Jaardagfeest Surinaamse minister krijgt staartje

44

PARAMARIBO, 7 mrt – De viering van de dertigste jaardag van minister Alice Amafo krijgt waarschijnlijk een staartje. Jiwan Sital van de oppositionele PvF heeft een pak documenten gepresenteerd in het parlement, waaruit zou moeten blijken dat voor ruim vijfendertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer elfduizend euro) is gefeest op kosten van de staat.

Volgens de documenten, inclusief kopieën van bestelbonnen en facturen, is betaald uit de staatskas. “Is het wel verantwoord dat minsters hun jaardagfeest laten betalen door de staat?”, aldus Sital. Het heeft er veel van dat de comptabiliteitswet geschonden is. Alle uitgaven boven de dertigduizend Surinaamse dollar moeten per openbare aanbesteding worden geregeld.
Verjaardag Amafo
Volgens Sital is nog een minister in de fout gegaan. Details werden niet gegeven. De coalitie vat de zaak niet licht op. “Het zal duidelijk zijn dat als het waar is, wij te doen hebben met een ernstig geval. Wij willen een onderzoek en mocht blijken dat de heer Sital gelijk heeft, zullen we als parlement wel iets moeten doen”, zei coalitieleider Otmar Rodgers. President Venetiaan wil zich beraden.
Verjaardag Amafo


44 REACTIES

 1. Helaas schijnen dit soort lieden (als Amofo) de verleiding niet te kunnen weerstaan indien zij eenmaal in een positie geraken dat hen voorheen onbereikbaar leek, en waarvan zij zelf verwacht dat het max. 4 – 5 jaar zal duren. M.a.w. “Pak wat je kunt pakken op kosten van de gemeenschap en vier feest met de gelden zolang het kan”.

  Ik ben benieuwd of deze regereing het LEF heeft zo iemand te doen aftreden, of bang is dat de coalitie uiteen valt omdat dan haar gemeenschap(partij) dan dreigt uit het kabinet te stappen. In SME wordt vanuit vele partijen allang de stelling gehanteerd (bij het aan de macht komen) van “Oen ala mala njang k’ba, dus mek oen njang now ooktoe, want now na oenoe beurt”.

  Hoppelijk wortd ditmaal een daad gesteld.
  Tot nu toe is er immers nog nooit iemand
  veroordeeld(OW & V minister ,of issue GILDS, of Somohardjo & Jong Tjien Fa met gronden voor Stichtingen op naam van schoondochter, dus waarom zou het nu anders gaan? IJDELE hoop denk ik. God zegene Suriname.


  Maak melding

 2. Een verjaardagsfeest van 11.000 euro!!
  Volgens mij heeft Vene dat nog nooit gehaald.
  Dit zo malaversaties kunnen en zullen blijven voorkomen omdat het frontregering te slap is.
  al in de jaren 80 werd gesproken dat dit soort praktijken niet meer zouden kunnen voorkomen, omdat via de rekenkamer ofzo een balans gemaakt zou worden, hoeveel aantredende regerings.fu. in kas hebben, wat ze uitgeven en of dat met eigen salaris te betalen was.
  Uiteraard zijn deze mooie woorden in de prullenbak beland en kunnen figuren als Balesar, de exmin van Just. ( sorry ben zijn naanm kwijt) en Amafo vrijspel hebben.


  Maak melding

 3. Er is er een jarig hoera hoera zij stele lang hoera hoera zij stele lang hoera hoera.
  Lang zal ze niet leven lang zal ze niet leven hoera hoera want het geld is op.


  Maak melding

 4. Zie maar weer !!!!!!! petje af voor dit volk van mijn geliefd suriname.hoelang houden jullie dit nog vol?????hoe lang duurt deze acceptatie van wanbeleidtnog?ik blijf het zeggen suriname is een groot toneel ieder komt en speelt zijn deel.weelderige weilanden met sappig gras waar voornamelijk mensen als deze AMOFO grazen. Ai boi how long will this keep going on?????????????////mi hati e brodoe!!


  Maak melding

 5. Dit is geen nieuw fenomeen. In de Surinaamse samenleving is het niet anders. Te nengre feni bun a wani kkeka na ini bakra maksing.

  Als je het in jou hoofd haalt om iemand de helpende hand te bieden ben je voor de toekomst het haasje.

  Persoonlijk vind ik het niet kunnen.
  Al die feestvarkens hebben de behoefte niet gevoeld om de bewindsvrouwe welgemeend te tippen.

  Lekker eten, drinken en daarna stiekem de bonnen doorsturen naar DNA.

  Het kan verkeren.


  Maak melding

 6. Prik ik ben het vaak eens met jou, maar ik heb Amafo nimmer als een role model voor de komende generatie vrouwen gezien.
  Je kan niet iemand kersvers van de collegebanken plukken (zonder enige ervaring in leidinggeven, management of een andere bestuurlijke functie) en als minister ergens neer kwakken. Als regering creeer je zelf dus een probleem die tzt naar boven komt drijven.
  Voorts is de verleiding mbt de makkelijke declaratie’s (je hoeft maar een bonnetje te tekenen en ‘alles komt terecht’), ook funest voor iemand die nog nooit royaal heeft geleefd en nu zelf mag beslissen over grote budgetten.
  Ik denk dat er voorts ook een onderzoek moet komen naar de uitgaven in de prive sfeer van deze mevrouw, want niet zo lang terug was ze ook al bezig met de bouw van een eigen huis en de vraag rijst nu of de overheid ook heeft mee betaald aan deze woning.
  We benne benieuwd !


  Maak melding

 7. Helaas Prik,
  We zullen maar door de ballon heen moeten prikken.
  Ze is één van de vele Surinaamse politici die dezelfde weg bewandeld hebben, daarnaast van de vreet na pot partij en ook maar een mens.
  Niets nieuws onder de zon dus.


  Maak melding

 8. met veel pijn in mijn hart moet ik dit lezen weet je ik slaap niet , en ik vergeet ook niet was het niet deze vrouw die bij haar aanstelling gelijk in een PAGERO REED? ?.11000EURO SCHANDE MET DIT GELD KAN JE DE NODEN VAN EEN AANTAL ARME MENSEN VERLICHTEN IK VRAAG MIJ ALF WAAR HET MET DIT LAND HEEN MOET GAAN EN ALLS HET WAAR IS BEN IK BENIEUWD WAR DE PRESS GAAT DOEN IK VIND DAT IEDEREEN DIE ZICH SCHULDIG MAAKT AAN CORUPTIE OP STAANDE VOET ONSLAGEN MOET WORDEN DAAROM NEGRE NOOIT E KONG VOORUIT KIJK MAAR NAAR DE WERELD WAAR IS ER EEN LAND WAAR HET GOED GAAT DIE DOOR ZWARTE WORD BESTUURTD EN DAN ZIE VENE MET HAAR OP DE FOTO VRAAG IK MIJN AF VOOR VOORBEELD IS DIT , MIJN VRAAG IS WAT IS DE ALTERNATIEF WIE HET WEET MAG HET ZEGGEN IK ZO ZEGGEN GEEF HET LAND TERUG AAN DE BAKRA,S WANT WIJ MAKEN ER GEEN MOER VAN KLAAR , REAKTIE GRAAG


  Maak melding

 9. Fleur en Anjoemara, Ik ben bang dat ik jullie gelijk moet geven. Voor de verandering was ik een beetje terughoudend met mijn kritiek, omdat ik rekening houd mat anderen op dit forum die niet tegen kritiek op surinaamse zaken kunnen.
  Maar nogmaals jullie hebben beide groot gelijk. Die vrouw wordt dan het slachtoffer van haar eigen schoolsucces. Maar haar benoeming tot minister, zo rechtstreeks uit de collegebanken is typerend voor suriname. Dat heb je in een land waarin de zogenaamde 5e cologne zwakke ambtsdragers benoemd zodat ze deze als parasieten kunnen uitzuigen en misbruiken


  Maak melding

 10. Venetiaan zal dit geval ook weer snel doen vergeten door te stellen dat hij vergeten was dat hij toestemming had gegeven.
  En anders springen de andere coalities erbij om deze zaak onder de mat te vegen.
  Tek ju ai luku, neks no fout en Brunswijk heeft haar doen vallen want de liefde is voorbij.


  Maak melding

 11. Waar is dit in godsnaam mogelijk?
  Ze reist de wereld rond op kosten van de staat naar dubai, ghana enz……..
  Om mee te doen aan wereldconferenties. (vreemde zaak iemand uit het oerwoud)
  Ze valt op een zondag een burgemeester lastig ergens in het christelijke brabant.
  En die wist geen raad met deze uitheemse soort maar uit beleefdheid nam hij chocotof mee ergens in het land om lintjes door te knippen. Heel vaak komt ze in tilburg om familieleden en vrienden en gevluchte criminelen op te zoeken op kosten van de staat. En nu recent feesten en beesten op kosten van de zaak. Die 11.000 euro kon men besteden aan bv computers voor lagere scholen enz. En het motto is en was nog steeds vertrouw op eigen kunnen. Tide tamara we stre go moro fara. Lang leven de vooruitgang van de republiek suriname.


  Maak melding

 12. Jarenlang hebben Amofo & Co de anderen champagne zien drinken, en now deng mag taste it also dus zie toch hoe die lui (zie foto) genieten van de champagne.Zelfs Venetiaan geniet er ook met volle teugen van Amofo 30 jaartjes jong. Zij weet als geen ander dat zij haar 30e nooit zo great had gevierd indiebn zij niet in deze positie zat, en dat meiske denkt “deze kans krijg ik nooit meer”, enne schijt aan wat de mensen denken. Sang mie tekie (of kiesie) deng no mang poeroe foe mie moreo (denkt zij).

  Ach, later als zij het een ietsje minder heeft kan zij toch misschien teren a op die mooie 4 – 5 jaren als minister.Enne wie weet krijgen wij straks ook een standbeeld van de eerste Marron minister van SME, want wij zijn dol op het bedenken van al dat soort fratsen.Komt het niet in Parbo te staan, dan misschien in Marrowijne.

  Wie weet komt zij zelf op het idee en zegt zij om andere boslandbewoners te stimuleren. Who knows.
  Ik blijf het plaatje van die champagne drinkende gasten grappig vinden.

  Ik stel voor om een next time ook een minister uit Pierre kondre te zoeken.
  Kunnen die ook eens wat anders dan kasirie drinken als er eentje een bigie jarie heeft.

  TYot slot: het is altijd opvallend dat iemand die in SME minister is geworden na de 5 jaartejs aanzienlijk in welstand is gestegen (Auto’s , huizen, etc. etc.) Rara hoe komtdat? Behoort het tot de best betaalde banen ter wereld het SME ministerssalaris, of zijn het de zogenoemde extra emo’s ? . . of gewoon Haal zo snel mogelijk binnen?

  Het zal mij niet verbazen als zo’n fris uitziende dame als Amofo op diverse fronten haar slag slaat.

  God bless sranang for the second time this day.


  Maak melding

 13. Ja, suri bewindvoerders moeten feesten voor Euro 11.000,–, terwijl de internationale gemeenschap scholen moet bouwen in suriname en anderen en weer anderen moeten het museum op NW. Amsterdan opknappen. En daar is het ten allertijden wachtten op, zelf moeten ze zich verrijken en feesten ten koste van de suri gemeenschap en voor alle andere zaken moet er financierder gevonden worden. Daar om zeg ik vaak “DE INT”l GEMEENSCHAP IS DOM OM TE GEVEN. Ik zou zeggen “GEEF ZE GEEN MOER”en laat Ze hun eigen boontjes doppen. Als er weer een overstroming komt (wat ik niet hoop) als in Bolivia dan zullen ze weer gaan bedelen en zo zal het altijd blijven in SURI.


  Maak melding

 14. Geachte redactie,

  Hiervoor had ik eerder gewaarschuwd. Wanneer allerlei corrupte zaken in bijzijn van onze jongeren, door de president en het parlement, regelmatig met de mantel der liefde worden bedekt, en het op een gegeven moment erop gaat lijken alsof het normale gedragingen zijn (cultuur), dan moet dit gedrag van deze minister je beslist niet verbazen. Want wat het parlement zaait gaat het ook oogsten.

  Deze jonge minister Amafo kan het infeite niet helpen. Kijk maar naar wat Somo in de afgelopen periode allemaal geflikt heeft. Kijk maar naar Otmar Rodger, die tijdens de periode Bosje, met een goedkopere koers zichzelf in dollars bevoordeelde. Kijk naar de corruptie vorig jaar gepleegd bij het ministerie Raghoebarsing van Openbare werken en Verkeer. En zelfs deze minister loopt nog gewoon rond en zelfverzekerd ook.

  Ik bedoel, Somo bijvoorbeeld die ‘dieft’ gewoon in het openbaar en het maakt die vent gewoon niet uit wie hem ziet, wie het hoort of wie het weet. ‘A man de fu en’

  En je moet begrijpen dat het allemaal gebeurd onder toeziend oog van onze jonge politici. Omdat dat het voorbeeld is die zij van die ‘oude orde’ mee krijgen.EN WIE MET PEK OMGAAT WORDT ERMEE BESMET. Maar dat hoef niet voor een ieder te gelden tenzij je een sterke karakter hebt.

  En natuurlijk mag het gedrag van de oude politici geen vrijbief zijn voor mevrouw Amofo om het zelfde te doen, maar mijn God man. Als iedereen om je heen maar loopt te ‘dieven’ alsof het de normaalse zaak van de wereld is en men er nog mee weg komt ook, wat belet de ander dan ?

  Ik lees in uw artikel dat Otmar Rodgers zegt dat “het parlement er wat aan zal moeten doen”, ha..ha.. Rodgers ?????

  Wel, deze man is een van de politici die infeite door het parlement als het ware met ‘verplicht verlof’ gestuurd zou moeten worden, ter bescherming van zijn ‘oudedag-pensioen’. Want als deze man- bijna 70 jaar reeds – zo door gaat met zijn activiteiten, loopt hij kans dat hij op zijn oude dag nog in de gevangenis beland. Dus die is het laatste die zijn ‘smoel’ moet opendoen t.a.v. mevrouw Amafo.

  Deze ‘oude garde’ zitten al haast hun hele leven die gemeenschap te verzieken, inclussief onze jonge politici. En nogmaals, onze jonge politici en jongeren over het algemeen, moeten leren zich sterk te maken, te houden en proberen om de verleiding te weerstaan, wat voor hen – gezien de omvang van corruptie om hen heen – niet eenvoudig is. Maar iemand zal hen op moeten wijzen dat sommige gevallen wel consequenties kunnen hebben. En trouwens, wat Otmar Rodger wel lukt, hoeft bij sisa Amofo niet te lukken.

  Maar laat hopen dat ze hierdoor een les zal leren, wat haar tot een nog beter mens zal maken, dan zij al is. Maar hoe groot zal dat ‘leergeld’ zijn, weet niemand nog.


  Maak melding

 15. Ach,het arme kind kan er niets aan doen dat ze van de één op de andere dag,zo vanuit de schoolbanken tot mini-ster is gebombardeerd.
  Ze heeft dan ook lang geaarzeld of ze nou een (school)feestje zou vieren.Maar dat geld heeft ze niet dus dan maar uit ‘slandskas halen.Hoeft toch niet terug betaald te worden en het is legaal als de president erbij is.Moesje van abra-brokie weet er toch niets van en al weet ze het dang sang?????
  Trouwens,rambo-leader brunsie heeft in de gauwigheid verteld dat hij het feestje heeft gesponsord?????????????


  Maak melding

 16. Dit is schandalig. Gewoon geen woorden voor.
  Venetiaan, aub, stapt op met die stelletje boeven. Wie had het nou over alibaba en de ?? rovers? Wij hebben aan die rovers tenminste een brug overgehouden. De vluchtroute van huidige rovers zal over deze zelfde brug gaan richting het oosten van Suriname. En wat laten deze rovers voor ons achter? ALLEEN MAAR ELLENDE!!! Doen jullie het Surinaamsvolk een grote dienst; namelijk “OPROTTEN”.


  Maak melding

 17. helaas dames en heren op dit medium!
  dit soort taferelen gaan wij blijven houden omdat deze regering de garantie heeft gekregen van buitenlandse mogendheden dat er zal worden ingegrepen mocht er een nieuwe jaren ’80 groep opstaan.waarom denken jullie dat er zoveel oefeningen in de jungle worden gehouden?denk ff na.deze taferelen worden bewust gecreerd om de volgende CHAVEZ direct te elimineren.dus voorlopig zullen we het moeten doen tot de volgende verkiezing.oftewel kijk maar naar het HAMAS gebeuren bij de palestijnen.mocht NDP winnen dan gaan de buitenlandse geldkranen opslot en vervalt Suriname weer in de shit.het is allemaal politiek.de NDP heeft an een plus punt.Venuzeula en caraibische vrienden.


  Maak melding

 18. Amafo heeft gelijk!
  Waarom zou ze zich druk maken om het volk?
  Toen ze pas aantrad heeft ze een van de beste beslissingen genomen in de politieke geschiedenis van Suriname door Clumper en Harris (beide SPA) te ontslaan. Hiermee heeft ze aangetoond dat zij weet te besturen en doet wat voor het volk belangrijk is. Helaas werd ze door de front top en de top van haar eigen partij combinatie terug gefloten en ze met haar staart tussen d’r benen haar beslissing heeft moeten terug draaien. Het werd dus direct duidelijk aan haar gemaakt dat goede initiatieven niets te maken hebben met regeren in Suriname, je zit niet daar voor het volk maar je zit daar om je partij genoten en je politieke vriendjes te bevoordelen.

  God zij met ons Suriname


  Maak melding

 19. De NPS is altijd een partij geweest waar anderen(tegenstaanders)altijd beter van werden als zij aan de macht zijn(waren)de aanhang van de NPS maken ze altijd wijs met een hoop dommigheid en deze mensen blijven trouw achter die idioten aan lopen.

  Met Vtje als zwakkeling is het alleen maar erger geworden..de NPS heeft niks en ook niks in hun mars, gewoon laten zij de anderen maar doen, dat vinden zij normaal.

  Dit om later met een tjoekoe tevreden gesteld te worden.(zij gaan gewoon voor een zakje pinda’s of een cola en rotie of wat usd dollar’s verder denken zij niet.

  Kruimelboeven(dom)
  Met de gedachtengang.. maar wij zorgen dat wij aan de macht blijven, dit is ook tijdens het koloniaal bewind zo geweest.

  Dus… van de NPS of Vtje hoeft niemand iets te verwachten..hij heeft zelfs lopen mee feesten..


  Maak melding

 20. Als dit bericht op waarheid berust, zal die 30e verjaardag haar lang heugen.
  Er is natuurlijk niks op tegen om het bedrag in de staatskas terug te storten en vervolgens op te rotten met de staart tussen de benen. Krijgt die verjaardag toch nog een staart(je).


  Maak melding

 21. dit is schrikbarend dat er zoveel geld is gegeven aan een feestje,en het arme volk die om ellende roept van deze regering kan je niets anders verwachten,dit zijn ook een van de zegeningen van vene hij was compleet met mofo sorry amafo,kijk maar naar
  de blikken van haar ouders ze hadden geen houding,net alsof ze willen zeggen sow gymi fu dringi mi no kwenti dringi sjang panja,we pina den trawan da we ory bigy fesa
  Sitaltje.

  smijt alles op tafel.

  Akuba


  Maak melding

 22. ik dacht dat de motto van deze regering clean….. regeerders was maar alls ze nu uit mijn hooft tel dan zijn ze bijna allemaal boeven deze mevrouw een van de minaressen van blunsie of niet wat wil meer hebben blunsie en zijn rovers nu even alle gekheid op een stok suriname zit in een dilema alls deze regering naar huis gaat krijgen coca baas bouterse dat is niet goed voor suriname dat is uitgesloten nou wat rest er dan ik weet niet maar misschien dat er mensen uit suriname of hier mag ook met een voorstel kunnen komen wat dan de oplossing moet zijn want nu blijkt dat onze press niets van kan bakken dus ophoeppelen ?


  Maak melding

 23. Ai boi, sjoooo feeeel reakties heb ik nog nooit gezien in een forum.
  Maar ja, ze maken allemaal er misbruik van hun positie.
  De ene wilt Bosje-brug anders benamen, ander neemt en deelt gronden, ander steelt van de OW en nu deze viert feest ten koste van ons hoor mensen. Waarom denken jullie dat we zoveel belasting betalen???? Om deze boeven te betalen!!!!Saarie torie.
  Weet voor wie jullie next time stemmen mensa.


  Maak melding

 24. hallo wat jullie niet begrijpen is dat zij de neuk maatje van ronnie brunswijk is hoe kan je nieteens een middelbare school opleiding hebben en minister worden ik kan me niet voorstellen dat jullie het niet zien ik hoop echt dat deze regering valt en er een andere regering komt want ze houden niet op met stelen die boeven


  Maak melding

 25. Ode aan dhr.Jiwan Sital.Weer één van de vele “gedecoreerde vermaardheden” van het Sur.kabinet.Wist de Nederlandse staat toen al met wie ze te maken had?Had men toen al het donkere vermoeden met een “gerenomeerde boef(vin) van Surinaams allooi in spé” van doen te hebben?Iemand die er niet voor terugdeinst de Surinaamse staatskas te helpen leeg plunderen?Vandaar o.a. de 100% controle(die op Schiphol terecht ook voor haar gold,waar ze ironisch genoeg overigens,zo heftig tegensputterde?).De Surinaamse belastingbetaler mag voor deze “kiekeboe” alweer (diep) in haar buidel tasten.Niet te vertrouwen,gast(en) van dat allooi!De Surinaamse poppenkast heeft alweer van zich laten horen!!!Vol verwachting klopt mijn hart,naar het volgende scenario inclusief acteur(s) die straks ten tonele zullen verschijnen.Jan Klaassen en/of Cathryn??


  Maak melding

 26. Venetiaan is medeplichtig aan het beroven van Staatskas. Hij heeft helpen eten en drinken met een brede lach in het gezicht. En dit allemaal terwijl het volk weinig gegund wordt. De gelaatsuitdrukkingen van de ouders van Amofo spreken boekdelen. Je zou vrolijke gezichten verwachten bij de dertigste verjaardag van hun dochter. Dus waarschijnlijk hadden zij ook door dat dit niet kon. Laten we zien wat er a.s. dinsdag zal gebeuren hoe Venetiaan en Rodgers deze morserij zullen oplossen.


  Maak melding

 27. Schandalig gewoonweg.
  Amafo hou de eer aan jezelf en kom niet met slappe smoesjes.
  In het binnenland zijn we nooit jarig dus doe gewoon.
  Je bent er om te besturen en niet om jarig te zijn.
  Had meer karakter van je verwacht.
  En zo, nu oprotten en de eer van de marrons redden.
  Marrons zijn geen dieven.
  Kijk niet naar Brunsie die heeft geen geweten en slaapt met opem ogen.
  Jij bent nog te redden en hij helaas niet meer.
  VENE en consorten neem je verantwoordelijkheid.
  Laat zien dat je ook integer bent.


  Maak melding

 28. Genante vertoning die foto. Moeder amafo is traditoneel kleurrijk afrikaans gekleed en alice is ook traditioneel kleurrijk gekleed enkel dat neppe haar valt duidelijk op.
  Enkel papa amafo zit heel erg onwennig in een westers pak ben benieuwd of hij de stropdas zelf heeft vastgeknoopt.
  De Ouders zijn niet gewend om te proosten dat zie je gelijk en uit een kristallen glas te drinken zijn ze ook niet gewend. Normaal drinken ze uit kalebassen. Ben tevens benieuwd naar de inhoud van de glazen ziet er een beetje gelig uit kennelijk kattepis.
  Vreemde zaak hoor in suriname, als het een beetje regent verzuipen ze in het binnenland en dan vragen ze aan de internationale gemeenschap GELD.
  En als ze eenmaal droge voeten en voldoende voedsel vieren ze hun verjaardag op kosten van de staat. Hoe is dit mogelijk?


  Maak melding

 29. Ben benieuwd wat de geldschiets uit Nederland hiervan vinden,schaamteloos ,is dit,bedelen bij de Nederlandse politie,Onderwijs,Gezondheidszorg en dit.Ai baja,Nederland gooi de geldkraan dicht aub,kijk waar je geld aan besteed wordt.

  Venetiaan is een klootzak en laat zich ringeloren door zijn baas Ronnie Brunswijk,over een paar dagen hoor je niets meer hiervan,want Ronnie,gaat Vene dreigen met terugtrekking van zijn AC uit de regering en Vene maar diepe buiginkjes en tenen likken bij Brunsie.

  Vandaar dat een Surinamer het nooit verder zal schoppen ,ook in Nederland niet,dan hielelikkers,zie de Turk en Marokkaan zijn ons voorbij gegaan,die worden tenminste de 1e Allochtoonse onderministers.
  Het zij zo,ai bajaaaaaaaaaaa


  Maak melding

 30. MENSEN toch wanneer gaan we het inzien dat het nieuwfront ons altijd heeft belazerd het kan niet anders ga maar kijken in welke paleizen de parlementariers wonen en de armen worden armer en de rijken worden rijker vene heeft die man van YOKOHAMA uitgeleverd en wat gebeurt er met brunswijk voor de massa moorden die hij heeft gepleegd en dan lullen ze over bouterse lever ronnie brunswijk uit aan het internationaal gerechtshof in den haag zodat hij zijn straf kan uitzitten


  Maak melding

 31. JIWAN SITAL is jou eigen schuld dit alles waarom had je niet een coalitie met de NDP gevormd waren dan inwerkelijkheid een stukje verder en hoefden we deze ellende niet mee te maken de heer JIWAN SITAL een goed advies ga met de NDP regeren en niet in oppositie zitten en stop alle illegale activiteiten van illegale houtkap en goeddelvers en nog veel meer


  Maak melding

 32. Nou ja, zo denigrerend hoeft het ook niet weer over die mevrouw haar afkomst.
  Ik ben geen marron maar het valt mij op dat we het nu op afkomst gaan spelen.
  Wie ze ook is en van waar zij ook moge komen ze is minister en moet zich integer gedragen en maar in haar eigen kring en vooral met haar eigen geld jarig zijn.
  Als alle ministers jarig worden op deze wijze is Suriname nog NIET JARIG.


  Maak melding

 33. En meneer aboi,
  Ik moest mezelf hervinden nietwaar?Omdat ik verwesterd ben?Let je wel nu op de dracht van de vader van de minister?En de glazen?En dat geproost?Doet dat niet westers aan?Of ben ik nu gek???????


  Maak melding

 34. is tog erg nauwelijks “minister” en je doet dit.nu moeten brunswijk,alendy en die anderepraten als het waar is moet alice het geld terug betalen en opstappen .van my paart mogen ze allemaal opdonderen gewoon een stelletje DIEVEN .IK HOOP DAT ER IS VAN TERECGT KOMT


  Maak melding

 35. Wat jammar dat sabaio geen politieke parij heeft, wat anders was dat clubje compleet. Ik kom niet vaker meer op dit forum, omdat ik vaker wordt verwijderd door de redactie.

  Alias Loeger.


  Maak melding

 36. Nr.39 Franco..jij bent niet daar..kleren maken de man….maar zijn bovenkamer dan ?
  Ga rustig hierover denken.
  Daar moet jij het doen met je hoofd.

  Uiterlijk is vaker shit..dus geloof nooit meer in een mooie pak…. tang boeng


  Maak melding

 37. minister amofo denkt,mie finie stimofo,mek mie njang.hoe dom moet je zijn.dit is toch om problemen vragen.terwijl het volk sterft van de honger drinken stimofo en de rest champagne.

  groetjes leggs.


  Maak melding

 38. VENE moet zich schamen en ram sardjoe die zo een grote bek had waar is hij nu die klootzak hele regering naar huis klaar punt iuit dieven boeven zakkenvullers ik denk dat SANTHOKI de enige is die zich aan de regels houdt tenzij??????????????????????????/
  maar goed we horen het wel tang boeng mensen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.