donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieConnexxion wil aandeel Surinaams vervoerbedrijf

Connexxion wil aandeel Surinaams vervoerbedrijf

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 feb – Het Nederlandse Connexxion wil aandelen in het Nationaal Vervoer Bedrijf, NVB. Dit zegt Peter Kortenhorst, voorzitter van de Raad van Bestuur van Connexxion. Gedacht wordt aan een deelname van dertig procent. Wel wordt een behoorlijke omslag verwacht. De NVB zelf is blij nu kennis en waarde toegevoegd kunnen worden, maar heeft het heft niet in handen.

“Het is dus een prachtidee, maar de aandeelhouder beslist”, zegt NVB-directeur Romeo Simons tegenover de Ware Tijd. Peter Kortenhorst moet het voornemen nog voorleggen aan minister Alice Amafo van Transport, Communicatie & Toerisme. Die heeft het laatste woord. Voor de NVB kon het aanbod niet op een beter moment komen. De bezetting is sterk teruggelopen.

Er is dringend aanpassing nodig aan veranderde omstandigheden, maar het investeren in nieuwe faciliteiten vlot niet door gebrek aan middelen. “Wij willen op een commercieel verantwoorde manier met vervoer bezig zijn en NVB leren dat te doen. Dit hoeft niet te betekenen dat NVB groter wordt, wel efficiënter”, zegt Kortenhorst. Ook voor particuliere bushouders bestaat de kans om te profiteren van de kennis van Connexxion.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Die buitenvrouw van opperman Opokoe Bruinsma zou er goed aan doen om met Conexxion samen tw werken. Zeker om de broodnodige kennis op te doen in de vervoerssector.

  Het toerisme zal zeker gebaat zijn met een goede vervoerssector.

  Samen met Connexxion het vervoer regelen en daarna Suriname marketen als een goed vakantieland.


  Maak melding

 2. Goede Zaak!!!
  Connexxion z’n branchekennis is keihard nodig om het openbaar vervoer en taxi vervoer in Suriname dat echt in z’n kinderschoenen staat in vergelijking met soortgelijke landen te moderniseren en te professionaliseren.

  Maar het zal een grote cultuur omslag vergen bij ons Surinamers, dit heeft Connexxion immers al gezegd bij eventuele deelname in de NVB.

  Laat de NVB ook vooral een kijkje nemen in buurland Brazilië!!!
  Kan men zien en lering trekken hoe modern het openbaar vervoer daar is, moderne bussen zelfde typen als in Nederland, airco gekoeld met televisie reclame erin die zelf naar krottewijken (favelas) rijden.

  Wij Surinamers kunnen veel leren op alle gebieden van Brazilië!

  Een nauwe samenwerkingspact met Brazilië zal ons heel veel profijt op kunnen leveren op nogmaals allerlei gebieden van medisch, sport t/m bedrijvigheid.

  Laten wij Surinamers niet met een boos oog naar Brazilië kijken vanwege de garimpeiros in ons land en hierdoor uitstekende kansen door onze neus laten boren.


  Maak melding

 3. Gewoon doen. het surinaams openbaar vervoerssyteem heeeft een flinke upgrade nodig.
  Hier heeft suriname wat aan en niet aan een of ander vage miss verkiezing die door een zootje ongeregelde en onduidelijke turken wordt georganiseerd. Suriname doet er goed aan om zich eerst te verdiepen in de cultuur en mentaliteit van bepaalde volkeren alvorens met hen in zee te gaan. Aan de nederlanders weten ze tenminste wat ze wel en niet aan ze hebben.


  Maak melding

 4. Connexxion, Niet doen.Sinds 3 jaar maak ik gebruik van Conexxion. Hiervoor reed ZWN op de route. de afgelopen 3 jaar is het steeeds slechter geworden. Bussen diebijna nooit op tijd rijden. Bussen overvol, chauffeurs, die als gekken rijden.
  Of past het een beetje bij de chaos van Suriname,


  Maak melding

 5. Mijn zegen heeft Connexion, en alleen maar omdat het volk van Suriname er beter van kan worden voor de toekomst.
  Weg met associaalgedrag in de bussen waardoor toeristen niet afhankelijk zijn van taxi,s die teveel vragen.
  En niet te vergeten, de ambtenaren en andere arbeiders die optijd naar hun werk kunen, maar ook de scholieren die afhankelijk zijn van de grillen van busschaffeurs die bepaalde wijken niet ingaan.
  Met dien verstande natuurlijk dat OW de wegen aanpakt want anders stapt Connexion er weer uit.
  Ondanks mijn zegen heb ik toch het gevoel dat politiek van beide landen hiermee gemoeid is(ontwikkelingshulp, verdragsgelden)


  Maak melding

 6. Mi-gado mang…dus men zegt dat kunnen de Suri’s niet…kaba.. en gebruik je bovenkamer, men wil vinger in de pap om de boel daar te ontwrichten….ben je daar…ga eerst goed denken…mi-boi Droevig,droevig zelfs hevig droevig.


  Maak melding

 7. Ze weten dat er wat in Suriname te halen is. Suriname is niet arm, maar word dom gehouden. Samenwerken bestaat niet! Maar Suriname laat zich plunderen. Denki no mang!


  Maak melding

 8. Ik vind het nog te vroeg om te juichen, maar ik vind het aanbod van Connexxion erg bemoedigend. Verloederde staatsbedrijven zoals het NVB al dan niet gedeeltelijk privatiseren, is naar mijns insziens de beste manier om zaken op orde te stellen.
  Maar tja………de cultuuromslag moet inderdaad nog plaatsvinden en eerlijk gezegd heb ik daarover een zwaar hoofd.


  Maak melding

 9. Geloof het of niet,maar er was een tijd dat er openbare bussen reden in de stad en ver er buiten.Ze reden op tijd.Er waren ook gele schoolbussen.Het terrein van deze bussen was waar nu “Tangelo”is naast Torarica.
  De bussen begonnen hun rit waar nu” Het Vat” is.Op Zorg en hoop kan je ook nog een restant bushaltes zien.Wie weet kan het weer terugkomen,die tijd.


  Maak melding

 10. Wat een hoerige lach!!
  Connexxion Connexxion connexxion.
  Weer met kraaltjes en spiegels.Amistad!

  Was het niet rover dat als ik het goed heb ongeveer 5 jaar geleden zou helpen het spoor/trein verkeer van paramaribo naar west suriname.

  De trein zou weer op de rails gezet worden.Maarja,de naam zegt het al rover.Die hadden in de zomer maanden een trein verbinding tussen Amsterdam haarlem en zandfoort.

  Laat ons eerlijk en realistisch zijn,het zal gewoon weg niet werken in Suriname.30 jaar geleden wel maar nu niet meer.Er staan nu
  heelveel belangen op het spel vandaar dat het niet zal lukken.

  Over drie jaar zal de gemeente Amsterdam met een plan komen over de metro te laten rijden ja,u raad het al in Paramaribo.

  Weer zo’n proefballon.


  Maak melding

 11. De Connexion affaire zegt iets anders dan wat alle vorige respondenten denken. De boodschap van deze affaire is voor de oplettende lezers niets anders dan dat Suriname vertrouwen uitstraalt en dat dankzij het goede beleid het alleen maar beter zal worden. Investeerders zien nu wat in Suriname. Ook al gaat Connexion nu misschien niet naar Suriname hun belangstelling wekt de nieuwsgierigheid van andere investeerders want zo gaat het in de rijke ontwikkelde westerse wereld. Een goed beleid dat vertrouwen uitstraalt is hoopgevend op lange termijn en dat heeft Suriname nodig. Suriname heeft geen criminele en drugs gerelateerde revo nodig want die richt het land alleen nog meer te gronde en de lijder geen leider vult slechts zijn zak en die van zijn bende.
  Het gaat nu de goede kant uit met Suriname wel langzaam maar er is vooruitgang. Ik vertrouw erop dat dit beleid meer goede investeerders die hoogwaardige technologie in Suriname kunnen inzetten aantrekt. Deng die het kapitalisme in China introduceerde zei het zo ‘iedere Chinees in het rijke westen moet altijd de intentie in zich hebben om goede investeerders naar China te lokken, want als het goed gaat met China ook al woon je niet daar,is dat goed voor jouw waardigheid’.
  Volg deze regering kritisch, kritiek is er altijd in een democratie kijk maar naar de VS, EU en Japan maar verlies de realiteit niet uit het oog. Een land dat letterlijk kapot is gemaakt in een periode van 10 jaar heeft op z’n minst een generatie nodig om zich volledig uit de malaise te onttrekken, kijk maar naar China. De goede ontwikkeling die nu richting Suriname gaat maakt de bevolking weerbaarder verstandiger en leert hen om op lange termijn te denken en hun stem niet te geven aan een zware criminele moordadige lijder die geen leider is en die dat nooit zal worden ook. Suriname vooruit.

  Afro


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES