dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname werkt aan algemene ziektekostenregeling

Suriname werkt aan algemene ziektekostenregeling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mrt – Er wordt hard gewerkt aan de invoering van een algemene ziektekostenverzekering, AZV. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Elke burger zal voorzien worden van een maximaal basispakket aan medische voorzieningen. Als streefjaar geldt 2008. De samenleving krijgt voldoende inspraak bij de planning.

Er komt een nationale commissie met vertegenwoordigers van alle belangengroepen. Belangrijkste taak wordt een discussie op gang te brengen over de structuur, waar al een concept van bestaat. “Het hoeft niet bij het concept te blijven. Er kunnen dan altijd wijzigingen gepleegd worden afhankelijk van de zienswijze van de samenleving”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd.

De aanwijzing van dienstverleners hangt ook van de discussies af. “Als de samenleving vindt dat de AZV niet centraal moet zijn, maar zoals in Nederland waarbij de diensten via de verschillende verzekeringsmaatschappijen aangeboden worden, dan gaan we dat doen”, aldus Waterberg. Ook moet blijken het systeem van on- en minvermogenden omgezet zal worden. Ongeveer een derde deel van de bevolking zit ny in dit verzorgingssysteem.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Dat is een hele goede zaak,dan hebben de mensen een beetje meer zekerheid,en vooral op medisch gebied.

  Zulke dingen daar moet Suriname zich druk om maken en gelukkig doen ze dat nu eindelijk.

  Ga zo door!!!


  Maak melding
 2. eindelijk een goede beslissing van de
  surinaamse regering
  het is maar af wachten of ze datwerkelijk
  gaan doen het is in ieder geval een
  goed begin.mischien word dezorg dan beter


  Maak melding
 3. Eindelijk hoor ik iets. Hoe vaak moest ik het voor kauwen! Elke burger heeft het recht op. Maar je hoort altijdt, gratis hulp voor het binnenland. Niet vergeten dat ze het in het binnenland beter hebben dan de stadsmensen. In het binnenland hebben ze gratis vis, vlees, groenten en vruchten. Suriname is niet arm hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES