Surinaamse student ontwikkelt inburgeringsgame

5

De Surinaamse student Ricardo Makosi (28) uit Amstelveen, ontwikkelde onlangs de online inburgeringsgame ’Rits Je In’. Makosi dingt met zijn game mee naar de prijs Inspirator van het Jaar 2007. Hij studeert aan de internationale game opleiding Qantm College in Amsterdam.

“Inburgeren en integreren moet als leuk en leerzaam beschouwd worden en niet als een straf. Ik wil inburgeren hiermee leuk maken. Iedereen tilt er zo zwaar aan, maar het is geen straf. Iedereen moet integreren” zegt de student in de Sp!ts. In mei 2006 won Makosi al de prijs voor beste game met zijn ‘Mall Wars’.

In het spel, dat bestaat uit 7 levels, kies je een ‘allochtoon’ (o.a. een Turk, Marokkaan of Surinamer) en land je op Schiphol. Vandaar moet je je weg zien te vinden in Nederland. Lukt dat, dan mag je blijven. Faal je, dan word je op het vliegtuig gezet naar het land van herkomst. Het spel komt in maart uit.


5 REACTIES

 1. sukkel,

  een land als suriname heeft niks bij te leren bij zo’n inburgering!
  Ik snap je, ik zou, als ik jou was, ook op zo’n manier bekendheid proberen te werven in sur.
  Echt waar!!
  Hier in dit land bereik je alleen wat als je opvalt met zulke ideeen!!


  Maak melding

 2. Hallo,

  Ik ben Frits de mascotte van ‘Rits Je In’, kijk op mijn website, http://www.ritsjein.nl ,voor meer informatie over het project ‘Rits Je In’, ook kun je hier de soundtrack gratis downloaden en beluisteren.
  Met vriendelijke groet,

  Frits, namens de rest van het ‘Rits Je In Team’


  Maak melding

 3. janet, dankzij jongens als Rico wordt dit land alleen maar beter, dat jij nou in je eigen hoekje wil leven hoef je niet op ons af te reageren.

  En spreek alsjeblieft niet namens Suriname!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.