Surinaamse ambulancedienst komt op hoger niveau

3

PARAMARIBO, 6 feb – De kwaliteit van de Surinaamse ambulancedienstverlening wordt verbeterd de komende jaren. Het zuiver vervoeren van slachtoffers zal worden omgezet in ambulante medische hulpverlening. De financiële, technische en personeelsmogelijkheden worden nu in kaart gebracht binnen het samenwerkingsverband tussen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Nederlands Ambulance Instituut, NAI.

De delegatie van het NAI wil verder kijken dan alleen het ziekenhuis, waar Suriname’s enige unit staat voor spoedeisende hulp. “Het gaat om de gehele keten van dienstverlening”, zegt Hans Sauer, directeur van het NAI. Zijn delegatie heeft tot taak alles door te lichten, inclusief de alarmcentrale van de politie. Nu al worden mogelijkheden gezien voor een modernere aanpak.

De NAI zal helpen bij het opzetten van een raamwerk. Sauer ziet het wel zitten. Het ziekenhuis heeft reeds een redelijk wagenpark ter beschikking. De Regionale Gezondheidsdienst die een deel van het gebied buiten Paramaribo bestrijkt, is ook redelijk voorzien. Alleen de kostendekking is niet wat die wezen moet. Overheid noch verzekeraar erkent de ambulancedienst als kostenpost.


3 REACTIES

  1. Ik heb wat van die dingen in onderhoud en mag stellen stellen dat het Sint Vincentius Ziekenhuis de beste voertuigen heeft omdat daar de besluitvormingsprocessen niet zo omslachtig zijn. AZP blijft lanti. Het gaat om onderhoudgevoelig materieel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.