dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Nederland en Suriname gaan nauw samenwerken

OM Nederland en Suriname gaan nauw samenwerken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 feb – De Openbaar Ministeries van Suriname en Nederland gaan nauwer samenwerken. Dit is procureur-generaal Subhass Punwasi overeengekomen met het Nederlandse College van Procureurs-Generaal. Onder meer zal geholpen worden bij de opleiding van rechters en bijscholing van vervolgingsambtenaren.

Volgens de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst zal ook de kwaliteit worden verbeterd van de juridische documentatie van het Parket van de Procureur-Generaal. Wederzijds zal rechtshulp worden verleend in strafzaken. De samenwerking valt binnen het Sectorplan Rechtsbescherming & Veiligheid van het ministerie van Justitie & Politie. Het sectorplan wordt gefinancierd uit de Nederlandse Ontwikkelingssamenwerking.

Onder meer wordt voorzien in de opleiding van rechters en versterking van het Korps Politie Suriname en de brandweer. De samenwerking tussen Suriname en Nederland op justitieel gebied is de afgelopen jaren toegenomen in intensiteit. Met de Verenigde Staten van Amerika wordt vooral op het gebied van drugs- en terrorismebestrijding nauw samengewerkt. Onder meer wordt modern materieel beschikbaar gesteld en wordt politiepersoneel getraind in opsporingstechnieken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Wie wil mij wijs maken dat Su. een onafhankelijke staat is.

  Baas.B. puf even.. di mang kisie drap ini ding broekoe…

  Men moet begrijpen dat het buitenland hierop zit te wachten, verdeel ze dan overheersen wij ze….verlengstuk van alles…dom dom dom.


  Maak melding
 2. De criminaliteit is een probleem in Suriname.Door zo’n samenwerking kan het rechtssysteem worden verbeterd.Zodat de crimineel de straft word opgelgd die hij/zij verdiend.


  Maak melding
 3. ANO SMEER BOENG,

  Je zit daarin Nedreland van alles en nog wat te schreeuwen maar zelf zit je op je luiegat.Verlengstuk of niet het politie apparaat in Su heeft er baat bij.Denk je soms dat suriname alles zelf kan financieren?Wanneer worden jullie wakker.Een land als Su heeft nogaltijd heelveel hulp en kennis nodig van het buitenland.

  Jouw reactie op deze bericht is in één woord,
  Slap gel ul.


  Maak melding
 4. Nr.1,
  Lees je wel de nederlandse kranten of beweeg je je alleen in wat kleinere kringen.

  Er bestaat geen enkele zelfstandige staat wat misdaad en terrorisme bestrijding betreft.
  Zelfs de VS zijn niet zelfstandig.

  Afro


  Maak melding
 5. Beste Ano smeer boeng,

  Gefeliciteerd!!! Jij bent een van de weinige mensen die het door hebben!

  Suriname onafhanklijk?? Dream on beste mensen! In Nederland gedlt wie betaalt die bepaalt!! Waarom kan Suriname geen gebruik maken van de FMO Financierings Maatschappij Ontwikkelingslanden (www.fmo.nl)?? Omdat Nederland Suriname nog lekker afhankelijk wil maken en houden.

  Mvgr,


  Maak melding
 6. Veilig in de handen van de duivel…?
  koti vrijheid= Samenwerken met onderdrukker?
  tay blaka poptjie= Justitieel
  wisiwasi blaka= Ministeries van duivelse ordes
  Criminaliseren blaka buba= drugs- en terrorismebestrijding!!!!?
  Slavendrijver é kon berechte sma in oeng kondre.
  Nafoe soso, fu sroto, broko oenoe en fufoeroe oenoe boeng sani gi deng srefie…
  Deng jobojobo-holbewoners agoe-dagoebeest disi,
  e prakseri fu kon sdong baka tap oenoe blaka buba,
  ina grongtapoe disi, sa no défu deng
  nanga deng Didibri-ogri- broko-tay, wisi blaka édé sma Systema…..

  ,,,Begi a moro héé wang Anana, fu mik Anana wisi deng Takru Didibri disi poroe
  fu oenoe blaka buba..sang systematisch e ta wisiwasi a blaka béré,
  hari oenoe libi fini-fini gah ondro…
  Fu soso miki oenoe ta lassi passi,
  en mik oenoe ta miti alla ugri sang deng miki tay gi oenoe…


  Maak melding
 7. Oh nadat ik verschillende landen op de wereld heb bezocht…dan weet ik het niet meer..jullie stellen je op als bedelaar en lopen achter roofmoordenaars/corruptelingen aan… en weet je waarom roofgeld voor je klauwen…om inkopen bij de chinees te doen.
  en dan gaan lullen over geld en hulp..dan ben je een ezel of niet.
  Als je niks kan zit je broek altijd op de knie…schandknaap…ga vanaf nu zelf zaken oppakken.Klootzakken…als het goed zit moet er +/-500 miljoen USD..in staatskast belanden
  dat hebben de boys van jullie zo geschat…Wroko…Wroko no tron bedelaar zwever.
  Daarnaast mi no lobi a leg e leg uit, het brengt mij toch niet naar parijs.


  Maak melding
 8. En suriname nog lekker afhankelijk wilt blijven van nederland. Maar Opo Ai heeft gelijk. Misdaad is grensoverschrijdend geworden en dus op een heel hoog peil terechtgekomen. Dus heeft elk land hulp van een ander nodig om die grensoverschrijdende misdaad te bestrijden.
  En laten we eerlijk wezen. Suriname loopt vele straatlengtes achter bij het bestrijden van de misdaad en zozeer zelfs dat zij het zonder hulp van andere landen nooit zou kunnen bolwerken.


  Maak melding
 9. De samenwerking met ned. gaat niet om terorisme en of drugsbestrijding. Aangezien de Surinaamse wetgeving een afgeleide is van de Ned. wordt de surinaamse rechtelijke macht geupdate m.b.t. opsporings en vervolgings juriprudentie en aangepaste wetgeving. Doel is om belastingfraude en uitkeringsfraude van mensen met ned. nationaliteit te vervolgen voor fraude. Woon je in ned. en heb je perceel, huis en of een draaiend bedrijf in su. waarvan je in ned geen aangifte doet en derhalve geen belasting betaald, dan hang je!! (Casus: Guus H.)Indien je enigerlei uitkering geniet vanuit nederland, in suriname woonachtig bent en tevens vermogen hebt of enigerlei neveninkomsten geniet, wel mie matie dan hang je ook! Dit alles in voorbereiding tot een bilateraal verdrag waarin uitlevering ook uitvoerbaar zal zijn.
  Ander voorbeeld. Mijnheer Desi B. indien u na een bepaald proces amnestie wordt veleend dan bent u derhalve nog niet gevrijwaard van het zich vrij kunnen bewegen binnen uw domestie.
  Maar indien het verdrag reeds is ondertekend of in intentie procedure verkeert, shit will hits the fan! You better get your ass in safety! Want je zaak hier loopt nog! Uw lieftallige raadsvrouwe kan u daar alles over vertellen.


  Maak melding
 10. Nr 9. No mang Prik joe faja..begrijp.. als jij een vinger geeft, morgen zijn jouw beide handen verdwenen.
  Niet naar een ding kijken…er zijn meerdere facetten… let dus op a.u.b.


  Maak melding
 11. Een achterlijke gedachte dat je als onafhankelijke staat geen samenwerkingsverbanden met andere staten kunt aangaan.
  Wie denkt dat hij in het leven alles in zijn eentje kan redden, heeft geen oog voor de realiteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES