dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRuim 100.000 euro voor Surinaamse districten

Ruim 100.000 euro voor Surinaamse districten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 feb – Projecten uit vijf districten zullen gefinancierd worden door de Nederlandse Commissie voor Internationale Samenwerking & Duurzame Ontwikkeling, NCDO. Dit meldt de Ware Tijd. De projecten lopen uiteen van agrarisch management en afvalverwerking tot sociale projecten voor achtergestelde jongeren.

Zo zal in Saramacca een project worden uitgevoerd, waarbij jonge schoolverlaters zullen worden bijgeschoold. Coronie krijgt een opvangcentrum voor bejaarden en jongeren en een mediatheek. In Commewijne zal een tuinbouwproject worden opgezet dat niet op grondgebruik gebaseerd zal zijn, maar waarbij gebruik zal worden gemaakt van water en mineralen. De projectvoorstellen zijn gepresenteerd op de internationale crossbordermeeting Meet the World at De Baak, in Nderland.

Aanvankelijk zou slechts het beste voorstel in aanmerking komen voor een schenking van vijfentwintigduizend euro. Naderhand is besloten alle voorstellen te financieren. De Suriname deelname is georganiseerd door het Suriname Entrepreneurs Platform met medewerking van het Nederlandse managementcentrum De Baak. Er is ook een show gehouden van Surinaamse klederdrachten en een expositie van ontwikkelingen in de districten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Wat een bedrag zeg, en maar blij zijn met bedragen die gemeentes in Nederland dagelijks uitgeven, zelfs een afscheid diner kost vaak meer.
  Maar oke, niet ondankbaar zijn zullen we maar zeggen.


  Maak melding
 2. Waar blijft het suikerfabriek Marienburg. Schandalig om het Suikerfabriek gesloten te houden. Waarom steeds suiker importeren, terwijl we toen zelfs exporteerden.


  Maak melding
 3. Dat jullie zelf je broek nog niet op kunnen houden Printa en Kabila, ok. Maar je moet maar eens bijhouden wat er elk jaar aan van die kleine beetjes richting Sur. gaat. Dank je wel zeggen is totaal niet nodig, maar let een beetje op voordat je wat zegt.


  Maak melding
 4. Joop bemoei je met je eigen zaken, ben je leger des heils..of zo je bent een schurk ,bedrieger, wij zijn bezig met ons land en volk en jij probeert met je lollypop vehalen op mij aftekomen..donder op man.

  Bedriegers en schurken ben ik nooit dankbaar nogmaals rot op.


  Maak melding
 5. De districten die het land op de been houden krijgen zo weining vergeleken met het binnenland.
  Ze krijgen natte voeten in het binnenland en ze krijgen miljoenen en voedselpakketten voor een jaar. Hoe is het in godsnaam mogelijk venetiaan zorgt goed voor zijn soortgenoten. Wie werkt die sterft wie steelt die erft.


  Maak melding
 6. Men moet blij zijn dat dit bedrag van Euro 100.000,– wordt gegeven door derden. Ik zou zeggen, laat Venetiaan en consorten hun eigen boontjes doppen. Waar zijn al die “miljarden”ontwikkelingshulp gebleven?????????
  Geef ze geen “MOER”, ze zijn toch ONAFHANKELIJK toch !!!!!


  Maak melding
 7. Isis goed zo. Dat kost hun niks, het binnenland zit vol met grote stenen, maar ze willen gewoon niet. Als Coronie niet meer is, hoe gaan ze dan naar Nickeri, zeker zwemmen. Zeewering nu!


  Maak melding
 8. Zeewering? Die komt er toch niet tijdens deze regering.Coronie laten verzuipen en Nickerie inclusief Tigri gaat naar Guyana. Zij de Nickerianen beter af dan met zo een K regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES