donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijParlementariër wil Surinaams arbeidsgeschillenhof

Parlementariër wil Surinaams arbeidsgeschillenhof

-

Does Travel

PARAMARIBO, 9 feb – Suriname heeft dringend behoefte aan een arbeidsgeschillenhof. Dit zegt coalitieparlementariër Soesila Angoelal. Vanwege de steeds complexer wordende arbeidssituaties als gevolg van nationale en internationale ontwikkelingen, is de kans groot dat bestaande instituten niet meer voldoen. Er is behoefte aan snelrecht.

Dit is weer eens bewezen met het geschil bij Rosebel Goldmines. Nu de directie het advies van de Bemiddelingsraad lijkt te negeren, dreigt een patstelling te ontstaan. De gewone rechter is nauwelijks nog een optie. Door de werkdruk en onderbezetting komt het Hof van Justitie nauwelijks aan het behandelen van arbeidsgeschillen toe. Een speciaal hof zou soelaas kunnen bieden.

Maar dan moeten wel eerst alle andere mogelijkheden uitgeput zijn. “Wanneer personen eerst alle wegen hebben bewandeld en toch geen oplossing hebben gevonden, kunnen zij terecht bij het arbeidsgeschillenhof”, zegt Angoelal. Volgens haar fractiegenoot Otmar Rodgers is voorzichtigheid geboden. Rechters kijken slechts naar de juridische kant. Arbeidsgeschillen vereisen een bredere kijk.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES