Boek van Remy Hirasing over kinderen en overgewicht

0

Gisteren is het boek ‘Kinderen en overgewicht, een actieplan voor ouders’ verschenen. De auteurs Remy Hirasing, hoogleraar Jeugdgezondheidszorg aan VU medisch centrum en journaliste Monique Gouwerok, overhandigden in Den Haag een eerste exemplaar aan Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht.

Het boek Kinderen en overgewicht biedt ouders een praktisch actieplan om hun kind te helpen een gezond gewicht te krijgen en te behouden. Niet door het kind op dieet te zetten, maar door vier zeer belangrijke leefregels in te voeren: Bewegen stimuleren, Ontbijten, het gebruik van Frisdrank en andere suikerhoudende dranken verminderen en Televisiekijken verminderen (BOFT). Deze vier actiepunten worden in het boek uitgebreid beschreven. Ook krijgen ouders concrete tips over hoe de leefregels het beste in de praktijk kunnen worden gebracht en hoe zij hun kind kunnen helpen de regels vol te houden.

Kinderen en Overgewicht, een actieplan voor ouders. Door Prof. Dr. Remy Hirasing en Monique Gouwerok, Rean Uitgeverij, 2007. 69 Pag. ISBN: 90-5669-111-2. Om het boek voor alle groepen in de samenleving toegankelijk te maken is het gratis te downloaden als PDF-bestand.

Het boek is ook te bestellen door 10 euro over te maken op rekeningnummer 14004 t.n.v. St. Naomi onder vermelding van ‘nabestelling Kinderen en Overgewicht’. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan de kinderen in Suriname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.