Verdachte Surinaamse politicus blijft procederen

7

PARAMARIBO, 30 jan – De van witwaspraktijken verdachte ex-minister Siegfried Gilds blijft procederen tegen de staat en procureur-generaal Subhaas Punwasi. De overhandiging van processtukken, waar om gevraagd was via kortgeding, wordt niet gezien als reden om af te zien. “De zaak gaat onverkort door”, zegt Gilds’ advocaat mr. Stanley Marica.

Hij wil eerst de stukken inzien om een standpunt te bepalen. Volgens Marica zijn de rechten van zijn cliënt geschonden doordat de processtukken niet zijn afgegeven. Daar is sinds begin vorig jaar om gevraagd, nadat Gilds was aangemerkt als verdachte. De vervolging is in januari 2006 ingezet, nadat in Nederland zijn neef Andy Groenewoud was aangehouden wegens drugssmokkel.

Gilds heeft zelf gezegd onroerend goed te hebben aangekocht voor Andy. Dat zou in goed vertrouwen zijn gebeurd. Hij zou onmiddellijk de contacten hebben verbroken, toen Andy niet kon verklaren waar hij het geld vandaan had. Gilds was toen minister van Justitie & Politie en heeft in die hoedanigheid onder meer de creatie bewerkstelligd van een Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.


7 REACTIES

 1. Klasse justitie en een ongeijkte rechtsweegschaal van vrouwe Jutitia.
  Wie kan deze mensen nog vertrouwen en zeggen dat er democratie is.
  Democratie en Rechtstaat vooe hen die de macht hebben is gelijk aan dictatuur, maar in verkapte vorm em de dommen dom te houden en de blinden , blind.


  Maak melding

 2. -een volk krijgt de leiders die het verdiend.

  -bouta; brunswijk, somo, gils, bosje, vergeet ik een? oja die kliek van de vhp nog meer? ehm……nps??

  deze pipo was minister van JUSTITIE nog erbij.
  ai booi SCHANDE!!!!


  Maak melding

 3. Democratie in Suriname houdt het navolgende in; met stemmen van de massa (het gemanipuleerde stemvee) ervoor zorgen dat een kleine kliek het goed heeft en boven de wet staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.