Suriname kijkt nog even tegen sectorbenadering aan

1

PARAMARIBO, 9 feb – Suriname kijkt nog even tegen sectorbenadering aan. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Weliswaar is reeds vastgesteld dat de methode van sectorplannen niet werkt vanwege belemmerende factoren aan zowel Surinaamse als Nederlandse zijde. De besteding is ondermaats en 2007 moet het jaar van de waarheid worden.

Nu zal moeten blijken of de sectorbenadering toch van nut kan zijn. Om de besteding te garanderen van de ruim vijftig miljoen euro die nu beschikbaar is, worden overleg gevoerd met de vijf ministeries die in aanmerking komen. “Het resultaat wordt meegenomen in het vlot trekken van de operationele richtlijnen die storend zijn”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd.

Getracht wordt goede afspraken te maken voor een vlot verloop. Het belangrijkste is verhoging van de bestedingen, van de huidige één naar twintig procent van de beschikbare ontwikkelingsgelden. De ministeries die in aanmerking komen, zijn Justitie & Politie, Onderwijs & Volksontwikkeling, Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Landbouw Veeteelt & Visserij en Volksgezondheid.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.