat als er burgers gedood zijn omdat zij burgerlijke ongehoorzaamheid ten toon spreidden, wie is er aan te wijzen als hoofdschuldigen ???

  Vanuit hier wens ik de nabestaanden van die 16 mannen sterkte om alsnog het leed te dragen van hun verloren zonen tijdens de Revolutie van en in Surinen.

  Vriendelijke groeten,………………


  Maak melding

 24. bouterse kan ons vertellen wat hij wil,we waren geen van allen daar.hij kan ook vertellen dat die mannen een coup wilden plegen.bouta kon niet tegen die mannen op omdat hij een domme man is.hij heeft volgens mij alleen een mulo diploma, en geloof me met zo,n, diploma wordt je geen legerleider.omdat hij een grote mond heeft kon hij z,n maatje omver lullen.de brutaalste hebben toch de halve wereld,blijkt weer.die mannen waren stuk voor stuk mannen met een stel hersens en daar was hij bang voor.daarom heeft hij ze het zwijgen opgelegd.onderschat de kracht van het woord niet,die is heel sterk.bouta is een zwakkeling en kon het alleen op deze laffe manier winnen.maar ook aan het langste touw komt een eind en die van bouta is bijn op het eind.

  groetjes, leggs.


  Maak melding

 25. Met Harry (reactie 15) ben ik het eens,fouten worden altijd onthouden en hardop gezegd maar over de goeden dingen zal je nooit iets horen.

  Het lijkt wel of er veel mensen op die momenten van de moorden erbij waren,iedereen weet precies wie de moordernaar is of wat er is gebeurd.

  Waarom laten ze niet zo iemand als Char de zaak bekijken.Er zijn toch genoeg luku mangs enz.

  Als Bouterse op die moment aanwezig was daar zal hij met de anderen die nog leven de enige mensen zijn die voor altijd zal weten wat er echt is gebeurd.

  Wij de gewone mensen zullen toch nooit precies weten wat er allemaal is gebeurd en dan maakt het niet uit of Bouterse vrijgesproken wordt of voor 20 jaar ofzo de cel ingaat.

  Als die man zo erg is waarom heeft hij 25 jaar vrij kunnen lopen??Waarom heeft die dan een politieke partij??
  Waren ze niet bang dat hij weer zou doden ofzo??

  En ik vind dat Nederland niet moet lullen want Suriname was op die moment niet meer van Nederland.

  Nederland eist toch ook dat je als Surinamer weet ik veel hoeveel jaren op Nederlandse bodem moet hebben gewerkt om volledige recht te hebben op bv AOW enz.
  En dat terwijl elke Surinamer voor 1975 op Nederlandse bodem heeft gewerkt alleen aan de andere kant van de oceaan,maar ze zeggen toch keihard dat dat niet telt dus dan moeten ze ook niet met Surinaamse zaken bemoeien.

  Laat ze hun eigen problemen oplossen.En die hebben ze genoeg.


  Maak melding

 26. Geachte redactie,

  Inderdaad mag het gebeuren rond 8 december oftewel de ‘December Gebeurtenissen’,nooit meer gebeuren. Daar zal de heer Romeo Hoost toch zeker met de heer Bouterse eens zijn geloof ik stellig. Maar wie zal dat kunnen garanderen. Wie kan de toekomst voorspellen.

  De ‘December Gebeurtenissen’ zijn niet anders dan een leerles voor zowel de ‘Romeo Hoosten’ als voor mij en u. Zowel voor de Ronald Venetianen als de Cyrill Dalen. En waarom zeg ik dit zo.

  Omdat de geschiedenis ons altijd geleerd heeft, nooit de tegenstander te onderschatten. De Moederbond heeft dat wel gedaan, Romeo Hoost en kornuiten hebben dat toch gedaan, de heer Daal had zich op de daadkracht van onze jongens deerlijk verkeken. Alleen Fred Derby gebruikte tot zekere hoogte zijn verstand, in een periode waarin militairen openlijk enorm werden geminacht, “padvinders” waren het toch?

  Terwijl deze hoogopgeleiden en op hoogniveau getrainde militairen ten tijde de revolutie, w.o. Desire Delano Bouterse, Jiwan Sital, Chas Mijnals, Roy Horb en anderen, vanuit het Koninkrijk der Nederlanden, vanuit het Nederlandsleger, geselecteerd waren door o.a. de heer H. Fernandes Mendes, momenteel de huidige stadsdeelsecretaris van het Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost en aangetrokken voor het Surinaamse Leger met als doel: het o.a. opzetten van een ‘waarachtig Surinaams Nationaal leger’.

  Maar wat was ook de dubbele agenda, waarmee zij infeite naar het “Nederlands Wingewest” Suriname ‘gestuurd’ werden, volgens de normen van de (voormalige) kolonisator ?

  En wanneer je op een gegeven moment als militair van die ‘koloniale normen’afziet en besluit te kiezen voor een ander belang, het ‘Surinaams belang’, in tegenstelling tot dat waarvoor de heer Fernandes Mendes hen infeite gerekruteerd had, dan krijg je de poppen aan het dansen.

  Te lang gesudderd met die handel, laten we de dingen nu eens goed open en eerlijk bespreken, dan als een ‘Romeo Hoost’ maar te lopen jammeren als een verweesd kind, zonder de feiten goed op een rijtje te zetten.

  De ‘December Gebeurtenissen mag nooit meer gebeuren, het neerschieten van de vakbonsactivist Jowini Abaysa mag nooit meer gebeuren, het stichten van branden tijdens de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975, mag nooit meer gebeuren, Slavernij mag nooit meer gebeuren, maar nogmaals; wie kan de loop van de geschiedenis voorspellen?

  Een vader springt met zijn twee zonen voor een trein, wie kan de geschiedenis voorspellen. Een moeder moord haar dochters en zichzelf, wie kon dat voorspellen?

  Was de Nederlandse Militaire Attachee in Suriname niet het informeel ‘adviesorgaan’ van deze gerecruteerde Surinaamse militairen uit Nederland? Waren het niet deze hoogopgeleide Nederlandse militairen, die nauw samenwerkten met deze Surinaamse militairen, zelfs tot na de december gebeurtenissen aan toe!!

  Maar waarom wordt deze informatie geheim gehouden voor de gemeenschap, want neen, het is de “meester” die de loop van de geschiedenis van zijn voormalige “slaven” altijd al bepaald heeft, 300 jaar lang, dus waarom zou dat plotseling moeten veranderen?

  En wat Romeo Hoost betreft, ’t is niet anders dan het gedrag van een ‘huisslaaf’. Dat merk je ook regelmatig bij het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Zuidoost.
  De “meester” regisseert en de rest behoort te volgen en dat zijn de verhoudingen, totdat een ‘Kunta Kente’ zegt NEEN, Abaysa taki; A KEBA en Boni roept,

  “dan wi sa musu feti” bika now un ‘TESIFII’.


  Maak melding

 27. E. Buitenman, bespaar u de moeite.
  Het wordt in de rechtzaal beslist.
  Intimidatie werkt niet meer en de
  geschiedenis verkrachten helemaal niet.

  Hoogopgeleiden, waar heeft u het over?
  Het is maar een onderofficier, meer niet.
  Weet u wie je als hoogopgeleid kan
  betitelen?! De meeste slachtoffers
  van de moordenaar.


  Maak melding

 28. Meneer Buiteman verdraaid alles.
  Hij lijdt aan spsychose denk ik.
  Waarom heeft bouterse zoveel keren de surinaamse bankbiljetten vervangen/vernieuwd.
  Weet je wie hij ook heel veel heeft aangedaan.
  De mensen die 20-30 jaar voor ons geliefd suriname had gewerkt en een harde pensioen had opgebouwd, met gedrukt geld heeft uitbetaald.
  en bakken vol nieuw gedrukt geld ging naar zijn vrienden en companen.
  Vraag maar aan Neede.
  Het is een misdaad tegen je eigen senioren.
  Je moest in de bejaardentehuizen zien wat er met de hardwerkende surinamers was en is gebeurd.
  Je moest bij de gepensioneerde surinamers thuis zien hoe ze moesten bedelen voor hun eigen centjes toendertijd.
  Dat moet ook onderzocht worden.

  Maar god slaapt niet.

  Allen die het surinaamse volk bestolen hebben zullen het merken.

  Leve ons geliefd Suriname.
  En onze Senioren.

  Barca


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.