Suriname klaar om cruiseschepen te verwelkomen

11

PARAMARIBO, 7 mrt – Suriname is zo goed is klaar voor een warm welkom aan twee cruiseschepen. Het betreft de Minerva II van rederij Swan Hellenic en de Sea Dream I van de Sea Dream Yacht Club. Weliswaar ontbreken de faciliteiten voor het bedienen van cruiseschepen, maar Suriname zal zich van zijn beste zijde laten zien.

De klachten in het kielzog van het eerste bezoek van de Minerva II vorig jaar, zijn goed geanalyseerd. Op aangeven van tourorganisatie Mets heeft de Waterkant een facelift ondergaan. “We laten hen enkel mooie dingen zien. Bovendien worden er extra politieagenten ingeschakeld, zodat de toeristen zeker niet zullen worden lastiggevallen door zwervers die langs de Waterkant rondhangen”, zegt Mets-directeur Armand Bhagwandas tegenover de Ware Tijd.

Vooral de veiligheid heeft bijzondere aandacht dit keer. Het bezoek van de ruim zevenhonderd cruisetoeristen maakt deel uit van een trip door het Caribisch Gebied. Er zijn verschillende trips in en buiten Paramaribo. “Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we niet melden welke toeristische trekpleisters we allemaal aandoen”, aldus Bhagwandas. Voor Suriname is het cruisetoerisme een nieuw fenomeen, dat als een potentiële grootverdiener wordt gezien.


11 REACTIES

 1. “Weliswaar ontbreken de faciliteiten voor het bedienen van cruiseschepen, maar Suriname zal zich van zijn beste zijde laten zien”.
  Een beetje vreemd zo’n benadering. Het heeft zoiets van “ik heb weliswaar geen geweer maar ik ga toch op tijgerjacht en ik zal mij van mijn beste zijde laten zien”


  Maak melding

 2. Wat een domme reactie van die Piko.
  Als vs Desi wil hebben,dan hebben ze hem zo.
  Vraag het maar aan Sadam enz enz.
  Aan dit soort mensen heeft Su helemaal niks.
  Eindelijk wat positief en ene Aap laat van zich horen. Bah!
  Ga wat beters doen met je tijd.


  Maak melding

 3. begin de stad aan te pakken let op vele open rioleringen engevaarlijke trottiors losse straattegels want als een toerist zijn bek breek ,ga je die schadevergoeding kunnen betalen????


  Maak melding

 4. Piko,

  Aan jou en jouw pa Desi heeft Suriname niks, jij en jouw trawanten prediken onderontwikkeling en onderdrukking in Suriname.

  Begrijp je niet dat jullie tijd voorbij is.

  Als je niet weet wat je moet zeggen of geen verstand hebt van een bepaald onderwerp houd dan je mond.


  Maak melding

 5. De stoepen(trottoirs) parkeervrij maken.Kriskras op de stoep parkeren de SUV/Mpv,mooi zijn ze wel,maar vode winkelend publiek zijn ze meer een hinderdan mooi vehicle.Parkeermeterplaatsen zou ook een welkome inkomsten zijn.Laat die gasten maar komen.Goed voorde straatventers:bananenchips,pinda’s en vooral schaaf-ys!


  Maak melding

 6. Ach kom man, wie is Desi?????????????????? Teveel eer voor die gek.
  het gaat om bevorderen van toerisme. We denken toch niet dat er 2 cruise schepen nodig zijn om Desi te vangen??
  Een beetje serieuzer!!!!!!


  Maak melding

 7. DESI zit al in de val hij kan er niet meer uit en na desi hoop ik dat brunsie ook aan de beurt komt want belgie en nederland wachten op hem en trouwens wie had wapens aan brunswijk geleverd in de tijd van de binnenlandse oorlog bla bla bla bla


  Maak melding

 8. men moet gewoon in en aanlegplaats voor cruiseschepen investeren en niet teveel ouwehoeren want als die toeristen komen en met hun autos de stad in willen is inkomsten want dan moeten ze tol betalen dus mensen een investering voor een turminal zou niet slecht zijn hoop dat het snel zal gebeuren dan ga ik ook met de cruise naar suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.